27 Temmuz 2020 Pazartesi

Gizli ilimler ?!

Kur'an'da yer alan "İlim üzerine sapmak" ifadesi ilahi kozmik bilgilerin yani yaratılışın yazılım kodlarını içeren Kur'an ayetlerinin, kelimelerin, harflerin ve sayıların maddi, dünyevi ve nefsani menfaat gayesiyle, kötücül amaçlarla sistematik olarak kullanılması durumudur. İlahi nizamın kader mekanizmasına müdahale zannı nedeniyle özünde şirk ( Allah'a ortak koşma ) olan bu eylem "kitap ehlinin" büyük hatası ve günahıdır.

45/23 - Fe raeyte MEN İTTEHAZE İLAHEHU HEVAHÜ ve EDALLEHÜLLAHÜ ALA İLMİN ve hateme ala sem'ıhı ve kalbihı ve ceale ala besarihı ğışaveh fe men yehdıhi min ba'dillah e fe la tezekkerun
( HEVESİNİ İLAHI EDİNEN KİMSEYİ görmez misin? ALLAH ONU İLİM ÜZERİNE SAPTIRIR. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

98/6 - İnnellezine keferu min EHLİL KİTABİ vel müşrikine fi nari cehenneme halidine fiha ülaike hüm şerrül beriyyeh
( O KİTAP SAHİPLERİNDEN ve ortak koşanlardan o inkar edenler, kesinlikle cehennem ateşinin içindedirler. Orada ebedidirler. İşte onlar, onlar yaratılmışların en kötüleridir. )

Majik Operasyon ( Büyü Operasyonu ) amaçlı bilgi kullanımını konu alan kaynaklar Gizli İlimler Hazinesi, Kenzül Havas ( Seçilmişlerin Hazinesi ), Şemsül Ma'rif ( Bilgi Güneşi ) vb. gibi adlar ile bilinmektedir. Kitap olarak basılmış bu kaynaklarda hem Allah'ın isimleri zikredilmekte, hem ayetlere yer verilmekte hem de O'nun men ettiği uygulamalara ( sihir / büyü ) ilişkin detaylı bilgiler aktarılmaktadır. İlahi nizamın kader mekanizmasına müdahale zannıyla ve cinlerin de destegiyle derlenen bu bilgiler kapsamında cinleri şahsi işte kullanma, kısmet kapama, kısır etme, ara bozma, eşleri ayırma, düşmanlık tesis etme, ruhsal bunalıma düşürme, işi başarılı kılma, talih açma, para kazanma, şifa verme vb. gibi zahiren kötü veya iyi algılanan uygulamaların usülleri ve detayları yer almaktadır.

Kur'an'da sihir ile uğraşanların iflah olmayacakları bildirilir.

10/77 - Kale musa e tekulune lil hakkı lemma caeküm e sıhrun haza ve LA YÜFLİHUS SAHIRUN
( Musa, "Size geldiğinde gerçek için böyle mi dersiniz? Bu sihir midir? SİHİRBAZLAR İFLAH OLMAZLAR." dedi. )

Kur'an ilminin iyi niyetle şifa vermek amacıyla kullanımı olumsuz bir uygulama olmamakla birlikte uygulamanın akıbeti elbetteki Allahü Teala'nın takdiriyle belirlenmektedir.

Huzura, mutluluğa ve ebedi tatmine giden yol sihirden, büyüden, tuzaklardan değil Allah'ı zikretmekten, ilimden, duadan, iyilikten, doğruluktan, temiz sözden, adaletten, özveriden, yardımseverlikten, zekâttan, ahlaktan, şefkatten ve sevgiden geçmektedir. Bunların dışındaki tutum, düşünce ve davranışlar ise azaba giden yolun üzerindedir.  
90/10 - Ve hedeynahün necdeyni
( Ve onu iki yola yönlendirdik. )

35/43 - İstikbaran fil erdı ve mekras seyyi' ve LA YEHIYKUL MEKRUS SEYYİÜ İLLA EHLİH fe hel yenzurune illa sünnetel evvelın fe len tecide li sünnetillahi tebdıla ve len tecide li sünnetillahi tahvıla
( Yerde kibirlenme ve kötülük tuzağıdır. KÖTÜLÜL TUZAĞI SAHİBİNİN HARİCİNDEKİNİN BAŞINA GEÇMEZ. Ancak evvelkilerin adetlerini mi gözetiyorlar? Allah' ın adetinde değişim bulamazsın. Allah' ın adetinde dönüşüm, başkalaşım bulamazsın. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder