7 Temmuz 2020 Salı

Vahiy süreci ve Trans hali

Trans hali yani odaklanma ve konsantrasyon vasıtasıyla yüksek frekans seviyesine çıkma hali varlıkların ilahi kozmik bilgileri en etkin şekilde alabilmelerini sağlamaktadır. Üst planlardaki ( boyutlar, frekanslar ) vazifeli varlıklardan ruhsal tebliğ alma celselerinde de medyumun açıklık ve konsantrasyon seviyesi celsenin  performansını doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle antik çağlarda bol oksijen alan mağaralarda Suggestology ( Telkinbilim ) yöntemiyle hızlı ve kapsamlı öğrenme süreçleri uygulandığı bilinmektedir.

Hz. Muhammed'in vahiy alma süreci, Ashabı Kehf'in ( Mağara Sahiplerinin ) ilahi kozmik bilgilerle donatılma süreci ve Hz. Yusuf'un secde eden 11 yıldız görmesi fenomeni incelendiğinde "mağara", "trans hali" ve "rüya" kavramları tezahür etmektedir. ( Hz. Muhammed'in vahiy sürecinde Hira mağarasında halvete çekildiği ve trans / rüya halindeyken vahiy akışı gerçekleştiği bilinmektedir. )

A- Hz. Muhammed misali

9/40 - İlla tensuruhü fe kad nesarahüllahü iz ahracehüllezıne keferu saniyesneyni iz hüma fil ğayri iz yekül li sahıbihı la tahzen innallahe meana fe enzelellahü sekınetehu aleyhi ve eyyedehu bi cünudin lem teravha ve ceale kelimetellezine keferus süfla ve kelimetüllahi hiyel ulya vallahü azızün hakım

( Eğer siz ona yardım etmezseniz, Allah ona yardım eder. Zamanında, o inkarcılar onu çıkardıkları zaman sadece iki kişinin ikincisi iken, mağarada olduklarında arkadaşına "Üzülme, kesinlikle Allah bizimledir." diyordu. Allah onun üzerine sükunetini indirmişti. Onu görmediğiniz ordularla destekleyip kuvvetlendirmişti. O inkarcıların kelimelerini alçak kılmıştı. Allah' ın kelimesi, yüce olan O'dur. Allah yücedir hakimdir. )

17/60 - Ve iz kulna leke inne rabbeke ehata bin nas ve ma cealner ru'yelletı eraynake illa fitneten lin nasi veş şeceratel mel'unete fil kur'an ve nühavvifühüm fe ma yezıdühüm illa tuğyanen kebira

( Ve zamanında sana "Kesinlikle Rab’bin insanları kuşatmıştır." dedik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı ve o Kur'an' da lanetlenmiş ağacı insanlar için sınav olması haricinde oluşturmadık. Onları korkuturuz da onlara büyük azgınlık haricindekini artırmaz. )

B- Ashabı Kehf misali

18/11 - Fe darabna ala azanihim fil kehfi sinıne adeda *

( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik. )

18/18 - Ve tahsebühüm eykazan ve hüm rukudün ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba

( Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

* Ayet kodunun ( 18/11 ) nümerolojik değerinin ( 1+8+1+1 = 11 ) ve ayet numarasının 11 sayısını vermesi de üst boyuta portal açılması kavramına işaret etmektedir.

C- Hz. Yusuf misali

12/4 - İz kale yusüfü li ebıhi ya ebeti innı raeytü ehade aşera kevkeben veş şemse vel kamera raeytühüm li sacidın

( Zamanında Yusuf babasına "Ey babam, kesinlikle ben onbir yıldız, Güneş ve Ay gördüm. Onları benim için yere kapanırlarken gördüm." dedi. )










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder