15 Ekim 2020 Perşembe

Ashab-ı Kehf ve boyutlararası yolculuk 

Evvelki bölümlerde defaatle incelendiği üzere "Kehf" kelimesi "Mağara" anlamına gelmekte olup, aynı anlama gelen İngilizce'deki "Cave" kelimesi de "Kehf" kelimesinin farklı telaffuz edilmiş halidir. 

Kehf suresinin aşağıdaki ayetleri, "Kehf"'in boyutlar arası geçiş portalı olduğunu ortaya koymakta, Ashab-ı Kehf ( Mağara Sahipleri / Arkadaşları )'in de transa girerek frekanslarını yükselten ve uzayzamanda boyutlar arası yolculuk ( zamanda yolculuk, astral çıkış ) yapan vazifeliler olduğunu bildirmektedir. Ashab-ı Kehf bu deneyimleri sürecinde ilahi kozmik bilgiler ile donatılmışlardır.

18/11 - Fe darabna ala azanihim fil kehfi sinıne adeda ( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik. )

Ayet kodunun nümerolojik değeri farklı boyuta geçiş portalının sembolü olan 11 sayısını vermektedir. Ayrıca Kehf suresi 110 ayetten oluşmaktadır.

18/12 - Sümme beasnahüm li na'leme eyyül hızbeyni ahsa li ma lebisu emeda ( Sonra bu iki gruptan hangisinin, kaldıkları süreyi daha iyi sayacağını bilmek için onları dirilttik. )

18/18 - Ve TAHSEBÜHÜM EYKAZAN VE HÜM RUKUDÜN ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba ( Ve ONLARI UYANIK SANIRDIN AMA ONLAR UYKUDAYDILAR. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

Ayette transandantal meditasyon hali tasvir edilmektedir. 

18/19 - Ve kezalike beasnahüm li yetesaelu beynehüm kale kailün minhüm KEM LEBİSTÜM kalu LEBİSNA YEVMEN EV BA'DA YEVM kalu rabbüküm a'lemü bima lebistüm feb'asu ehadeküm bi verikıküm hazihı ilel medıneti fel yenzur eyyüha ezka taamen fel ye'tiküm bi rizkın minhü vel yetelattaf ve la yüş'ıranne biküm ehada ( Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. Onlardan sözcü "NE KADAR KALDINIZ?" dedi. "BİR GÜN VEYA GÜNÜN BAZISI, BİR BÖLÜMÜ kadar kaldık." dediler. "Ne kadar kaldığınızı Rab’biniz bilir. O halde birinizi bu gümüşünüz ile şehire gönderin de yiyecek olarak onların hangisi en temiz baksın. Böylece size ondan rızıkları getirsin ve nazik, dikkatli olsun, sizi kimseye farkettirmesin, sezdirmesin." dedi. )

18/25 Ve (1) lebisu (2) fı (3) kehfi (4) him (5) selase (6) mietin (7) sinıne (8) ve (9) ezdadu (10) TİS'A (11)* ( Ve mağaralarının içinde üçyüz sene kaldılar ve DOKUZ artırdılar. ) 

Ayette zamanın göreceli olarak farklı algılanmasından bahsedilmektedir. Boyutlar arası yolculuk ve hipnotik trans zaman algısını değiştirmekte, geçen uzun zaman çok kısa algılanmaktadır. Bahsedilen süre 300 sene x 9 = 2700 sene midir? 2+7+0+0 = 9

Kehf suresinin numarasının ( 18 ) nümerolojik değeri de 9 sayısını vermektedir. ( 1+8 = 9 )

Mağarada kalış süresinin bildirildiği ayette 11 kelime bulunmaktadır. Ve bu ayetin kodunu oluşturan sayılar ( 18/25 ) ile ayetteki kelime adedi ( 11 ) toplandığında elde edilen sayının nümerolojik değeri de 18 üzerinden 9 olmaktadır.( 1+8+2+5+1+1 = 18 ... "9" )

18. sure olan Kehf suresinde 110 ayet bulunmaktadır. ( 11 ) Sure numarasını ( 18 ) oluşturan sayılar ile suredeki ayet sayısını oluşturan sayıların toplamı yine 11 sayısını vermektedir. ( 1+8+1+1+0 = 11 )

Halden hale geçişin ve boyut değişiminin sembolü olan 9/11 ifadesinin kaynağı Kehf suresiyle ilgili bu "9" ve "11" ilişkisine mi dayanmaktadır?

Mağarada kalış süresinin bildirildiği 18/25 kodlu ayette "Tis'a" ( Dokuz ) kelimesi 11. ve son kelimedir. 9/11 mesajı mı verilmektedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder