26 Ekim 2020 Pazartesi

Nümeroloji ilmine işaret eden ayetler

Kur'an'da nümeroloji ilmine, rölativite ( görecelik ) olgusunun da izah edildiği Taha, Hacc ve Secde surelerinde dikkat çekilmektedir.

20/103 - Yetehafetune beynehüm in lebistüm illa AŞRA ( Aralarında gizli konuşurlar."Kesinlikle ancak ON kaldınız." )

20/104 - Nahnü a'lemü bima yekulune iz yekulü emselühüm tarıkaten in lebistüm illa YEVMA ( Biz o söylediklerini biliriz. Zamanında, onların yolca örnek olanları "Kesinlikle ancak BİR gün kaldınız." diyorlardı. )

Taha suresinin ayetlerinde 10'un* 1 güne eşit olduğu bildirilmektedir. ( * "Birimsiz" olarak verilen 10 sayısı )

22/47 - Ve yesta'ciluneke bil azabi ve len yuhlifellahü va'deh ve inne YEVMEN ınde rabbike ke ELFİ senetin min ma teuddun ( Ve azabı senden acele isterler. Allah vaadine ihtilaf etmez. Kesinlikle Rab’binin indinde BİR gün, o sizin saydıklarınızdan BİN sene gibidir. )

32/5 - Yüdebbirul emra mines semai ilel erdı sümme ya'rucü ileyhi fı YEVMİN kane mıkdaruhu ELFE senetin min ma teuddun ( Gökten yere işleri düzenleyip yönetir. Sonra, o sizin saydığınızdan miktarı bin sene olan bir günde O'na yükselir. )

Hacc ve Secde surelerinin ayetlerinde ise 1000 senenin 1 güne eşit olduğu bildirilmektedir.

Her iki misalde de "1" sayısına odaklanılmıştır. 10 ve 1 ile 1000 ve 1 .... Dolayısıyla 1 ve 1 tezahürüne dayalı olarak boyutlar arası geçiş portalı olan 11 sayısına da dikkat çekilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder