17 Ekim 2020 Cumartesi

Hazar, Türk ve Sirius

"Hazar Kaanlığı", 650 ( 6+5+0 = 11 ) yılında Türkler tarafından Orta Asya'da kurulmuş bir devlettir. "Hazar" kelimesi "Khazar" olarak da yazılmakta olup, "Khaz" ( Gezmek ) ve "-ar" ( -ci / -en ) kelimelerinden oluşmaktadır. Dolayısıyla "KHAZar" kelimesi "GEZer / Gezgin / Gezici" anlamına gelmektedir. ( Türkçe'deki "Kazmak" fiili de "Yol açarak ilerlemek" anlamına gelmekte olup, özünde "Gezmek, İlerlemek" anlamını barındırmaktadır.

"Gezmek" fiilinin Arapça karşılığı "Seyr" kelimesi olup, bu kelimenin "Sirius" kelimesiyle ilintisi bulunması kuvvetle muhtemeldir. ( Türklerin Sirius ile olan bağına, "Tür" kelimesiyle "Sir" kelimesinin köken ilintisine, GÖKtürklerin sembolü olan köpek kafasının Sirius yıldızının ait olduğu Canis Major ( Büyük Köpek ) takımyıldızını simgelediğine, "Mavi" anlamına gelen ve Kur'an'da geçen "Zürka" kelimesinin "Gök" ve "Türk" kelimeleriyle olan ilintisine evvelki bölümlerde defaatle değinilmişti. )

Bu noktada "SR / TR" köküne bağlı olarak "Sirius"* kelimesiyle, "Süptil / İnce / Az yoğun madde", "Hareketli olan" ve "Yüksekteki yer" anlamları itibarıyla ilintili olan kelimeler ve ilgili yorumlar şöyledir. ( Dillerde "S", "T", "D" ve "Z" harfleri birbirlerini ikame eden harflerdir. )

* Latince'de kelimelerin sonlarında bulunan "-us" kelimesi anlam içermeyen fonetik bir ektir. Örnek : Calcul+us, Nov+us, Stat+us, Un+us, Jes+us .... Dolayısıyla "Sirius" aslında "Sir / Siri" kelimesidir.  

Seyr : Gezi, ilerleme

Seyirmek : Gezmek, ilerlemek

Seyrek : Az yoğun, sıklığı az

Seyrelmek : Yoğunluğu, sıklığı azalmak

Seyyar : Gezen, sabit olmayan, hareket eden, bir yerde yoğunlaşmayan ( hareket frekans yükselmesiyle oluşan bir fenomendir. )

Sair : Koşarak ilerleyen

Sır : Giz ( GZ kökü itibarıyla "Gezmek" kelimesi ilintisi olabilir. ) ( "Eser miktar" kavramı "YOK gibi, ihmal edilebilir miktar" anlamındadır. )

Sarmak : Dairesel gezme hareketi yapmak

Sur : Yüksek duvar ( Bir ülke ismi olan "Suriye" kelimesi de ( İngilizcesi "Syria" ) "Sirius" ile fonetik benzerlik arzetmektedir. )

Sure : Kur'an ayetlerini içeren bölümlere verilen isimdir. ( İngilizce'de "Sure" kelimesi "Emin, Güvenli" anlamına gelmektedir. Fransızca'da "Sur" kelimesinin ise "Emin, Güvenli" anlamı yanısıra "Üstünde, Yükseğinde" anlamı taşıması konu bağlamında dikkat çekmektedir.

Süre : İlerleyen, gezen zaman

Sürat : Hız, hızlı gezme

Seri : Hızlı, ard arda gezen, dizilen

Esir : Evreni kaplayan süptil madde

Tör : Almanca'da "Kapı" anlamında olup üst boyuta geçiş anlamı içermektedir.

Door ( Kapı - ing. )

Tower : İngilizce'de "Kule" anlamında olup "yüksek olan, yüksekteki yer" anlamı bulunmaktadır. ( Tour ( Kule - fra. ) Turm ( Kule - alm. ) )

Türs : Kalkan ( Tiras = Kalkanlar; Tiras, Hz. Nuh'un Yafes isimli oğlunun 7. oğlunun ismi olup, Türk olarak da telaffuz edilmektedir. ) 

Yusuf suresinde yer alan Yusuf'un kuyuya atılması, onu seyyarların bulması, sucunun kovasını kuyuya sarkıtması hikâyesindeki sembolizm şöyledir.

Kuyu = Kara delik, solucan deliği, boyut portalı 

Seyyarlar = Sirius'lu vazifeli varlıklar

Sucu = Bilgi aktarıcı ( "Su" ilahi kozmik bilginin sembolüdür. )

Kova = Kozmik bilgi haznesi

12/19 - Ve caet SEYYARATÜN fe erselu varidehüm fe edla delveh kale ya büşra haza ğulam ve eserruhü bidaah vallahü alimün bima ya'melun ( Ve SEYYARLAR geldi de sucularını gönderdiler. Kovasını sarkıttı. "Ey müjde, bu oğlan." dedi. Onu sermaye olarak gizlediler. Allah o yaptıklarını biliyordu. )

Neml suresinin 69. ayetinde yer alan "Siru" ( Gezin ) fiili de Siri / Sirius kelimesinin tezahürü niteliğindedir. 

27/69 - Kul SİRU fil erdı fenzuru keyfe kane akıbetül mücrimın ( De ki: "Yerde GEZİN de suçluların sonu nasıl oldu bakın?" )

Ayrıca "Siru fil erd" ( Yerde gezin ) ifadesi "gökte gezme" kavramının varlığına da dolaylı olarak işaret etmektedir.

Kur'an'da "Sirius" kelimesi "Şi'ra" olarak zikredilmektedir.

53/49 - Ve ennehu hüve rabbuş Şİ'RA ( Ve kesinlikle O, O ŞİRA' nın da Rab’bidir. )

"Şi'ra" kelimesi "Şi'r" ( Sezgi, İlham, Bilgi ) kelimesiyle de ilintilidir. Zira ilahi nizamın kader mekanizmasında işlev gören Sirius'lu vazifeli varlıklar ilettikleri frekans tesirleriyle insanlara ilham vermekte ve sezgileri yükseltmektedirler. İlhama dayalı olarak oluşturulan duygulu ve kafiyeli yazılara da bu nedenle "Şiir" denmektedir. ( "Şiir" kelimesinin aslı "Şi'r"'dir. ) Bir cep telefonu markasının sesli yönlendiricisinin isminin "Siri" olması da bir okült ezoterik sembolizm tezahürüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder