14 Ekim 2020 Çarşamba

İnce Yapı ( Fine Structure ) ve Kaba Yapı ( Gross Structure )

Atom fiziğinde Fine Structure ( İnce Yapı )'ı, elektronları spin hareketi yapan bir atomun spektral hatlarının ikiye yarılması durumundaki hali olarak tanımlanmaktadır. Elektronların spin hareketi yüksek frekansa sebebiyet vermektedir.  

Gross Structure ( Kaba Yapı ) ise elektronları spin hareketi yapmayan bir atomun düşük frekanslı hali olarak tanımlanmaktadır.

Fine Structure'ın, Gross Structure enerjisine göre ölçeği (Zα)2 olarak ifade edilir. Bu ifadede Z atom numarası, α ise Fine Structure ( FS ) sabitidir. FS sabiti, boyutsuz bir sayı olup sıfır enerji seviyesinde yaklaşık olarak 1/137'ye* eşittir. Yüksek enerji seviyesinde ise 1/127* değerine eşitlenir. FS sabiti yüklü parçacıklar arasındaki elektromanyetik etkileşimin gücünü karakterize eder.

* 137 sayısının nümerolojik değeri 11 sayısını, 127 sayısının nümerolojik değeri ise 10 sayısını vermektedir. Bilindiği üzere 11 sayısı düalite, döngü ve farklı boyuta geçişin, 10 yani 1 sayısı ise ünitenin nümerik sembolleridir.

Fine Structure Constant ( İnce Yapı Sabiti ) aşağıdaki formül ile ifade edilir.

Diğer bir deyişle atomun "Fine Structure" ve "Gross Structure" özellikleri atomun aynı anda iki farklı halinin öngörülmesini sağlamaktadır. Aynı atoma ait bu iki farklı yapı, düşük frekanslı kaba madde yaşam planı olan dünyanın, üst boyuttaki yüksek frekanslı ince ( süptil ) madde yaşam planının bir simülasyonu / projeksiyonu olması fenomenine delil teşkil etmekte gibidir.

Üst frekanslardaki ( boyut ) süptil yaşam planı Kur'an'da "Ahiret" ( Sonraki hal, Diğer hal ) kavramının içinde yer almaktadır. Zira "Ahiret" kavramı dünya hayatındaki reenkarnasyon döngüleri sonrasındaki liyakat durumuna göre intikal edilecek planı ( boyutu ) tanımlamaktadır. Bu plan olumsuz cezai olarak tekrar kaba madde dünya da olabilir, olumlu cezai olarak ise üst süptil boyut cennet ( Sirius ) de olabilir. ( "Dünya" kelimesi "Dan" ( Alçak, Düşük, Yakın ) kökünden türemiş olup, "Alçakta olan" anlamına gelmekte ve  "düşük frekans" anlamına da işaret etmektedir. )

"Dünya" ve "Ahiret" kavramlarının birlikte yer aldığı bazı ayetler.

2/86 Ülaikellezineşteravül HAYATED DÜNYA BİL AHIRATİ fe la yuhaffefü anhümül azabü ve la hüm yünsarun ( Bunlar AHİRET karşılığında DÜNYA HAYATINI satın alanlardır. Böylece azap onlardan hafifletilmez ve onlara yardım edilmez. )

3/56 - Fe emmellezine keferu fe üazzibühüm azaben şedıden fid DÜNYA vel AHIRAH ve ma lehüm min nasırin ( Böylece o inkar edenlere, DÜNYADA ve AHİRETTE, onlara şiddetli azap ile azap ederim. Onlara yardımcılardan yoktur. )

3/152 ... men yürıdüd DÜNYA ve minküm men yürıdül AHIRAH .... ( ... Sizlerden kimi dünyayı istedi, sizlerden kimi ahireti istedi. ... )

4/74 Fel yükatil fı sebılillahillezıne yeşrunel HAYATED DÜNYA bil AHIRAH ve men yükatil fı sebılillahi fe yuktel ev yağlib fe sevfe nü'tıhi ecran azıma ( O halde o dünya hayatını ahirete satıp değiştirenler Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya yenerse ona yakında büyük ödül veririz. )

13/26 - Allahü yebsütur rizka li men yeşaü ve yakdir ve ferihu bil HAYATİD DÜNYA ve mel HAYATÜD DÜNYA fil AHIRATİ illa meta ( Allah, rızkı dilediği kimseye genişletir ve daraltır. DÜNYA HAYATIYLA  ferahlayıp sevinirler. Oysa DÜNYA HAYATI AHİRETİN  yanında fayda haricindeki değildir. )

16/107 Zalike bi ennehümüstehabbül HAYATED DÜNYA alel AHIRATÜ ve ennellahe la yehdil kavmel kafirın ( Bu kesinlikle onların DÜNYA HAYATINI AHİRETİNKİNİN üzerine sevmeyi istemelerindendir. Allah inkarcılar kavmini kesinlikle yönlendirmez. )

87/16 - Bel tü'sirunel HAYATED DÜNYA ( Bilakis DÜNYA HAYATINI tercih ediyorsunuz. )

87/17 - Vel' AHIRETÜ hayrün ve ebka ( Ve AHİRET daha hayırlıdır ve daha bakidir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder