20 Ekim 2020 Salı

Yüzleri silen maske ve dijitalizm

Nisa suresinin 47. ayetinde yer alan "Yüzlerin silinmesi" ( Natmise vücuhen ) ifadesi güncel bazı hususlara işaret etmekte gibidir.

4/47 - Ya eyyühellezine utül kitabe aminu bima nezzelna müsaddikan li ma meaküm  min kabli en NATMİSE VÜCUHEN fe neruddeha ala edbariha ev nel'anehüm ke ma leanna ASHABES SEBT ve kane emrullahi mef'ula

( Ey o kitap verilenler, YÜZLERİ SİLİP de onları arkalarına çevirmemizden veya onları o YEDİNCİ GÜN SAHİPLERİNİ LANETLEDİĞİMİZ gibi lanetlememizden önce, o sizinle birlikte olanı doğrulayıcı olarak indirdiğimize inanın. Allah’ ın işi yapılasıdır. )

Döngü sonu vakalarından olduğu aşikar olan virüs pandemisiyle birlikte gündeme gelen "Maske" uygulaması ve "Dijitalleşme" süreci ayetteki "Yüzlerin silinmesi" ifadesinin tezahürü gibi görünmektedir. Zira maske, insanların yüzlerini adeta silmiş, onları tanınmaz ve tek tip varlıklara dönüştürmüş gibidir. Öte yandan muhtelif dijital projelerle insanların simalarının ve kimliklerinin yokedilmesi ve insanların adeta "koddan ibaret" "şeylere"* dönüştürülmesi istenmektedir. ( * IOT ( Internet of Things / Şeylerin Interneti ) )

Ayrıca ayette yer alan "Yedinci gün sahipleri" ifadesi de 70,000 yıllık büyük döngünün sonuna gelindiğini bildirmekte gibidir.

Ayetin numarasının ( 47 ) nümerolojik değeri ( 4+7 = 11 ), yeni döngü ve farklı boyuta / hale geçiş portalı kavramlarının simgesi olan "11" sayısını vermekte olup, bu durum evvelce "Coronavirus ve 11 ritüeli" başlıklı bölümdeki veriler ile de uyum arzetmektedir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder