7 Ekim 2020 Çarşamba

Kalp = Ruh ... Beyin = Nefs

Ruhun madde alemi olan kainattaki temsilcisi Öz Varlık, Öz Varlığın kaba madde alemi dünyadaki temsilcisi ise Kalptir. Kalp aynı zamanda kozmik bilgi deposudur. Kalbin bilinenden çok daha farklı kozmik işlevleri olduğu ayetlerde "Kitabın kalbe indirilmesi", "Kalplerin kör olması", "Kalplerin katılaşması", "Kalplerin kılıflı olması" ifadeleriyle bildirilir.

Kalbin elektromanyetik frekansının beyninkinden yüksek olduğu ve kalbin beyine frekans ileterek yönlendirme sağlamaya çalıştığı bilimsel bir gerçektir.

Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/07/akleden-kalp-mana-ve-maneviyat.html

Nefs ise yüksek frekanslı Öz Varlığın düşük frekanslı kaba madde beden ile birleşmiş halidir. Beyin, Nefsin temsilcisidir. Zira Nefs sadece mantık ve hesaptan ibaret olup vicdan ve merhamet olgularından yoksundur. Nefs sadece kendisine faydası olana, basit mantığa ve ince hesaba odaklanır. "Çok zeki, çok akıllı" yani çok hızlı hesap yapıp sonuç çıkaranlar için kullanılan "Dahi" kelimesinin karşılığının "GENius ( Cinni )" kelimesi olmasının sebebi de cinlerin yoğun nefsani varlıklar olması nedeniyledir.

Dolayısıyla Nefs, sadece mantık ve hesap odaklı olduğu için batıla saptığını farketmez. 

Sadece akıl ve mantık ile doğru yolu bulabileceğini sanarken günah batağına sapanlar Kur'an'da Meşşai olarak anılırlar. 

68/11 - Hemmazin MEŞŞAİN bi nemim ( Arkadan konuşup çekiştiren, SADECE AKIL VE MANTIK İLE* GERÇEĞİ BULACAĞINI SANAN, laf taşıyan. )

* Ayette ifade edilmek istenen sadece ilgili yaşam planındaki ( boyut, frekans ) parametrelerin matematiksel ve mantıksal olarak analiz edilmesiyle elde edilen sonuçların, çıkarsamaların kâinattaki diğer planların da ( boyut, frekans ) anlaşılmasını, sırlarının çözülmesini sağlamaya yeterli olamayacağıdır.

"Dimağ" ( Beyin ) kelimesinin ilk ve son kez geçtiği Enbiya suresinin 18. ayetindeki anlamlardan biri de gerçeğin sadece beyinle algılanamayacağıdır.

21/18 - Bel nakzifü bil hakkı alel batıli fe YEDMEĞUHU fe iza hüve zahık ve lekümül veylü min ma tesıfun ( Bilakis, gerçeği batılın üzerine atarız da onun BEYNİNİ ÇIKARIR. O zaman o yok olur. O vasfettiklerinizden dolayı sizlere vaylar olsun. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder