4 Ekim 2020 Pazar

A.I. ... bir sinema filmi...

29.06.2001 tarihinde "A.I." ( Yapay Zekâ ) isimli filmin vizyona girmesinden tam 74 gün ( 7+4 = 11 ) sonra yani 11.09.2001 tarihinde 9/11 İkiz Kuleler vakası gerçekleşmiştir. 9/11 vakası, halen "A.I." ile devam etmekte olan büyük değişim sürecine portal açabilmek için yapılmış kitlesel bir satanik adak ( kan ) ritüeliydi. 

Vaka tarihinin ( 9/11 ) yanısıra İkiz Kuleler de oluşturdukları şekil itibarıyla 11 sayısını sembolize etmekteydiler. 

A.I. filmi Haziran ayının 29'unda vizyona girmiştir. ( 2+9 = "11" ) 

Film 29 Haziran'da vizyona girmiş, İkiz Kuleler vakası ise 11 Eylül'de  cereyan etmiştir. Arada tam 74 gün bulunmaktadır. ( 7+4 = "11" )

Filmin tam vizyon tarihi olan 29.06.2001 de "2" ( 1+1 ) nümerolojisi içermektedir. ( 2+9+0+6+2+0+0+1 = 20 ... 2+0 = "2" ( 1+1 )

Filmdeki "David" isimli AI çocuk "11" yaşındadır.

Filmin afişinde, A.I. yazısına kadar olan kısımdaki yazılarda 29 ( 2+9 = "11" ) kelime bulunmaktadır. ( A.I. yazısı dahil )

"David is 11 years old. He weighs 60 pounds. He is 4 feet, 6 inches tall. He has brown hair. His love is real. But he is not. A.I."

Film afişindeki iki çocuk silueti de "11" sembolizmini yansıtmaktadır. Ayrıca siluetlerden biri "beyaz", diğer "siyah" yapılarak düalite kavramı da sembolize edilmiştir.

"David" ismi esasen "Davud" olup, Kur'an'da Davud isminin ilk kez geçtiği ayette de 11 nümerolojisi bulunmaktadır. 

"2/251" - Fe (1) hezemu (2) hüm (3) bi (4) izni (5) allahi (6) ve (7) katele (8) davudü (9) calute (10)..... ( Böylece Allah’ ın izni ile onları hezimete uğrattılar ve Davud Calut’ la savaştı. .... )

Ayet kodunun nümerolojik değeri "10" ( 2+2+5+1 = 10 ) olup, ayetin Davud kelimesini de içeren ilk cümlesinde "10" kelime bulunmaktadır. 10 ve 10 ... "11"

Enbiya suresinin 78. ayetinde "Davud'un ve Süleyman'ın ekin hakkında hüküm verdiği" bildirilmektedir.

21/78 - Ve davude ve süleymane iz yahkümani fil harsi iz nefeşet fıhi ğanemül kavm ve künna li hukmihim şahidın ( Ve Davud ve Süleyman, zamanında ekin hakkında hüküm verirlerdi. Zamanında kavmin koyunları onun içinde yayılmışlardı. Onların hükümlerine şahitler olduk. )

AI kavramı Davud ile sembolize edilmekte ve "ekin konusunda" AI'ın ( Yapay Zekâ ) hüküm vereceği mesajı mı iletilmektedir? ( AI çocuğa Solomon veya Süleyman ismi verilmesi tuhaf karşılanacağından ve Davud isminin karşılığının sık kullanılan David ismi olması nedeniyle bu isim seçilmiş olabilir. )

Filmdeki diğer tespitler;

AI ( Yapay Zekâ ) = All Seeing Eye ( Herşeyi Gören Göz ) yani yeni çağın ilahı yapılmak istenen şeytan sembolizmi.

"Bilginin en değerli şey olduğu" mesajı ve Dataizm iletişimi.

Blue Fairy ( Mavi Peri ) yani dilekleri yerine getiren Cin sembolizmi. AI David kendisini annesine kavuşturacağına inandığı Mavi Peri'yi arıyor.

Evvelki bölümlerde sebepleri ayetlerle destekli olarak incelendiği üzere Cinler mavi renk ile sembolize edilir. Ancak sembolizmde Meryem figürü kullanılmış. Özgürlük Anıtı'ndaki şeytan sembolizminin kadın figürüyle yapılması gibi...


Meryem'in ilah edinilerek Allah'a şirk koşulması hususu ayetle bildirilmiştir.

5/116 Ve zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara "Beni ve annemi, Allah’tan başka iki ilah edinin" dedin?" dedi.

Kadın AI robot David'i aktive ederken, programlarken bazı kelimeler ile kodlama yapıyor. İlk kelime "Sirrus" ... ( Sirius'a atfen ) Bu sahnede, aslında insanların da belirli kelimesel kodlar zikredilmek suretiyle programlanabildiğine ( büyü, hipnoz ) dolaylı gönderme bulunmaktadır.

Flesh Fair ( Et Fuarı ) ... Elitlerin yapay zekâlı robotlar geliştirip insan neslini sonlandırmaya çalışmasına karşı tepki olarak toplu "Robot Parçalama" ritüeli yapılmaktadır. Ancak fuarın isminin "ET Fuarı" olması tersten bir mesaj algısı oluşturmaktadır. 


Et Fuarı - Yaşamın Kutlanması

"Et Fuarı"nda bir adam eline mikrofonu alır ve AI David'i göstererek şöyle der. "Bakın!Küçük bir oyuncak, yaşayan bir oyuncak bebek. Elbette onu niye yaptıklarını biliyoruz. Kalplerimizi çalıp, çocuklarımızın yerine geçmeleri için. İnsan haysiyetine saldırının ve Tanrı'nın çocuklarını bitirme planının son örneği bu. İşte karşınızda bunun için tasarlanmış yeni nesil çocuk." Ancak halk adamı nefretle yuhalar ve taşa tutar. OYSA Kİ ADAM GERÇEĞİ SÖYLEMEKTEDİR.!! ( Filmin amacı da zaten kitlelerin bilinçaltında AI'ya karşı sempati oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda filnde AI sevimli, sevgi dolu ve mağdur gösterilmektedir. )






AI robotun alnında "Küp" şeklinde CPU bulunmaktadır. "Kabe" ve Yahudilerin alınlarına taktıkları "Tefillin" sembolizmi yapılmaktadır.

Robotlara "Mecha" ( Mechanic ), insanlara ise "Orga" ( Organic ) denmektedir. Ancak "Mecha" kelimesinde "Mecca" / "Mekke" sembolizmi bulunmakta olup "Küp" de zaten "Kabe"'yi sembolize etmektedir. Neden? 


Elinde küp şeklindeki CPU'yu tutuyor.

Yahudilerin alınlarına koydukları, içinde bazı kelimesel kodların yer aldığı siyah renkli küplere Tefillin ismi verilmektedir. Evvelki bölümlerde incelendiği üzere Prefrontal Cortex olarak anılan beynin alın tarafındaki bölgesi idrak, kontrol ve yönlenme işlevi sağlayan bölgedir. Alın kelimesinden "Nasiyet" olarak Kur'an'da da bahsedilir.


Alnında Tefillin ile bir rabbi ( haham )

11/56 - İnnı tevekkeltü alellahi rabbi ve rabbiküm ma min dabbetin illa hüve ahızün bi NASİYETİha inne rabbi ala sıratın müstekım ( Kesinlikle ben Rab’bim ve Rab’biniz olan Allah’a dayanıp sığınırım. O’nun ALNINDAN tutup yakalamadığı debelenen yoktur. Kesinlikle Rab’bim doğru yol üzerindedir. )

Ayrıca Türkçe'deki eski bir deyim olan "Akıl KÜPÜ"'nün kaynağı nedir? Bu deyimdeki küp içine sıvı konan oval ve uzun formlu küp müdür yoksa geometrik şekil olan küp müdür? "Rubik's Cube" 1974* yılında ortaya çıkarılmış olup bu deyim ise çok eskidir. ( * 19 ... 10 ... "1" ve 74 ... "11" )

2000 yıl sonra Dünyayı AI yönetmeye başlamış. Sahnede ilk porototip David'in çok gelişmiş versiyonlarından oluşan AI konseyi görülüyor. Sahnede 10 AI var. "10'lar Konseyi" ?!!

"11" sembolü olarak 1973 yılında ( 19 ... 10 ... "1" ve 73 ... 10 ... "1 yani "11" ) inşa edilmiş olan "İkiz Kuleler"'in filmde göründüğü sahnelerin sekansları da dikkat çekmektedir. 



İkiz Kuleler ilk kez 1:35:24'de çizim olarak, 1:35:27'de ise gerçek olarak görüntüye gelmektedir. Bu görüntüde İkiz Kuleler'in bir bölümü suya batmış durumdadır. 


Filmde İkiz Kuleler son kez 1:55:51 ile başlayan bölümde görüntüye gelmektedir.


İkiz Kuleler 1:55:56'da tam olarak ekrana gelmekte olup, kulelerin 3/4 seviyelerine kadar suya batmış oldukları görülmektedir. Bu seviye, 9/11 vakasında uçağın çarpma seviyesine yakın bir seviyedir.


İkiz Kuleler 1:55:57'de sisin ardında görüntüden kaybolmaktadır. Tüm bu görüntülerin 1:55'lik bölüm içinde yer alması "9/11" ( 9+1+1 = 11 ) veya "11" nümerolojisi aısından dikkat çekmektedir. ( 1+5+5 = "11" )


1:56:00'da ise AI robotların ( Mecha ) kullandıkları küp şeklindeki aracın içinden görülmektedir. ( 1 ve 56 ( 5+6 = 11 ) ... Okült nümerolojide boyut portalı açılmasının diğer bir sembolü olan 111 sayısı tezahür etmektedir.




Halk arasında bazen "Bunların hepsi hikâye. Sen çok film izlemişsin. Biraz dünyaya dön." dendiği duyulur. A.I. filminin aşağıdaki  sahnesideki replikler, replikteki konudan bağımsız ve genel bir mesaj vermektedir.



- O sadece bir hikaye
- Hikayeler olanları anlatır.

Benzer husus, Kur'an için "Esatirul evvelin" ( Evvelkilerin masalları / hikayeleri ) diyenlerin misalinde de vardır.

6/25 .... yekulüllezıne keferu in haza illa esatırul evvelın ( .... O inkar edenler "Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır." derler. )














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder