1 Ekim 2020 Perşembe

Kutsal Ruh'un sembolü Güvercin / Kumru

"Güvercin" veya "Kumru" ilahi sembolizmde Rab'bin yaşam veren Ruh'unu ( Kutsal Ruh ) temsil etmektedir. Bu husus İncil'de defaatle tekraranmaktadır.

40 Matthew 3-16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler onun üzerine açıldı ve İsa, Tanrı'nın Ruhu'nun bir KUMRU / GÜVERCİN gibi inip üzerine konduğunu gördü.

41 Mark 1-10 Tam sudan çıkarken, göklerin yarıldığını ve RUH'un GÜVERCİN gibi üzerine indiğini gördü.

42 Luke 3/21-22 Bütün halk vaftiz olduktan sonra İsa da vaftiz oldu. Dua ederken gök açıldı ve KUTSAL RUH, bedensel görünümde, KUMRU / GÜVERCİN GİBİ O'nun üzerine indi. Gökten, "Sen benim sevgili Oğlum'sun, senden hoşnudum" diyen bir ses duyuldu.

43 John 1-32 Yahya tanıklığını şöyle sürdürdü: "RUH'un GÜVERCİN gibi gökten indiğini, O'nun üzerinde durduğunu gördüm.

Tevrat'ta Nuh tufanından sonra hayatın tekrar başlaması da Genesis ( Yaratılış ) suresinde "Güvercin" ile sembolize edilmiştir.

1-Genesis-8-11 GÜVERCİN gagasında yeni kopmuş bir zeytin yaprağıyla akşamleyin geri döndü. O zaman Nuh suların yeryüzünden çekilmiş olduğunu anladı.

1-Genesis-8-12 Yedi* gün daha bekledikten sonra GÜVERCİNİ yine gönderdi. Bu kez GÜVERCİN geri dönmedi.

* Ayette ayrıca 7 sayısının döngü sonu sembolü olduğuna da dikkat çekilmektedir.

"Kuş", Kur'anda da yaşam veren Kutsal Ruh'un sembolü olup, Allah'ın izniyle Mesih İsa'nın çamurdan kuş yaratmasına vesile olduğu Al'i İmran ve Maide surelerindeki ilgili ayetlerde bildirilir.

3/49 - Ve rasulen illa benı israıle ennı kad ci'tüküm bi ayetin min rabbiküm ennı ahlüku leküm minet tıyni ke hey'etit TAYRİ fe enfühu fıhi fe yekunü TAYRAN bi iznillah ve übriül ekmehe vel ebrasa ve uhyil mevta bi iznillah ve ünebbiüküm bima te'külune ve ma teddehırune fı büyutiküm inne fı zalike le ayeten leküm in küntüm mü'minın

( Ve ancak İsrailoğullarına resuldür. "Kesinlikle ben size Rab’binizden ayet getirdim. Kesinlikle ben size, çamurdan KUŞUN şekli gibi olanı yaratırım. Böylece onun içine üflerim de o Allah’ ın izni ile KUŞ olur. Doğuştan körü, alacalıyı iyileştiririm. Allah’ ın izni ile ölüyü diriltirim. O yediklerinizi, o evlerinizin içinde biriktirdiklerinizi size haber veririm. Eğer inananlarsanız, kesinlikle bunda size ayetler vardır." )

5/110 - İz kalellahü ya iysebne meryemezkür nı'metı aleyke ve ala validetik iza eyyedtüke bi RUHİL KUDÜSİ tükellimün nase fil mehdi ve kehla ve iz alemtükel kitabe vel hıkmete vet tevrate vel incil ve iz TAHLÜKU minet tıyni ke hey'etit TAYRİ bi iznı fe tenfühu fıha fe tekunü TAYRAN bi iznı ve tübriül ekmehe vel ebrasa bi iznı ve iz tuhricül mevta bi iznı ve iz kefeftü benı israıle anke iz ci'tehüm bil beyyinati fe kalellezine keferu minhüm in haza illa sıhrun mübın

( Zamanında Allah "Ey Meryemoğlu İsa, sana ve annene olan nimetimi hatırla. Seni KUTSAL RUH ile desteklediğimde beşikte ve erişkinlikte insanlara kelam edip söz söylerdin. Sana yazıyı, sırrı, Tevrat' ı ve İncil' i öğrettim. İznimle çamurdan KUŞUN şekli gibi olanı YARATTIN. Onun içine üfledin de iznimle KUŞ oldu. Doğuştan körü ve alacalıyı iznimle iyileştirdin. Ölüleri iznimle çıkardın. Onlara ayetlerle geldiğin ve onlardan inkar edenlerin "Bu kesinlikle apaçık sihirdir." dedikleri zaman İsrailoğulları' nı üzerinden çektim." dedi. )

Bir hastane odasında yatmakta olan ancak hiç ziyaretçisi gelmeyen bir kadının üzerine, pencereden giren bir güvercinin konması anı hemşire tarafından görüntülenmiştir. Hasta kadının birkaç gün sonra taburcu olduğu ve güvercinleri beslerken görüldüğü söylenmektedir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder