12 Ekim 2020 Pazartesi

Yılbaşı, Christmas, Noel, Santa Claus

Son yıllarda "Yılbaşı kutlamalarının" caiz olmadığı yönündeki söylemler dikkat çekmektedir. Bu durum "Yılbaşı" kavramının "Christmas", "Noel" ve "Santa Claus ( Noel Baba )" kavramlarıyla yanlış ilintilendirilmesinden kaynaklanmaktadır. 

Bugün dünyada "Miladi Takvim" ( Doğuşsal Takvim ) olarak bilinen takvim kullanılmaktadır. Bu takvim Mesih İsa'nın doğumunu "0" tarihi olarak kabul etmektedir. Dolayısıyla yeni bir yılın gelişini yani yılbaşını kutlamak aynı zamanda Mesih İsa'nın doğumunu da kutlamak anlamına gelmektedir. Bu iki olgunun kutlanmasında herhangi bir negatif frekans olması bir yana büyük sevap ve pozitif frekans bulunmaktadır. Kur'an'da tüm kitap sahiplerinin ölümlerinden önce mutlaka Mesih İsa'ya inanmış olacakları özellikle bildirilmekte ve Meih İsa hususuna ayrıca dikkat çekilmektedir.

4/157 - Ve kavlihim inna katelnel MESIHA IYSebnemeryeme rasulellah ve ma kateluhü ve ma salebuhü ve lakin şübbihe lehüm ve innellezinahtelefu fıhi le fı şekkin minh ma lehüm bihı min ılmin illettibaaz zann ve ma kateluhü yekına ( Ve "Kesinlikle biz Allah' ın resulü Meryem oğlu MESİH İSA'yı öldürdük." sözlerinden dolayı. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Lakin onlara benzetildi. Kesinlikle onun hakkında ihtilaf edenler, ondan şüphe içindedirler. Onlara onun ilminden yoktur. Ancak zanna tabi olurlar. Doğrusu onu öldürmediler. )

4/158 - Bel rafeahüllahü ileyh ve kanellahü azızen hakima ( Bilakis Allah onu kendisine yükseltti. Allah yücedir, hakimdir. )

4/159 - Ve in min ehlil kitabi illa LE YÜ'MİNENNE BİHI kable mevtih ve yevmel kıyameti yekunü aleyhim şehıda ( Ve kesinlikle kitap sahiplerinden olanlar ölümlerinden önce mutlaka ONA İNANACAKLARDIR. Ayağa kalkış gününde o, onlara şahit olur. )

Ancak "Yılbaşı" ve "Mesih İsa" kavramlarının ardına gizlenilmek suretiyle yapılan satanik sembolizm ve iletişim de söz konusudur. 

Mesih İsa'nın doğum günü net olarak bilinmese de batı ülkelerinde her yıl 25* Aralık'ta Mesih İsa'nın doğumu "Christmas" adı altında kutlanmaktadır. "Christmas" kelimesi "Christ" ( Mesih ) ve "Mas" ( Mass, Kitle ) kelimelerinden oluşmakta ve "Mesih kitlesi" anlamına gelmektedir. Bu noktada "Christmas / Mesih kitlesi" kavramına "Mesih İsa'ya inanan kitle" veya "Mesih İsa'yı çarmıha geren kitle" anlamları yüklenebilmektedir.  ( * "İsa" kelimesi Kur'an'da 25 kere tekrarlanmaktadır. )

"Christmas" kavramının "Noel" olarak da anılmasının ardında okült sembolizm yer almaktadır. Zira kökeni "Nowel , Nouvel" olan ve "Yeni, Yeni doğan" anlamı içeren "Noel" kelimesi "No" ( Yok ) ve "El" ( İlah, Tanrı ) kelimelerinin birleşimi algısı da oluşturmakta olup, "Tanrı Yok" gibi bir anlamı da çağrıştırmaktadır.

Santa Claus ( Noel Baba ) olarak bilinen ve yılbaşı geceleri çocuklara hediyeler getirdiği söylenen hayali karakter, esasen bir gazlı içecek firmasının 1931 yılında, çocukları bu içeceğe alıştırmak için yaptığı bir reklam kampanyasında ilk kez beyaz sakallı ve kırmızı giysili olarak resmettiği karakterdir. Sübliminal açıdan kırmızı renkli şeytan tasviri olan Santa Claus ( Noel Baba ) karakteri, yeni yılın ve Mesih İsa'nın doğum gününün kutlanması konseptini adeta gölgede bırakmaktadır. 


Santa Claus kelimesindeki "Claus" kelimesi beyindeki "Claustrum"* isimli salgı bezinden kaynaklanmaktadır. "Claustrum"'dan çıkan salgılar Tahalamus'un iki yanında bulunan "Pineal Gland" ( Epifiz Bezi / Kozalak / Çamsal Bez / Üçüncü Göz" ve "Pituitary Gland" ( Tükürüksel Bez )'e ulaşır. "Pineal Gland" sarı renkli sıvı, "Pituitary Gland" ise beyaz sıvı salgılamaktadır. Sarı sıvı elektrik, beyaz sıvı ise manyetik özellikleri temsil etmektedir. ( "Pineal Gland" üst frekanslarla iletişim sağlayan organ olarak bilinir. ) ( * Santa CLAUS'un "bacadan inmesi" kompozisyonu Claustrum'dan salgılanan sıvıların beyinden aşağı inerek omurga üzerindeki tüm çakraları beslemesini sembolize etmektedir. )

                  

Öte yandan "Eve bacadan girilmesi" eylemi Bakara suresinin 189. ayetinin tersi bir durum arzetmesi itibarıyla da dikkat çekmektedir.

2/189 - Yes'eluneke anil ehilleh kul hiye mevakıytü lin nasi vel hacc ve leysel birru bi EN TE'TÜL BÜYUTE MİN ZUHURİHA ve lakinnel birra men itteka VE'TÜL BÜYUTE MİN EBVABİHA vettekullahe lealleküm tüflihun ( Sana hilalleri hakkında sual ederler. De ki: "Onlar insanlar için ve hac için vakitlerdir. İyilik EVLERE ARKALARINDAN GELMEK değildir. Lakin iyilik kişinin sakınmasıdır. EVLERE KAPILARINDAN GELİN ve Allah’tan sakının. Umulur ki iflah olursunuz." )

Yukarıda anılan "Beyaz sıvı" ve "Sarı sıvı" kutsal kitaplarda cennetteki "Süt" ve "Bal" olarak sembolize edilmişlerdir.

47/15 - Meselül cennetilletı vüıdel müttekun fıha enharun min main ğayri asin ve ENHARUN MİN LEBENİN lem yeteğayyer ta'müh ve enharun min hamrin lezzetin liş şaribın ve ENHARUN MİN ASELİN musaffa ve lehüm fıha min küllis semerati ve mağfiratün min rabbihim ke men hüve halidün fin nari ve süku maen hamımen fe kattaa em'aehüm

( Sakınanlara vaad edilen, içinde bozulup pis kokmayan sular, lezzeti değişmeyen SÜTTEN NEHİRLER, içenler için lezzetli şaraptan nehirler, saf BALDAN NEHİRLER, onlara içinde tüm ürünlerden, meyvelerden ve Rab’lerinden af olan bahçenin misali, ateşin içinde ebedi olan ve bağırsaklarını kesen kaynar su içirilen kimseninki gibi midir? )

2-Exodus-3-17 Söz verdim, sizi Mısır'da çektiğiniz sıkıntıdan kurtaracağım; Kenan, Hitit, Amor, Periz, Hiv ve Yevus topraklarına, SÜT VE BAL AKAN ÜLKEYE götüreceğim.'

4-Numbers-14-8 Eğer RAB bizden hoşnut kalırsa, SÜT VE BAL AKAN O ÜLKEYE bizi götürecek ve orayı bize verecektir.

4-Numbers-16-13 "Bizi çölde öldürtmek için SÜT VE BAL AKAN ÜLKEDEN çıkardın. Bu yetmiyormuş gibi başımıza geçmek istiyorsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder