21 Ekim 2020 Çarşamba

Pandemi ve İnanca bağlı ayrışım 

Coronavirus pandemisi "İnanç" olgusunu ön plana çıkartmasıyla da tarihi öneme sahip bir vakadır. Kur'an'da döngü sonu sürecinin yani kıyamet gününün ( gün = süreç ) "Yevmel Fasl" ( Ayrışım Günü ) olarak da tanımlanması pandemiyle ilintili olarak tezahür eden "İnanç Ayrışımına" işaret etmekte gibidir. ( Bu noktada "İnanç" kavramı farklı bir boyutu ile incelenmektedir. )

21.10.2020 tarihinde basında yer alan bir yazıda Coronavirus pandemisiyle ilgili olan ve "komplo teorisi" olarak nitelenen bazı bilgiler ilginç referanslar ve önyargılı kabuller vasıtasıyla sözde geçersiz kılınmaya çalışılmıştır. Oysa ki yazının içeriğinin objektif değerlendirmeden uzak ve sadece yazarın algısına ve inancına dayalı olarak hazırlandığı görülmektedir. ( Talimata dayalı misyon yazısı olması ihtimali hariç tutularak elbette. )

Yazı içeriğinin kısaca özeti, yazıda olduğu gibi, aşağıda "Teori" ve "Neden yanlış?" başlıklarıyla yer almaktadır.

"Teori 1 : Coronavirus Çin'de bir laboratuarda üretildi.

Neden yanlış? : ABD'li istihbarat teşkilatları corona virüsün insan yapımı veya genetiği değiştirilmiş olmadığına dair geniş bilimsel fikir birliğiyle bu iddiayı reddetti."

Misyonları halka dezenformasyon pompalamak olan istihbarat kuruluşlarının beyanı yazıda kesin delil addedilmektedir. Nobel ödüllü virolog Luc Montagnier ise doğada böyle bir virüsün olamayacağını, COVID19'un HIV ve Malaria virüslerinin laboratuar ortamında sentezlenmesiyle üretilmiş olabileceğini beyan etmiştir. Ne olacak şimdi?

"Teori 2 : Coronavirus gripten daha etkili değil.

Neden yanlış? : Bilim insanları Coronavirus kaynaklı ölüm oranının gripinkinden çok daha yüksek olduğuna inanıyor. "

Bir kısım bilim insanı da aksini söylüyor. Ne olacak şimdi?

"Teori 3 : Zenginler Coronavirus'ü aşıdan para kazanmak için kullanıyor.

Neden yanlış ? : Fauci veya Gates'in corona virüs salgının kazanca dönüştürdüğüne dair hiçbir kanıt bulunmuyor. Gates'in ise bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırmaya yönelik uzun bir hayırseverlik geçmişi bulunuyor."

Ve bu ifadeler önde gelen bir basın kuruluşunun haberinde yer almıştır. "Virüs salgının kazanca dönüştüğüne dair kanıt yok." demek ve küresel ailelerin neferi olmuş bir emperyal kapitalistin hayırsever olabileceğini baz kabul addetmek başlıbaşına gaflettir. Gates'in ortağı olduğu aşı şirketi GAVI tarafından Afrika'nın yıllardır bir aşı deney laboratuarına dönüştüğü ve birçok çocuğun akıbetinin meçhul olduğu da bilgiler arasındadır. Gates'in diğer girişimleri evvelki bölümlerde detaylı olarak incelenmiştir.

"Teori 4 : COVID19 aşısı yaptırmak güvenli olmayacaktır?

Neden yanlış ? : Aşılar her yıl milyonlarca hayat kurtarıyor. Aşı öncesinde binlerce test yapılıyor."

Bu kadar yani.!! Aşıların içeriklerindeki bileşenlerin insan metabolizması üzerinde ne gibi etkileri olduğu, hastalıklara sebebiyet verip vermediği ve genetik yapıyı ( DNA ) bozup bozmadığı hususu halk açısından daima belirsizliğini korumaktadır.

"Teori 5 : Vakalardaki artışın sebebi artan test adetleridir.

Neden yanlış ? : Doğru olsaydı, pozitif testlerin yüzdesinin zamanla azalması beklenirdi."

Yanlış olma sebebi oranla açıklanmaya çalışılmıştır. Oysa ki vaka oranı pandeminin ilk dönemine göre çok yüksek oranda azalmış ve sabitlenmiştir.

Görüleceği üzere yazıdaki geçersiz kılma sebepleri tamamen sübjektif algıya ve inanca dayanmaktadır. ( Kasıtlı yönlendirme hedefi olması hali dışında elbette ) 

İşte yakın dönemde insanlar, inançlarının vesile olacağı kitlesel bir ayrışıma doğru ilerlemektedirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder