14 Ekim 2020 Çarşamba

"İnşallah" ifadesi ve 7 nümerolojisi 

7 sayısı döngü sonunu ve tamamlanmayı ifade eden sayıdır. Bu nümerolojiyi yansıtan ayetlerden bazıları şöyledir.

Tevrat;

1 Genesis 2-2 YEDİNCİ güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu İŞİ BİTİRDİ. Yaptığı işten o gün dinlendi.

Kur'an;

2/65 Ve lekad alimtümüllezına'tedev minküm FİS SEBTİ fe kulna lehüm kunu kıradeten hasiın ( Ve sizlerden YEDİNCİ GÜN içinde hududu aşanları bildiniz. Böylece onlara, "Kovulup reddedilmiş maymunlar olun." dedik. )

2/29 - Hüvellezi haleka leküm ma fil erdı cemıan sümmesteva iles semai fe sevvahünne SEB'A SEMAVAT ve hüve bi külli şey'in alim ( O size yerde olanları topluca yaratandır. Sonra göğe seviyelendi ve onu YEDİ GÖKLER olarak düzenleyip seviyelendirdi. O herşeyi bilendir. )

Tevbe suresinin 80. ayetinde "70" ( 7+0 = 7 ) kere zikrin herhangi bir olayın veya durumun tezahürüne vesile olacağı olumsuz misal üzerinden dolaylı olarak bildirilmektedir.

9/80 - İstağfir lehüm ev la testağfir lehüm İN TESTAĞFİR LEHÜM SEB'INE MERRATEN fe len yağfirallahü lehüm zalike bi ennehüm keferu billahi ve rasulih vallahü la yehdil kavmel fasikın ( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE AF İSTESEN DE Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Hakka suresinin 32. ayetinde kaba madde planı dünyadaki ( cehennem ) 70,000 yıllık büyük döngü "Yetmiş kol uzunluğundaki zincir" teşbihiyle yer almaktadır.

69/32 - Sümme fi silsiletin zer'uha SEB'UNE zira'an feslükuhu ( Sonra ölçüsü YETMİŞ kol uzunluğu olan zincirin içinde, böylece onu sokun. )

Yaratılışın ve yaratılıştaki her olgunun veya olayın gerçekleşebilmesinin, tezahür edebilmesinin sadece Allah'ın dilemesiyle mümkün olabileceği Kur'an'da "İn şae allah" ( Eğer Allah dilerse ) ifadesiyle bildirilmektedir.

Konuşma dilinde "İnşallah" olarak zikredilen bu ifade de Kur'an'da 7 kere tekrarlanmakta olup, bu ifadenin ilk kez geçtiği ayetin numarası da 70'dir.

2/"70" - Kalüd'u lena rabbeke yübeyyin lena ma hiye innel bekara teşabehe aleyna ve inna İN ŞAELLAHÜ le mühtedun ( "Çağır bize Rab’bini de onun ne olduğunu bize açıklasın." dediler. "Kesinlikle sığıra benzer geldi bize ve EĞER ALLAH DİLERSE kesinlikle biz yönlendirilenler oluruz." ) 

12/99 - Fe lemma dehalu ala yusüfe ava ileyhi ebeveyhi ve kaledhulu mısra İN ŞAELLAHÜ aminın ( Yusuf' un huzuruna girdiklerinde, ana babası ona sarıldı. "Ülkeye girin. EĞER ALLAH DİLERSE güvende olursunuz." dedi. )

18/69 - Kale setecidünı İN ŞAELLAHÜ sabiran ve la a'sıy leke emra ( "EĞER ALLAH DİLERSE, beni sabreden olarak bulacaksın. İşte sana asileşmeyeceğim." dedi. )

28/27 - Kale innı ürıdü en ünkihake ıhdebneteyye hateyni ala en te'cüranı semaniye hıcec fe in etmente aşran fe min ındik ve ma ürıdü en eşükka aleyk setecidünı İN ŞAELLAHÜ mines salihın ( "Kesinlikle ben, bana sekiz yıl ücretlenmen karşılığında şu iki kızımdan birini sana nikahlamayı isterim. Eğer ona tamamlarsan senin indindendir. Sana meşakkat vermeyi istemem. EĞER ALLAH DİLERSE beni iyilerden bulacaksın." dedi. )

37/102 - Fe lemma beleğa meahüs sa'ye kale ya büneyye innı era fil menami ennı ezbehuke fenzur maza tera kale ya ebetif'al ma tü'meru setecidünı İN ŞAELLAHÜ sabirın ( Onunla birlikte koşmaya eriştiğinde, "Ey oğlum, kesinlikle ben uykumda seni boğazladığımı görüyorum. O halde bak, ne görüyorsun?" dedi. "Ey baba, ne emrolunduysan yap. EĞER ALLAH DİLERSE, beni sabredenlerden bulacaksın" dedi. ) 

42/24 - Em yekuluneftera alellahi keziba fe İN YEŞEİLLAHÜ yahtim ala kalbik ve yemhullahül batıle ve yühıkkul hakka bi kelimatih innehu alimün bi zatis sudur ( “Allah’a yalan uydurdu." mu derler? EĞER ALLAH DİLERSE, kalbinin üzerine mühür basar. Allah batılı imha eder ve gerçeği kelimeleri ile gerçekleştirir. Kesinlikle O göğüslerin sahip olduğunu bilendir. )

48/27 - Lekad sadekallahü rasulehür ru'ya bil hakk le tedhulünnel mescidel harame İN ŞAELLAHÜ aminıne muhallikıne ruuseküm ve mükassırine la tehafun fe alime ma lem ta'lemu fe ceale min duni zalike fethan karıba ( Allah rüyayı resulüne gerçekle doğruladı. EĞER ALLAH DİLERSE Mescid-i Harama emniyetle, başınız traşlı olarak, bakışlarınızı gözlerinizi kısa kılarak, korkmadan gireceksiniz. O bilmediğinizi bilendir. Zaten bundan başka yakın açılış da getirdi. ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder