16 Ekim 2020 Cuma

Demon kelimesi

"Demon" kelimesi "Cin" kelimesinin İngilizce, Fransızca Almanca'daki karşılıkları sırasıyla "Demon", "Démon" ve "Dämon" kelimeleridir. "DMN" kökü İngilizce ve Almanca'da "Lanet"* anlamına gelen "Damn" kelimesinde de yer almaktadır.

* Cinlerin soyağacı Kur'an'da "Şeceratel mel'unete" ( Lanetlenmiş ağaç ) olarak tanımlanmaktadır.

17/60 - Ve iz kulna leke inne rabbeke ehata bin nas ve ma cealner ru'yelletı eraynake illa fitneten lin nasi veş ŞECERATEL MEL'UNETE FİL KUR'AN ve nühavvifühüm fe ma yezıdühüm illa tuğyanen kebira ( Ve zamanında sana "Kesinlikle Rab’bin insanları kuşatmıştır." dedik. Sana gösterdiğimiz o rüyayı ve o KUR'AN'DA LANETLENMİŞ AĞACI insanlar için sınav olması haricinde oluşturmadık. Onları korkuturuz da onlara büyük azgınlık haricindekini artırmaz. )

"Cin" anlamına gelen kelimelerdeki ortak "Demo" kökünün "Halk" anlamıyla ilintili aşağıdaki kelimelere de kök teşkil etmesi düşündürücüdür.

Demonym ( Bir ülkede yaşayan halka verilen isim )

Demography ( Halk nüfusuna ilişkin istatistiki bilgiler )

Democracy ( Halk kudreti, Halkın yönetimi ) 

Demonstration ( Gösteri, Halk gösterisi ) 

"Halk" kelimesi Arapça "Yaratmak" anlamına gelmektedir. "Yaratılış" ve "Yaratılışsal" kelimelerinin Latince karşılığı ise sırasıyla "Genesis" ve "Genetic" kelimeleri olup kökte yine "Gen" yani "Cin" kelimesi yer almaktadır.

Türkce'deki "Cinsel ilişki" ifadesindeki "Cinsel" kelimesinin kökünde de "Cin" kelimesi bulunmaktadır. Ayrıca "Tür, Çeşit" anlamına gelen "Cins" kelimesinin kökünde de yine "Cin" kelimesi bulunmaktadır. "Cinayet" ve "Cani" kelimeleri de "Cin" / "Can" kökünü içermektedir. 

İlk insan olan Adem'in cinlerin soyağacına ( yasak ağaç ) yaklaşması yani cinlerle soy ilişkisine girmesi sonucunda insanın saflığı bozulmuş ve cin melezi bir insan nesli ortaya çıkmıştır. Bu nedenle insan süptil plan cennetten çıkarılarak kaba madde planı dünyaya indirilmiştır. Bu fenomen, "Demo" ve "Cin" kök kelimelerinin yukarıda belirtilen şekillerde kullanılagelmesinin sebebini açıklamakta gibidir. Bu kullanım küresel şeytanların bir telkin operasyonunun sonucu da olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder