1 Ekim 2020 Perşembe

Akabe'yi bilir misin?

"Akabe" kelimesi "Sarp yokuş" anlamına gelen ve inananların şeytanla mücadelesinde karşılaştıkları ve sabır ve sebatla mücadele etmeleri gereken zorlukları sembolize eden bir kelimedir.

Mekke'deki Mina tepesi küçük, orta ve büyük şeytanı temsil eden taşların bulunduğu tepedir. Mina'da bulunan ve temsilen şeytanın oturduğu kabul edilen tepe de AKABE olarak anılmaktadır. 

                            

                                Akabe 1953



Mina Tepesi'nde Akabe




Temsilen şeytanın yeri addedilen Akabe'nin "Ters Kubbe" ve "Minare ( Dikilitaş )" formunda olması yani camiye benzemesi düşündürücüdür.



Eskiden bir tane olan Akabe'nin sayısı üçe çıkarılmış ve atılan taş başına para alınmaya! başlanmıştır. Üç adet Akabe, kur'an'da mekruh ve şeytani addedilen "Teslis" ( Üçleme ) kavramına mı işaret etmektedir?

"Akabe" kelimesi Kur'an'da iki kere tekrarlanmakta olup, bu kelimenin ilk kez geçtiği ayetin kodunun 90/11 yani nümerolojik sembolizm itibarıyla 9/11 olması şeytanın tuzaklarına işaret edilmekte olduğu algısını vermektedir.

90/11 - Fe laktehamel AKABE ( Böylece SARP YOKUŞA tahammül edemedi. )

90/12 - Ve ma edrake mel AKABE ( Ve SARP YOKUŞUN ne olduğunu sana ne bildirir? ) 

Zira 9/11 sembolizmine yüklenen negatif ve şeytani anlam haşa Rab'bin üzerinde olmaktır. 10 sayısı ( 1+0 = 1 ) Rab'bin birliğini ve tekliğini sembolize etmekte olup, şeytanlar ise 11 sayısını Rab'bin üzerinde olmanın ( haşa ) sembolü addetmektedirler. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/10/911-ikiz-kuleler-vakas.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder