2 Ekim 2020 Cuma

Yaratamayanları ilahlaştırmayın

Küreselciler gelişen dijital teknoloji kapsamında datanın ( verinin ) ve yapay zekânın ilahlaştırılmasını, bu kavramların yeni bir din gibi algılanmasını ve bu suretle kendilerinin de Allah'a ortak koşulmalarını ( haşa ) arzu etmektedirler.

Transhumanism projesi vesilesiyle kendilerine "yaratıcı" sıfatını atfetmeye çalışan şeytanlar manevi ve ilmi durumu zayıf olan insanları büyük bir yanılgı tuzağına sürüklemektedirler.

Kur'an'da "Yaratmak" anlamına gelen "Halk" ve "Fatr" kelimeleri "Yoktan yaratmak" anlamını yansıtmaktadır. Dolayısıyla Allah'ın yoktan yarattığı maddeyi modifiye etmek ve ona şekil vermek "yoktan yaratmak" anlamına değil "üretmek / türetmek" ( Sun / Sın / Sınai ) anlamına gelmektedir. 

İnsanların bu hususta yanılgıya ve tuzağa düşmemeleri gerektiği muhtelif ayetlerde bildirilmiş, ilmi ve teknolojiyi kullanarak "ilahçılık" oynayan müşrikleri Rab'ba şirk koşmamaları gerektiği öğütlenmiştir.

7/191 - E yüşrikune ma la yahlüku şey'en ve hüm yuhlekun ( O hiçbir şey yaratmayan ve kendileri yaratılmış olanları mı ortak koşuyorlar? ) 

16/17 - E fe men yahlüku ke men la yahluk e fe la tezekkerun ( E peki yaratan yaratmayan gibi midir? Hala hatırlamaz mısınız? )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder