15 Ekim 2020 Perşembe

Dünya = Düşük Frekans = Madde = Ölüm

Gezegenin ismi olarak bilinen "Dünya" kelimesi "Dan" ( Alçak, Alt, Aşağı, Yakın ) kökünden türemiş olup, "En alçak, En alt, En aşağı, En yakın" anlamlarını içermektedir. 

"Dan" kökünün yer aldığı bazı ayetler şöyledir.

69/23 - Kutufüha DANiyet ( Onun meyveleri sarkmıştır.* )

* "Sarkmak" aşağı yönlü bir hatekettir.

30/3 - Fı EDNel erdı ve hüm min ba'di ğalebihim se yağlibun ( Yerin EN YAKININDA, ALÇAĞINDA. Onlar yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. )

33/59 - Ya eyyühen nebiyyü kul li ezvacike ve benatike ve nisail mü'minıne YÜDNINE aleyhinne min celabıbihinn ..... ( Ey haberci, eşlerine, kızlarına ve inananların kadınlarına, çarşaflarını, örtülerini üzerlerine YAKLAŞTIRMALARINI, ALÇALTMALARINI söyle. .... )

Dolayısıyla kaba madde planı olan "Dünya" aynı zamanda düşük frekans planıdır. İnsanın malum sebeple düşük frekansa "indirildiği" ayetlerde bildirilir.

2/36 ... kulnEHBİTU ba'duküm li ba'dın adüvv ... ( ... "Birbirinize düşman olarak İNİN.... )

95/4 - Lekad halaknel insane fi ahseni takvim ( İnsanı kıvama koymanın en güzeli içinde yarattık. )

95/5 - Sümme redednahü ESFELE SAFİLİN ( Sonra onu AŞAĞILARIN EN AŞAĞISINA döndürüp eriştirdik. )

3/185 ... ve mel hayatüd DÜNYA illa META*ul ğurur ... ( ... DÜNYA hayatı aldatıcı MADDE haricindeki değildir.... )

* "Meta" kelimesi "Madde, Fayda" anlamına gelmekte olup İngilizce'de "Matter", Fransızca'da "Matière", Almanca'da ise "Materie" olarak telaffuz edilmektedir. "MT" könden türeyen bu kelime "Mat" ( Ölmek ), "Mevt" ( Ölüm ) ve "Meyyit" ( Ölü ) kelimeleriyle de ilintilidir. Zira "dünya hayatı" kur'an'da, esası ölüm olan aldatıcı yaşam olarak tanımlanmakta, "ahiretin" ( üst süptil boyut ) ise gerçek ve baki yaşam planı olduğu bildirilmektedir. Bu bağlamda İngilizce'deki "Matter" ( Matt + er ) kelimesi "Öldürücü" anlamına da gelmektedir. Zira "ölüm" kavramı kaba madde planı dünyaya ait bir kavramdır. "Metal" ( Met + al ) kelimesi de "Maddesel, Ölümcül" anlamına gelmekte olup, "Metal Müzik" kavramı ise "Ölümcül Müzik" anlamına gelmektedir. 

Tevrat'ın aşağıdaki ayetinde, insanın cin soyuyla genetik ilişki kurmasının saflığını bozacağı ve bu nedenle içinde bulunduğu süptil ( ince ) plan olan cennetten ( Sirius ) çıkarılarak ölüm algısının hakim olduğu kaba madde planına indirileceği yani öleceği bildirilmektedir.

1 Genesis 2-17 "Ama iyiyle kötüyü bilme AĞACINDAN yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ÖLÜRSÜN."

Konuya ilişkin Kur'an ayetleri ise şöyledir.

39/30 - İnneke MEYYİTÜN ve innehüm MEYYİTUN ( Kesinlikle sen ÖLÜSÜN ve kesinlikle onlar da ÖLÜLER. )

42/36 - Fe ma utıtüm min şey'in fe METAUL HAYATİD DÜNYA ve ma ındellahi hayrun ve ebka lillezıne amenu ve ala rabbihim yetevekkelun ( Böylece o verildiğiniz, DÜNYA HAYATININ MADDESİDİR. O Allah' ın indindeki, inananlar için ve Rab’lerine dayanıp sığınanlar için daha hayırlıdır ve daha bakidir. )

87/16 - Bel tü'sirunel HAYATED DÜNYA ( Bilakis DÜNYA HAYATINI tercih ediyorsunuz. ) 87/17 - Vel' AHİRETÜ hayrün ve EBKA ( Ve AHİRET daha hayırlıdır ve daha BAKİDİR. ) 

Sonuç olarak gerçek yaşam planından bir sınav olarak düşük frekans planına indirilen insanın vazifesi bu durumunun farkına varmak, iyilik ve doğruluk yolunda çaba sarfederek yani frekansını yükselterek tekrar ait olduğu süptil plana ve Öz Varlığı'na kavuşmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder