Evvelki bölümlerde bahsedildiği üzere "düalite" ( İkilik ) "döngünün" temelidir. Madde alemi olan kainatta her olgu zıttıyla mevcut olup birbirine zıt iki olgunun tezahürü bir birim düaliteyi oluşturmaktadır. Düalite ve döngü olguları yaratılışla birlikte tezahür etmişlerdir. İlk düalite, ilk döngü : "Yokluk - Varlık" düalitesidir, döngüsüdür.
Ünite ise kelime, ruh ve madde alemlerini yaratan Allahü Teala'nın indindedir.
Döngünün nümerik sembolü 7 sayısı olup yaratılışın 7. gün tamamlanması, 7 gökler, yerin 7 katmanı, 7 renk, 7 nota, 7 çakra vb. yaratılıştaki döngüsel örneklerdir.
1 Genesis 2-2 YEDİNCİ güne gelindiğinde Tanrı yapmakta olduğu İŞİ BİTİRDİ. Yaptığı işten o gün dinlendi.
Düalitenin ve döngünün birlikteliğini simgeleyen kavram "Seb'an minel mesani" ( İkililerden Yedi / İkili Yedi ) kavramıdır. Bu kavram Hicr suresinin 87. ayetinde yaratılışın kaynak kodlarını içeren Kur'an için kullanılmaktadır.
15/87 - Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azım ( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )
Fussilet suresinin 12. ayetinde "Yedi göklerin iki günde" yaratıldığı bildirilir.
41/12 - Fe kadahünne SEB'A SEMAVATİN FI YEVMEYNİ ve evha fı külli semain emraha ve zeyyennes semaed dünya bi mesabıha ve hıfza zalike takdırul azızil alim ( Böylece onları YEDİ GÖKLER OLARAK İKİ GÜNDE koyup oturttu. Her göğe işini vahyetti. En yakın göğü kandillerle, lambalarla süsledik ve koruduk. Bu yüce bilenin ölçüdüdür, takdiridir. )
Talak suresinin 12. ayetinde "Gökteki ve yerdeki yedi katmandan" yani "iki adet yedili katmandan" bahsedilmektedir.
65/12 - Allahüllezi haleka SEB'A SEMAVATİN VE MİNEL ARDI MİSLEHÜNNE yetenezzelül emru beynehünne li ta'lemu ennallahe ala külli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi külli şey'in ilmen ( Allah, o YEDİ GÖKLERİ VE YERDEN DE ONLARIN AYNISINI yaratandır. Emir, kesinlikle Allah' ın herşeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah herşeyi ilmen kuşatmıştır. )
Kur'an'ın ilk suresi olan Fatiha suresinin ilk 2 ayeti 7'şer kelimeden oluşmaktadır. Ayrıca Fatiha suresinde toplam 49 kelime bulunmaktadır. ( 7x7 = 49 )
1/1 Bi (1) ismi (2) allahi (3) er (4) rahmani (5) er (6) rahim (7) ( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )
1/2 - El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7) ( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir. )
Kur'an'da 7 ayetten oluşan 2 sure bulunmaktadır. Fatiha ve Maun sureleri. Ve bu iki surenin de ilk ayetleri 7 kelimeden oluşmaktadır.
1/1 Bi (1) ismi (2) allahi (3) er (4) rahmani (5) er (6) rahim (7) ( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )
107/1 - E (1) raeyte (2) ellezi (3) yükezzibü (4) bi (5) ed (6) din (7) ( O dini yalanlayanı gördün mü? )
Fatiha ve Maun surelerinin kodları yanyana yazıldığında "İkili Yedi" oluşmaktadır. ( 1 ve 107 ... 1+1 ve 7 )
"Besmele" olarak anılan ve 7 kelimeden oluşan "Bismillahirrahmanirrahim" ifadesi Fatiha ve Neml surelerinde olmak üzere 2 kere tekrarlanmaktadır.
1/1 Bismillahirrahmanirrahim ( Şefkatli merhametli Allah' ın ismi ile )
27/30 - İnnehu min süleymane ve innehu bismillahirrahmanirrahim ( Kesinlikle o Süleyman’ dandır. Kesinlikle o şefkatli merhametli Allah' ın ismi iledir. )
"Besmele"'nin ikinci kez tekrarlandığı surenin numarası 27 olup, bu sayı 2 ve 7 sayılarından oluşmaktadır.
Her iki ayetin kodlarını oluşturan sayıların toplamı ( 1+1+2+7+3+0 = 14 ) 14 sayısını vermektedir. ( "İkili yedi" tezahürü olan 2x7 veya 7+7 işlemleri 14 sayısını vermektedir. )
Yusuf suresindeki "Yedi semiz sığır ve yedi cılız sığır", "Yedi yeşil başak ve yedi kuru başak", "Yedi sene ve yedi şiddetli sene" ifadeleri 7 birimlik döngüleri ve ikili yedi kavramını vurgulayan ayetlerdir.
12/46 - Yusüfü eyyühes sıddıku eftina fı SEB'I BEKARATİN SİMANİN ye'külü hünne SEB'UN ICAFÜN SEB'I SÜMBÜLATİN HUDRİN VE ÜHARA YABİSATİN leallı erciu ilen nasi leallehüm ya'lemun ( Yusuf, ey doğru olan. YEDİ SEMİZ SIĞIRI YEDİ CILIZ SIĞIRIN yedi cılız yemesi ve YEDİ YEŞİL BAŞAKLA DİĞERLERİ KURU OLANLAR konusunda bize fikir bildir. Umarım insanlara dönerim. Umulur ki bilirler. )
12/47 - Kale tezraune SEB'A SİNINE DEEBA fe ma hasadtüm fe zeruhü fı sümbülihı illa kalılen min ma te'külun ( "YEDİ SENE USÜLÜNE GÖRE ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi. )
12/48 - Sümme ye'tı min ba'di zalike SEB'UN ŞİDADÜN ye'külne ma kaddemtüm lehünne illa kalılen min ma tuhsınun ( “Sonra bunun ardından YEDİ ŞİDDETLİ ZORLU OLANI gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı haricindekini yiyecek." )
Zümer suresinin 23. ayetinde de Kur'an'ın "İkili" bir kitap olduğu bildirilmektedir.
39/23 - Allahü nezzele ahsenel hadısi KİTABEN müteşebihen MESANİYE ... ( En güzel sözü, benzetmeli İKİLİ KİTAP olarak Allah indirdi. ... )
Tevrat'ın Tekvin ( Genesis / Yaratılış ) suresinin "7-2" kodlu ayetinde Haberci Nuh'un gemiye "Yedi çift" hayvan alması bildirilir.
1 Genesis 7-1 RAB Nuh'a, "Bütün ailenle birlikte gemiye bin" dedi, "Çünkü bu kuşak içinde yalnız seni doğru buldum.
1 Genesis "7-2" Yeryüzünde soyları tükenmesin diye, yanına temiz sayılan hayvanlardan erkek ve dişi olmak üzere YEDİŞER ÇİFT,
1 Genesis 7-3 kirli sayılan hayvanlardan birer çift, kuşlardan YEDİŞER ÇİFT al.
Yaratılışın mikro tezahürü olan Mitoz hücre bölünmesi de döngüselliğin bir ifadesi olan "İkili Yedi" kavramının kaba madde planındaki temsili niteliğindedir. Mitoz bölünme şeması aşağıda olup, 7 birimlik döngü sonunda 2 hücre ortaya çıkmaktadır.
No comments:
Post a Comment