24 Nisan 2020 Cuma

Kitaplardaki Sembolizm ve Mesih İsa'nın Bedeni ve Kanı

Kutsal kitaplardaki ayetlerin teşbih ( benzetme ) veya mecaz ( sembolizm ) içerdikleri ve her ayetin zahiri anlamından öte batıni bir çok anlamı olduğu ayetlerde de belirtilmektedir.  

Al'i İmran suresinin 7. ayetinde inkârcıların benzetmeli, sembolik ayetlerin anlamlarını kasten çarpıttıklarına dikkat çekilmektedir.

3/7 - Hüvellezi enzele aleykel kitabe minhü AYATÜN muhkematün hünne ümmül kitabi ve üharu MÜTEŞABİHAT fe emmellezine fi kulubihim zeyğun fe yettebiune ma TEŞABEHE minhübtiğael fitneti vebtiğae te'vılih ve ma ya'lemü te'vılehu illellah ver rasihune fil ılmi yekulune amenna bihı küllün min ındi rabbina ve ma yezzekkeru illa ülül elbab 

( Kitabı sana indiren O'dur. Onda kitabın anası olan açık anlamlı AYETLER vardır. Diğerleri BENZETMELİDİRLER. Ama o kalplerinin içinde şüphe, vesvese, eğrilik, ayrılık olanlar, onlardan fitneyi aramak ve kendi yorumlarını aramak için o BENZETİLMİŞ olanlara tabi olurlar. Onun yorumunu Allah haricinde kimse bilmez. İlimde derinleşmiş olanlar "Ona inandık. Hepsi Rab’bimizin indindendir." derler. Akıl sahipleri haricindekiler hatırlamaz. )

İncil'in Matta suresinde Mesih İsa, ayetlerin neden "Benzetmeler" yani "Sembolizm" içerdiğini şöyle izah etmektedir.

40 Matthew 13-13 Onlara BENZETMELERLE konuşmamın nedeni budur. Çünkü, 'Gördükleri halde görmezler, Duydukları halde duymaz ve anlamazlar.' 

Mesih İsa, "doğrudan ve açık anlatım" durumunda dahi inkârcıların yine de ayetleri inkâr edip, yalanlayacaklarını bildirmektedir. Sembolik yani benzetmeli anlatım insanları düşünmeye sevketmektedir.

Bu bağlamdaki önemli bir husus İncil'de yer alan "İsa'nın* bedeninin yenmesi ve kanının içilmesi" ifadelerinin geçtiği şu ayetlerdir. ( * İsa = İnsanoğlu )

43 John 6-53 İsa onlara şöyle dedi: "Size doğrusunu söyleyeyim, İnsanoğlu'nun bedenini yiyip kanını içmedikçe, sizde yaşam olmaz. 

43 John 6-54 Bedenimi yiyenin, kanımı içenin sonsuz yaşamı vardır ve ben onu son günde dirilteceğim. 

43 John 6-55 Çünkü bedenim gerçek yiyecek, kanım gerçek içecektir. 

43 John 6-56 Bedenimi yiyip kanımı içen bende yaşar, ben de onda. 

43 John 6-57 Yaşayan Baba beni gönderdiği ve ben Baba'nın aracılığıyla yaşadığım gibi, bedenimi yiyen de benim aracılığımla yaşayacak. 

43 John 6-58 İşte gökten inmiş olan ekmek budur. Atalarınızın yedikleri man gibi değildir. Atalarınız öldüler. Oysa bu ekmeği yiyen sonsuza dek yaşar."

İblis'in zihin kontrolündeki satanist müşrikler, bu ifadelerin zahiri anlamlarına odaklanarak vahşet dolu ritüeller gerçekleştirmektedirler. Oysa ki ayetlerdeki "İsa'nın Bedeni ve Kanı" ifadeleri "Rab'bin kelimelerini" yani "Yaratılışın kodlarını içeren kitaplardaki kozmik bilgileri ve kolektif bilinci" sembolize etmektedir. Zira Kur'an'da Mesih İsa'nın "Rab'bin kelimesi" olduğu bildirilir.

4/171 - Ya ehlel kitabi la tağlu fı dıniküm ve la tekulu alellahi illel hakk innemel mesıhu ıysebnümeryeme rasulüllahi ve KELİMETÜH elkaha ila meryeme ve ruhun minhü ........

( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, kesinlikle Allah' ın resulü, Meryem'e atmış olduğu KELİMESİ  ve O’ndan ruhtur. ........ )

Matthew suresinin aşağıdaki ayetinde de "Kelimelerin" esas yaşam kaynağı olduğu, "Ekmek yiyerek yaşamak" kavramıyla ilintilendirilmiştir. Bu durum "İsa'nın bedeninin yenmesi ve kanının içilmesiyle yaşam bulunması" sembolizminin esasında "Kelimenin yenmesi ve içilmesi" yani "İlahi kozmik bilgiler olarak anılan Allah'ın kelimelerinin idrak edilmesi, anlaşılması ve özümsenmesiyle gerçek yaşama kavuşulması" anlamını içerdiğini ortaya koymaktadır.

40 Matthew 4-4 İsa ona şu karşılığı verdi: "'İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı'nın ağzından çıkan her kelimeyle yaşar' diye yazılmıştır." 

Tevrat'ın Deutoronomy suresinde de aynı ifade yer almaktadır.

5 Deuteronomy 8-3 Sizi aç bırakarak sıkıntıya soktu. Sonra sizin de atalarınızın da bilmediği man ile sizi doyurdu. İnsanın yalnız ekmekle yaşamadığını, RAB'bin ağzından çıkan her sözle yaşadığını size öğretmek için yaptı bunu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder