4 Temmuz 2020 Cumartesi

"Aynısını biz de yaparız." diyenler...

İçinde bulunulan süreçte Allah'ın bahşettiği bir nimet olan ilmi nefsani menfaatleri için bir araç addeden küresel müşrikler ( Tanrı gibi olma obsesyonuna tutulmuş olanlar ) dijital teknolojiyi kullanmak suretiyle tam kontrolleri altında olacak bir "Yapay Dünya", bir "Yaratılış Simülasyonu" ( Matrix ) oluşturma peşindedirler. EAST ( Yapay Güneş ), Transhumanism ( İnsan Dönüşümcülüğü /Süper İnsancılık ), AI ( Yapay Zeka ), Nanochip, Kripto para, Genetik, Sibernetik ve Robotik gibi teknolojiler hep bu amaca hizmet için kullanılmaktadır. 

"Bilim dini yendi."* gibi şeytani söylemlerle de destekli bu süreçte insan ve cin şeytanlarının adeta Allah'a bir meydan okuma ( haşa ) gafleti söz konusudur.

( * Dinin, bilimi de kapsayan bilimler üzeri bir bilim, bir kavram olduğu ve bu söylemin anlamsızlığı evvelce incelenmişti. )

Yaratıcı Rab'bi taklit etmek suretiyle sözde O'na meydan okuma gafleti Kur'an ayetlerinde bildirilmiştir. Aşağıdaki ayetlerde Kur'an'ın aynısını getirme iddiasında bulunanların misali ve Allah'ın meydan okur tarzdaki cevabi kelamı yer almaktadır.

6/93 - Ve men azlemü min men iftera alellahi keziben ev kale uhıye ileyye ve lem yuha ileyhi şey'ün ve men kale seünzilü misle ma enzelellah ve lev tera iziz zalimune fı ğameratil mevti vel melaiketü basitu eydıhim ahricu enfüseküm el yevme tüczevne azabel huni bima küntüm tekulune alellahi ğayral hakkı ve küntüm an ayatihı testekbirun
( Ve Allah’a yalan uydurandan veya kendisine hiçbirşey vahyedilmediği halde "Bana vahyedildi." diyen ve "O Allah' ın indirdiğinin aynısını ben de indireceğim." diyenden daha zalim kimdir? Ve şayet o zalimleri ölüm derinliği, şiddeti içindeyken ve melekler onlara ellerini uzattıklarında görsen," Nefislerinizi çıkarın. Bugün, Allah’a gerçek dışı olanı söylediğinizden ve O’nun ayetlerine kibirlenmenizden dolayı alçaltıcı azapla karşılıklandırılacaksınız." derler. )

11/13 - Em yekulunefterah kul fe'tu bi aşri süverin mislihı müfterayatin ved'u men isteta'tüm min dunillahi in küntüm sadikın
( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan on sure getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

17/88 - Kul le in ictemeatil insü vel cinnü ala en ye'tu bi misli hazel kur'ani la ye'tune bi mislihı ve lev kane ba'duhüm li ba'dın zahıra 
( De ki: "Eğer insanlar ve cinler bu Kur'an' ın aynısını getirmek üzere bir araya gelseler, şayet birbirlerine arka çıkıp yardımcı da olsalar onun aynısını getiremezler." ) 

Aşağıdaki ayetlerde ise göklerin ve yerin aynısının ancak yine Allah tarafından yaratabileceğine vurgu yapılmış olması konu bağlamında dikkat çekmektedir.

17/99 - E ve lem yerav ennellahellezi halekas semavati vel erda kadirun ala en yahlüka mislehüm ve ceale lehüm ecelel la raybe fıh fe ebez zalimune illa küfura
( Görmediler mi ki gökleri ve yeri yaratan kesinlikle Allah’ tır. Onların aynısını yaratmaya gücü yetendir. Onlara, hakkında şüphe olmayan vade geldi de zalimler ancak inkarda direttiler. )

36/81 - E ve leysellezi halekas semavati vel erda bi kadirin ala en yahlüka mislehüm bela ve hüvel hallakul alim
( Ve o gökleri ve yeri yaratan, onların aynısını yaratmaya gücü yeten değil midir? Bilakis, o yaratandır bilendir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder