30 Nisan 2024 Salı

Çok önemli bir "Nokta"!

"Nokta" kelimesinin etimolojik kökeni Arapça "Nukta" kelimesidir. 

0 sayısı "yokluğu, hiçliği" ve "karanlığı" temsil eden bir kavramdır. Zira matematiksel olarak da sıfır sayısı toplama ve çıkarma işleminde değer arzetmemekte, çarpma işleminde ise çarpıldığı sayıyı "yok etme" yani sıfırlama özelliğine sahiptir.

Germanik kökenli dillerde "Gece"* anlamına gelen "Nacht" ( alm. ) ve "Night" ( ing. ) kelimeleri ile "Yokluk, Hiçlik, Olmazlık, Görünmezlik" anlamlarını temsil eden "Nicht" ( alm. ) ve "Not" ( ing. ) kelimeleri de "Nukta" kelimesi ile ortak kökendendirler. Ayrıca bir noktada toplanma anlamını temsil eden "Düğüm" kelimesinin batı dillerindeki karşılıkları da "Knot" ( ing. ), "Nœud" ( fra. ) ve "Knoten" ( alm. ) olup, bu kelimeler "Nokta" kelimesinin fonetik yansımalarıdır.

* "Gece" kelimesi "Karanlık" anlamını temsil eder ki "Karanlık" da "Yokluk, Görünmezlik" anlamına işaret etmektedir.

Arapça sayı sisteminde 0 sayısı "Nokta" ile simgelenmiştir. 

Tüm maddi ve manevi yaratılışın kökeni de sadece bir "noktadan" ibarettir. Yaratılmış her şey, "sıfır noktası" olarak da ifade edilen o başlangıçtaki noktanın tekrar adetlerinden ( frekanslarından ) oluşmaktadır. Zira harfleri ve sayıları temsil eden şekiller de belirli adetteki noktaların bir araya gelmesiyle tezahür etmektedir.

İncil'in Matta suresinde, tüm yaratılışın "noktalardan" ibaret olduğuna ve her "harfin" de bir nokta niteliğinde olduğuna dolaylı bir ifade ile işaret edilmektedir.

40-Matthew-5-18 Size doğrusunu söyleyeyim, YER ve GÖK ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Yasa'dan ufacık bir HARF ya da bir NOKTA bile yok olmayacak. 

En'am ve Enbiya surelerinin aşağıdaki ayetlerinde de "Habbi" ( Tohum taneleri ), "Neva" ( Çekirdekler ) ve "Ratkan" ( Bitişik ) kelimeleri vasitasıyla "her şeyin tek bir noktanın" açılımından oluştuğuna işaret edilmektedir.

6/95 İnnellahe falikul HABBİ ven NEVA yuhricul hayye minel meyyiti ve muhricul meyyiti minel hayy zalikumullahu fe enna tu'fekun

( TOHUM TANELERİNİ ve ÇEKİRDEKLERİ YARIP AÇAN kesinlikle Allah’tır. O ölüden diriyi çıkarır ve diriden de ölüyü çıkarandır. İşte Allah budur. O halde nasıl döndürülürsünüz? ) 

21/30 E ve lem yerallezine keferu ennes SEMAVATİ vel ERDA KANETA RATKAN FE FETAKNAHUMA ve cealna minel mai kulle şey'in hayy e fe la yu'minun

( O inkar edenler, GÖKLER ve YER kesinlikle BİTİŞİKLERKEN ONLARI AYIRDIĞIMIZI ve diri olan her şeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? ) 

Yukarıdaki 21/30 kodlu ayette tasvir edilen "göklerin ve yerin bitişiklerken ayrılmaları" durumu, evrenin oluşumunu "bir noktadan yayılım" olarak tanımlayan "Big Bang" ( Büyük Patlama ) teorisi ile uyum arzetmektedir.

Yaratılıştaki en küçük birim olarak bilinen ve "nokta" addedilen "Atom" kelimesinin kökeninde de Arapça "Adem" ( Yokluk ) kelimesi bulunmaktadır. Zira yapılan detaylı laboratuar incelemeleri atomun içeriğinin "boşluk, yokluk" olduğunu ortaya koymaktadır.

Arapçada "Atom" kelimesinin karşılığı "Zerre" kelimesi olup, bu kelimenin kökü ise "Zer'" ( Tohumlama ) kelimesidir. "Zerre" kelimesi ayetlerde "yaratılmış en küçük olgu" anlamında yer almaktadır.

4/40 İnnellahe la yazlimu MİSKALE ZERRAH ve in teku haseneten yudaifha ve yu'ti min ledunhu ecran azima

( Kesinlikle Allah ZERRELERİN AĞIRLIĞI ÖLÇÜSÜNDE dahi zulmetmez. Eğer iyilik olursa onu kat kat artırır ve indinden büyük ödül verir. )

10/61 Ve ma tekunu fi şe'nin ve ma tetlu minhu min kur'anin ve la ta'melune min amelin illa kunna aleykum şuhuden iz tufidune fih ve ma ya'zubu an rabbike min MİSKALİ ZERRATİN FİL ERDİ VE LA FİS SEMAİ ve la asğara min zalike ve la ekbera illa fi kitabin mubin

( Ve ne iş içinde olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku, siz ona dalmışken, üzerinize şahitler olacağımız iş haricinde iş yapmazsınız. YERDE VE GÖKTE ZERRELERİN AĞIRLIK ÖLÇÜSÜNDEN hiçbir şey Rab’binden kaçamaz. Bundan daha küçüğü ve daha büyüğü apaçık kitapta olması haricinde yoktur. )

"Yokluk" anlamına gelen ve "Atom" kelimesinin de kökeni olan "Adem" ( ءَدَمَ ) kelimesi ile isim olan "Âdem" ( ءَادَمَ ) kelimesi etimolojik olarak ortak kökene haizdirler. "Âdem" kelimesinin ve "Zerre" ( Atom ) kelimesinin kökü olan "Zer" ( ذَر ) kelimesinin ebced değerlerinin aynı ( 9 )  olması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.

Âdem ... Elif 1 + Dal 4 + Mim 40 = 45 ... 4+5 = 9

Zer ... Zel 700 + Ra 200 = 900 ... 9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder