4 Nisan 2024 Perşembe

Hacc ile halden hale geçiş ve 11

"Hacc" ( حج ) kelimesi, genel anlam olarak "kutsal mekan ziyareti" ( Örnek: Ka'be ziyareti ) anlamında kullanılıyor olsa da kök anlam itibarıyla "Bir şeyin etrafında dolanma, Dönme, Bir yerden bir yere intikal, Geçiş" anlamlarını içermektedir. İbranicedeki "Hag" ( Dolanma, Dönme ) ve İngilizcedeki "Hug" ( Sarılma, Kucaklama ) kelimeleri de ortak HC / HG kökündendir. 

Hacc, fiziksel mekan değişimine dayalı bedensel bir eylem olmakla birlikte, ifası esnasında ruhsal değişim ve halden hale geçiş vasıtası da olan bir fenomendir. Zira Ka'be ziyareti kendilerine nasip olmuş inananlar, ziyaretleri esnasındaki ruhsal durumlarını "yoğun heyecan" ve "mutluluk" olarak tarif etmektedirler. Zira hacıların, Ka'be ziyareti esnasında "ağladıkları" sıkça görülmektedir. Bu durum, yoğun duygusal değişimden ve ruhsal halden hale geçişten kaynaklanmaktadır. 

"Hacc" kelimesi, nümerik yapısı ve Kur'an'daki tekrarlanma durumu itibarıyla, halden hale geçişin sembolü olan 11 sayısıyla uyum arzetmektedir.

- "Hacc" ( حَجِّ ) kelimesinin ebced değeri 11'dir. ( Ha 8 + Cim 3 = 11 )

- "Hacc" kelimesi Kur'an'da 11 kere tekrarlanmaktadır.

Tablodaki sıralama, "Hacc" kelimesinin farklı telaffuzlarının alfabetik sıralamasına göredir.

- "Hacc" kelimesinin geçtiği ayetlerin sure numaralarının toplamı olan 65 sayısının nümerolojik değeri 11'dir.

- "Hacc" kelimesinin geçtiği ayetlerin numaralarının toplamı olan 1575 sayısının nümerolojik değeri ise 9'dur. 9 ve 11 sayıları, boyut portalı açılışı ve halden hale geçişin sembolü olan 9/11 koduna ve 11 sayısına işaret niteliğindedir.

- Kur'an'da "Hacc "kelimesinin isim olarak ilk kez geçtiği ayetin sure numarası 2, ayet numarası 189 ( 1+8+9 = 18 ... 1+8 = 9 )'dur. Bu iki sayının nümerolojik değerlerinin toplamı 11 ( 2+9 = 11 ) olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder