18 Ocak 2018 Perşembe

Allah ne dilerse yaratır.

"Altı Günde Yaratılış" kavramının Kur'an'da "7" ayette ve "7" kere tekrarlanması olgusu çerçevesinde "Allah ne dilerse yaratır." kavramının da Kur'an'daki tezahüründe 6, 7 ve İkili Yedi nümerolojisi dikkat çekmektedir.

"Allahü yahlüku ma yeşa" ( Allah ne dilerse yaratır. ) ifadesi Kur'an'da "6" ayette ve "6" kere tekrarlanmaktadır. Bu ifadenin ilk kez yer aldığı ayetin kod  numarasında ( 3/47 ) "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır. 3+4+7 = 14 ... ( 2x7; 7+7 )

3/47 - Kalet rabbi enna yekunü li veledün ve lem yemsesnı beşer kale ke zalikillahü yahlüku ma yeşa iza kada emran fe innema yekulü lehu kün fe yekun ( Rab’bim "Bana nasıl çocuk olur ve bana insan dokunmadı." dedi. "Allah ne dilerse işte böyle yaratır. İş yapılası olduğunda, kesinlikle "Ol." der de o olur." dedi. )

5/17 - Lekad keferallezıne kalu innellahe hüvel mesıhubnü meryem kul fe men yemlikü minellahi şey'en in erade en yühlikel mesihabne meryeme ve ümmehu ve men fil erdı cemıa ve lillahi mülküs semavati vel erdı ve ma beynehüma yahlüku ma yeşa' vallahü ala külli şey'in kadır ( Kesinlikle Allah Meryemoğlu Mesih' tir. diyenler inkarcı olmuşlardır. De ki: "Meryemoğlu İsa Mesih'i, anasını ve yerdeki kimseleri topluca helak etmek istese, Allah' tan bir şeye kim malik olabilir?" Göklerin, yerin ve o onların aralarındakilerinin mülkiyeti Allah içindir. Ne dilerse yaratır. Allah herşeye gücü yetendir. )

24/45 - Vallahü halekü külle dabbetin min ma' fe minhüm men yemşı ala batnih ve minhüm men yemşı ala ricleyn ve minhüm men yemşi ala erba' yahlükullahü ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır ( Ve Allah her debeleneni sudan yarattı. Böylece onlardan kimisi karnının üstünde yürür. Onlardan kimisi iki ayağı üstünde yürür. Onlardan kimisi dördünün üstünde yürür. Allah ne dilerse yaratır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir. )

28/68 - Ve rabbüke yahlüku ma yeşaü ve yahtar ma kane lehümül hıyerah sübhanellahi ve teala an ma yüşrikun ( Ve Rab’bin ne dilerse yaratır ve seçer. Onlara tercih, seçme hakkı yoktur. Allah yücedir ve o ortak koştuklarının üzerindedir. )

30/54 - Allahüllezı halekaküm min da'fin sümme ceale min ba'di kuvvetin da'fen ve şeybeh yahlüku ma yeşa' ve hüvel alimül kadır ( Allah, o sizi zayıflıktan yaratan, sonra kuvvetin ardından zayıflığı ve ihtiyarlığı oluşturandır. Ne dilerse yaratır. O bilendir kudretlidir. )

42/49 - Lillahi mülküs semavati vel ard yahlüku ma yeşa' yehebü li men yeşaü inasen ve yehebü li men yeşaüz zükur ( Göklerin ve yerin mülkü Allah içindir. Ne dilerse yaratır. Dilediği kimseye kızı bağışlar. Dilediği kimseye erkeği bağışlar. )

"Allahü yahlüku ma yeşa" ( Allah ne dilerse yaratır. ) ifadesinin son kez yer aldığı ayetin kod  numarasında da ( 42/49 ) "6", "7" ve "İkili Yedi" nümerolojisi bulunmaktadır. 

42 ... 4+2 = "6"
"6"x"7" = 42

49 ... 7x7 = 49






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder