3 Ocak 2018 Çarşamba

Her Yıl Sınav

Allahü Teala, ruhsal tekamül açısından yaratılışın tamamının bir sınav olduğunu ayetlerinde bildirmektedir. Yaratılmışların maruz kaldıkları tüm maddi ve manevi deneyimler, ruhsal tekamül sürecindeki sınav kurgusunun yani kaderin bir parçası niteliğindedir.

Kur'an'da "Belv" ( Sınav ) kök kelimesi, isim ve fiil halinde olmak üzere "26" ( 2+6 = 8 ) kere tekrarlanmaktadır. Sınav sürecinin de bir "döngü" teşkil ettiği hem 8 nümerolojisinden hem de Tevbe suresinin 9/126 kodlu ayetindeki ifadelerden açıkça anlaşılmaktadır.

9/126 - E (1) ve (2) la (3) yeravne (4) enne (5) hüm (6) yüftenune (7) fı (8) külli (9) amin (10) merraten (11) ev (12) merrat (13) eyni (14) sümme (15) la (16) yetubune (17) ve (18) la (19) hüm (20) yezzekkerun (21) ( Onlar her yıl bir veya iki kere kendilerinin kesinlikle her çeşidinden sınandıklarını görmüyorlar mı? Sonra tevbe etmiyorlar ve onlar hatırlamıyorlar. )

Ayette, Allahü Teala'nın ilahi sınavının, yıllık periyodlar halinde, döngüsel bir şekilde tecelli ettiği bildirilmektedir.

Ayet kodundaki ( 9/126 ) 9 ve 9 ( 1+2+6 = 9 ) nümerolojisi ( satanik nümerolojide şeytani eğilimlerin nümerik sembolü ), yaratılmışların her yıl bir veya iki kere şeytani eğilimler konusunda sınandıklarını bildirmektedir. Bu sınavda başarısız olunması durumunda tevbe edilerek doğru olanın hatırlanması gerektiği  de vurgulanmaktadır. 

"Hatırlamak" kelimesi ise bu ayetteki en önemli kelime olma özelliği taşımaktadır. Zira yaratılışın bir döngü olduğu ve ruhların tekamül süreçlerinde muhtelif defalar bedenlendikleri dikkate alındığında, ruhların, evvelki döngü periyodlarındaki durumlarını yani ruhi alemde kayıtlı bilgileri hatırlamaları gerektiği ortaya çıkmaktadır. Ayette "21" kelime olması ise RUH kavramına vurgu yapar niteliktedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder