24 Eylül 2018 Pazartesi

12 Sayısının Gizemi

Kur'an'da, 12 sayısının ilahi nizamda önemli bir yeri olduğunu bildiren ayetler bulunmaktadır. Bu ayetlerde Oniki Pınar, Oniki Müfettiş, Oniki Torun Kabile, Oniki Ay kavramları vurgulanmıştır. Oniki sayısı gruplama, bir araya getirme nümerolojisi gibi görünmektedir.

Oniki Pınar 

2/60 - Ve izisteska musa li kavmihı fe kulnadrib bi asakel hacer fenfecerat minhüSNETA AŞRATE ayna kad alime küllü ünasin meşrabehüm külu veşrabu min rizkıllahi ve la ta'sev fil erdı müfsidın

( Ve zamanında Musa kavmi için su istedi de "Asan ile taşa vur." dedik. Böylece ondan ONİKİ pınardan sular fışkırıp aktı. Tüm insanlar içecekleri yeri bildiler. Allah' ın rızıklarından yiyin ve için. Yerde bozgun yaparak asileşmeyin. )

Oniki Müfettiş

5/12 - Ve lekad ehazellahü mısaka benı israıl ve beasna minhümÜSNEY ÜŞERA nekıba ve kalellahü innı meaküm lein ekamtümüs salate ve ateytümüz zekate ve amentüm bi rusülı ve azzertümuhüm ve akradtümüllahe kardan hasenen le ükeffiranne anküm seyyiatiküm ve le üdhılenneküm cennatin tecrı min tahtihel enhar fe men kefera ba'de zalike minküm fe kad dalle sevaes sebıl

( Ve Allah, İsrailoğullarından söz almıştı. Onlardan ONİKİ müfettiş göndermiştik. Allah " Kesinlikle ben sizinle beraberim. Eğer duaya kalkarsanız, zekatı verirseniz, resullerime inanırsanız, saygı gösterirseniz, Allah’a güzel borç verirseniz, günahlarınızı kesinlikle örteceğim ve sizi altlarından nehirler akan bahçelere sokacağım. Artık bundan sonra sizden kim inkar ederse, düz yolda sapmıştır." dedi. )

Oniki Torun Kabile ve Oniki Pınar

7/160 - Ve katta'nahümÜSNETEV AŞRATE esbatan ümema ve evhayna ila musa izisteskahü kavmühu enıdrib bi asakel hacer fembeceset minhüsneta aşrate ayna kad alime küllü ünasin meşrabehüm ve zallelna aleyhimül ğamame ve enzelna aleyhimül menne ves selva külu min tayyibati ma razaknaküm ve ma zalemuna ve lakin kanu enfüsehüm yazlimun

( Ve onları ONİKİ torunlardan oluşan topluluğa ayırdık. Kavmi ondan su istediğinde Musa' ya "Asan ile taşa vur." diye vahyettik. Böylece ONİKİ güzel pınar oluştu. Tüm insanlar içeceklerini öğrendiler. Onların üzerlerine bulutu gölgeledik. Onların üzerlerine helva ve bıldırcın indirdik. O sizi rızıklandırdıklarımızın temizlerinden yiyin. Bize zulmetmediler. Lakin nefislerine zulmetmekteydiler. )

Oniki Ay

9/36 - İnne ıddeş şühuri ındellahİSNA AŞERA şehran fı kitabillahi yevme halekas semavati vel erda minha erbeatün hurum zaliked dınül kayyimü fe la tazlimu fıhinne enfüseküm ve katilül müşrikıne kaffeten kema yükatiluneküm kaffeh va'lemu ennallahe meal müttekın

( Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi ONİKİ aydır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü Allah yazısında. Onlardan dördü haramdır. Bu daim olan dindir. O halde, onlar hakkında nefislerinize zulmetmeyin. Ortak koşanlarla, sizinle topluca savaştıkları gibi topluca savaşın. Bilin ki, kesinlikle Allah sakınanlarla beraberdir. )

Bir kavim ismi olan Sümer ile Kur'an'daki 39. surenin ismi olan Zümer kelimesi arasında ilinti olabileceğine evvelki bölümlerde değinilmişti.

Zümer suresinin sıra numarasının 39 ( 3+9 = 12 ) olması, surenin 75 ( 7+5 = 12 ) ayetten oluşması ve Sümer kavminin 12 gezegenin varlığına inanmış olmaları arasında bir bağlantı olduğu izlenimi oluşmaktadır. Zümer kelimesi “Gruplar” anlamına gelmekte olup, 12 sayısının bir gruplama nümerolojisi olduğu görülmektedir.


12 nümerolojisi içeren bazı bilgiler aşağıdadır.

- İncil'e göre Kudüs'ün 12 kapısı vardır.
- Astrolojide 12 yıldız vardır.
- Bir yıl 12 aydan oluşur.
- Bir gün 12 saatlik iki dilimden oluşur.
- Yunan Mitolojisi'nde 12 tanrı vardır ve "On İki Olimposlu" ismiyle anılırlar.
- Haberci İsa'nın 12 havarisi vardır.
- İsrailoğullarının 12 kabileden oluştuğu bilinir.
- Şiilik mezhebinde 12 imam vardır.
- Türk Uygarlıkları'nın ve Çin'in de kullandığı hayvanlı takvim 12 hayvandan oluşur.


- Yunan Mitolojisi'ne göre Herakles'in yerine getirmesi gereken 12 görev vardır.


- Avrupa Birliği bayrağı 12 yıldızdan oluşur.

19 sayısının yer aldığı Müddessir suresinin 74/30 kodlu suresinde 12 Arapça harf bulunmaktadır.

74/30 - Aleyha tis'ate aşere ( Onun üzerinde ondokuz vardır. )


"Hurufu Mukatta" olarak bilinen ve Kur'an'da belirli surelerin ilk ayetlerinde yer alan 12 farklı Arapça harf bulunmaktadır. Bu harfler alfabetik olarak Ayn, Elif, Ha, Kaf, Lam, Mim, Nun, Ra, Sad, Sin, Ta, Ya şeklinde sıralanmaktadır.


İnsanın göğüs kafesinde sağda ve solda olmak üzere12'şer kaburga bulunmaktadır.


Parapsikolojik kaynaklar, ruhsal tekamül süreci içinde Eterik Varlık yani Süptil Varlık ( Süptil Madde Formu ) olma deneyimi aşamasına gelen insanın ( ki artık bu varlık insan değildir. ) bilinen 2 sarmallı DNA yapısının 12 sarmala çıktığını bildirmektedir. Dünya hayatı süresince eterik sarmallarını aktive edebilen insanların ruhsal tekamül sürecinde önemli ilerlemeler kaydettikleri de bildirilmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder