8 Mart 2021 Pazartesi

7 Sayısı , Düalite ve Döngüler

Yaratılıştaki kader mekanizması "Yedi birimlik döngüler" esasına göre işlemektedir. Bilindiği üzere 7 sayısı bir döngüdeki frekansı, döngü sonunu ve döngünün tamamlanmasını ifade eden sayıdır. Döngü ise düalite ( ikilik, zıtlık ) olgusunun bir sonucu olarak tezahür etmektedir.

Kur'an'da 7 sayısının "düalite" ve "döngü" kavramlarına işaret ettiği ayetler şöyledir. 

65/12 - Allahullezi haleka SEB'A SEMAVATİN VE MİNEL ARDİ MİSLEHUNNE yetenezzelul emru beynehunne li ta'lemu ennallahe ala kulli şey'in kadirun ve ennallahe kad ehata bi kulli şey'in ilmen ( Allah, o YEDİ GÖKLERİ VE YERDEN DE ONLARIN AYNISINI yaratandır. Emir, kesinlikle Allah' ın herşeye gücü yeten olduğunu bilmeniz için onların arasından iner. Kesinlikle Allah herşeyi ilmen kuşatmıştır. )

Ayette verilen "Gökte yedi katman ve yerde de yedi katman" mesajı ile "İkili Yedi" ( Seb'an minel mesâni ) kavramına işaret edilmektedir.

15/87 - Ve lekad ateynake SEB'AN MİNEL MESANİ vel kur'anel azim ( Ve biz sana İKİLİLERDEN YEDİYİ ve büyük Kur'an' ı verdik. )

Ayette, yaratılışın kaynak kodlarını içeren Kur'an'ın da "İkili Yedi" prensibine göre oluşturulduğu bildirilmektedir.

69/32 - Summe fi SİLSILETİN zer'uha SEB'UNE zira'an feslukuhu ( Sonra ölçüsü YETMİŞ kol uzunluğu olan ZİNCİRİN içinde, böylece onu sokun. )

Ayette kaba madde planı dünyadaki 70,000 yıllık büyük reenkarnasyon döngüsüne dikkat çekilmektedir. Ayette "Silsilet" ( Zincir ) kelimesinin kullanılmasının sebebi zincirin küçük halkalardan oluşması ve her halkanın da büyük reenkarnasyon döngüsü içindeki küçük döngüleri yani 80-100 yıllık insan ömrünü temsil ediyor olmasıdır. Her ruh, 70,000 yıllık büyük döngü içinde yaklaşık 700 kere ( 700 kere x 100 yıl ) bedenlenmek suretiyle tekâmül için kendisine verilen süreci tamamlamaktadır.

9/80 - İstağfir lehum ev la testağfir lehum in testağfir lehum SEB'İNE MERRATEN fe len yağfirallahu lehum zalike bi ennehum keferu billahi ve rasulih vallahu la yehdil kavmel fasikin ( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Ayette 70 kere "af dileme" tekrarından oluşan döngünün tamamlanmasıyla ve Allah'ın izniyle, bir gerçekleşmenin tezahür edebileceği dolaylı ve olumsuz bir misâl ile bildirilnektedir.

12/43 - Ve kalel meliku inni era SEB'A BEKARATİN SİMANİN ye'kuluhunne SEB'UN İCAFUN ve SEB'A SUMBULATİN HUDRİN VE UHARA YABİSAT ya eyyuhel meleu eftuni fi ru'yaye in kuntum lir ru'ya ta'burun ( Ve hükümdar "Kesinlikle ben YEDİ SEMİZ SIĞIR gördüm. Onları YEDİ CILIZ olanı yiyordu. YEDİ YEŞIL BAŞAK VE DİĞERLERİ KURU. Ey ileri gelenler, eğer rüyayı yorumlarsanız bana rüyam hakkında fetva verin, fikir bildirin." dedi. )

12/47 - Kale tezraune SEB'A SİNİNE deeba fe ma hasadtum fe zeruhu fi sumbulihi illa kalilen min ma te'kulun ( "YEDİ SENE usülüne göre ekeceksiniz. Hasat etmeyin de o yediklerinizden azı haricindekileri başağının içinde bırakın." dedi. )

12/48 - Summe ye'ti min ba'di zalike SEB'UN ŞİDADUN ye'kulne ma kaddemtum lehunne illa kalilen min ma tuhsinun ( “Sonra bunun ardından YEDİ ŞİDDETLİ zorlu olanı gelecek. O biriktirip daim kıldıklarınızı, o saklayacaklarınızdan azı haricindekini yiyecek." )

Görüleceği üzere ayetlerde 7 sayısı "düalite" ve "döngü" kavramları misalleri ile birlikte yer almaktadır.

Okült ezoterizmde "Shemitah Cycle" ( Simit* Döngüsü ) olarak anılan kavram "7 yıllık" döngüleri tanımlamaktadır. Küreselci zümre dünyadaki sosyopolitik olayları bu prensibe göre programlamakta ve planlamaktadırlar. 

* "Simit" kelimesi dairesel bir yapıyı tanımlamakta olup, daire şeklindeki bir unlu yiyecek olan "Simit"in ismi de bu kavrama dayanmaktadır.

0 yılından itibaren 7 yıllık döngüler bazında hesaplama yapıldığında birçok önemli olayın 7 yıllık döngülerin son yıllarında vuku bulduğu tespit edilebilmektedir. 

Örneğin 2002 yılı 286. yedi yıllık döngünün son yılı olup bu yıl;

- ABD kongresi başkan George Bush'a Irak'a saldırı yetkisi vermiştir. Bu gelişme küresel bazda yeni bir sürecin de başlangıcı olmuştur.

- Turkiye'de yapılan siyasi seçimler sonrasında bir döngünün sonuna gelinmiş ve yeni bir döngü başlamıştır. Bu yıl Türkiye açısından tarihi bir değişimin de başlangıç yılı olmuştur.

- "Euro" para birimi sirkülasyona girmiştir.

- Stanford Üniversitesi insan embriyosu klonlayacağını açıklamıştır.

- Bugün bir türevi dünyayı esir almış olan SARS Coronavirus ilk kez Çin, Hong Kong, Tayvan, Kanada ve Singapur'da salgın olarak ortaya çıkmıstır.

Yedi yıl sonra yani 2009 yılında ise dünya çapındaki "2009 Flu Pandemic" ortaya çıkmıştır. Bu pandemi COVID19 öncesinde en çok ölüme sebep olan pandemidir. 

Sürekli dillendirilen ve küresel bazda bir döngünün sonlanacağı ve büyük bir değişimin başlayacağı  yıl addedilen 2023 yılı ise 289. yedi yıllık döngünün son yılı olma özelliğini taşımaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder