26 Eylül 2024 Perşembe

Dark Matter ..... Maddenin karanlığından Ruhun aydınlığına

Okült - ezoterik öğeler ve mesajlar içeren filmlerin büyük çoğunluğunda, ilahi kozmik bilgiler hazinesi olan Kur'an'ın referans alındığı görülmektedir. Bu blogda bugüne kadar bu duruma ilişkin muhtelif tespitlere ve analizlere yer verilmiştir.

Mayıs 2024 ayında ilk 9 bölümü vizyona giren "Dark Matter" ( Karanlık Madde ) isimli dizi film, konusu ve içerdiği tasvirler itibarıyla Kur'an ayetlerini yansıtır niteliktedir.

Dizi filmin ana teması kısaca şöyledir.

"Bir bilim insanı, insanlara, kaba madde planı dünyada farklı enkarnasyon süreçlerini yani farklı kişilikleri deneyimletebilen küp ( Kabe! ) şeklinde "siyah" renkli bir "Kutu" inşa etmiştir. Frekans yükseltici psikedelik bir sıvı enjeksiyonu yapılan insanlar söz konusu kutunun içine girip, kapıyı kapattıklarında, iki yöne doğru sayısız "Kapı"dan ( sonsuz olasılık ) oluşan "karanlık" ve başı sonu olmayan bir "Koridor" ( A'raf ( Spatyom ) algılamaktadırlar. Karanlık koridordaki kapılardan herhangi birini açtıklarnda, o anki ruh hallerine yani bilinç ve bilinçaltı seviyesindeki zihinsel durumlarına ( düşüncelerine ) göre oluşturulmuş bir "dünya" ile karşılaşmaktadırlar. Yani korku, endişe ve panik duyguları gibi düşük negatif frekansların tesiri altında olanlar kapıyı hep distopik bir dünyaya açarken, huzur, güven ve sükunet duyguları gibi pozitif frekansların tesiri altında olanlar ise kapıyı barışçıl ve huzurlu bir dünyaya açmaktadırlar."

Yukarıdaki özete istinaden filmin ana mesajı, insanın düşüncelerinin onun kaderini senarize ettiği yani insanın kendi kaderini düşünceleri vasıtasıyla kendisinin yazdığı yönündedir. Spiritüel bilgilerden ve ayetlerden de hatırlanacağı üzere, kaba madde planı dünyayı ( cehennem ) bir tekamül aşaması olarak deneyimleyen her ruh, dünyada 700-800 kere enkarne olmak ( bedenlenmek ) suretiyle, farklı kişilikleri deneyimler ve tekamülü için gerekli bilgileri edinir. Ruhlar her enkarnasyon süreci sonunda, bir mekan olmayan ancak bir hal olan spatyom ( A'raf  ) safhasına gelirler. A'raf safhasındaki bir ruh, dışarıdan hiçbir tesire maruz bırakılmaz yani bir anlamda yaşam planlarıyla bilişsel ilişiği kesilir ve adeta bir karanlığın ortasında kendisiyle başbaşa kalır. Bir sonraki yaşam planına geçiş öncesi safha olan A'raf halindeki ruha, o ana kadarki enkarnasyonarının değerlendirmesi yaptırılır ve  bir "karşılıklandırma" olarak, düşüncelerinin ve eylemlerinin diğer varlıklar üzerinde yarattığı olumlu veya olumsuz duygular kendisine bizzat deneyimlettirilir. A'raf sürecinin sonuna gelen yani kendisiyle hesaplaşmasını tamamlayan ruh, liyakatına göre ya tekrar kaba madde planında ( cehennemde ) enkarne edilir, ya da üst süptil plana ( cennete ) geçişi sağlanır. ( Bu noktada cennet ve cehennem kavramlarının esasen mekandan ziyade ruhsal hal olduklarını da hatırlamakta fayda bulunmaktadır. Zira düalite gereği her yaşam planının kendi cenneti ve cehennemi mevcuttur. )

Aşağıda, filmdeki tasvirler ve bu tasvirler ile uyumlu olan ayetler yer almaktadır.

1- Kutu ( Ka'be )

5/97 CEALELLEHUL KA'BET EL BEYTEL HARAME KİYAMEN LİN NASİ veş şehral harame vel hedye vel kalaid zalike li ta'lemu ennellahe ya'lemu ma fis semavati ve ma fil erdi ve ennellahe bi kulli şey'in alim

( ALLAH, KABE'Yİ, o hürmet evini, hürmet ayını, hediyeyi ve gerdanlıkları İNSANLAR İÇİN DÜZEN KILDI. Bu, kesinlikle Allah’ın göklerde ne varsa ve yerde ne varsa bildiğini ve kesinlikle Allah’ın her şeyi bildiğini bilmeniz içindir.  )

2- Koridor ( A'raf / Spatyom )

7/46 Ve beynehuma hicab ve alel A'RAFİ ricalun ya'rifune kullen bi simahum ve nadev ashabel cenneti en selamun aleykum LEM YEDHULUHA VE HUM YATMEUN

( Ve onlar arasında perde vardır. A'RAF ( yüksek mevki ) üzerinde hepsini simalarından tanıyan adamlar vardır. Cennet sahiplerine "Selam üzerinize olsun." diye seslenirler. HENÜZ OARAYA GİRMEMİŞLERDİR VE FAKAT UMUT ETMEKTEDİRLER. )

3- Koridordaki Kapılar ( Gökteki Kapılar ) 

78/19 Ve futihatis semau fe kanet EBVABEN

( Ve gök açılmıştır da KAPI KAPI / KAPILAR HALİNDE olmuştur. )

3- Düşünce ve eylemlerin kaderi şekillendirmesi

42/30 Ve MA ESABEKUM MİN MUSİBETİN FE BİMA KESEBET EYDİKUM ve ya'fu an kesir

( VE SİZE MUSİBETTEN NE İSABET EDERSE O ELLERİNİZİN KAZANDIKLARINDAN DOLAYIDIR. O  çoğunu affeder. )

Filmin ismi olan "Dark Matter" ( Karanlık Madde ) ifadesi ise, çekim gücü ile maddeyi içine çeken ve evrenin genişlemesine sebep olan kozmik fenomenden ziyade, madde frekansının düşük ve negatif niteliğini "karanlık" sıfatı ile tasvir eder niteliktedir. Yani insanların, "maddenin karanlığından kurutulup, ruhun aydınlığına kavuşmaları gerektiği" mesajı bir cinas vasıtasıyla verilmekte gibidir.

2/257 ALLAHU veliyyullezine amenu YUHRİCUHUM MİNEZ ZULUMATİ İLEN NUR VELLEZİNE KEFERU evliyauhumut TAĞUTU YUHRİCUNEHUM MİNEN NURİ İLEZ ZULUMATİ  ulaike ashabun nar hum fiha halidun

( ALLAH o inananların dostudur. ONLARI KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA ÇIKARIR. O İNKAR EDENLER, onların dostları AZGINDIR Kİ ONLARI AYDINLIKTAN KARANLIKLARA ÇIKARIR. Onlar ateşin sahipleridirler. Onlar onun içinde ebedidirler. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/05/kabe-kup.htmlreenkarnasyon meselesi

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/08/reenkarnasyon-meselesi.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/02/bedensiz-yasama-hazrlk.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder