3 Eylül 2024 Salı

Rukiy, Rukud ve Rukde

"Uyku" kelimesi, "Uy" ( Birbirine elverişli, faydalı, tamamlayıcı olmak ) + ku ( eylemi isim yapan sonek, gibi olma ) kelimelerinden oluşmakta olup, "Uyumlanma" anlamını temsil etmektedir.

Esasen frekans değişimine bağlı bir "halden hale geçiş" fenomeni olan "Uyku", ezoterik köken itibarıyla "Kozmik sistemle etkileşim ve eşleşim halinde olma, kozmik sistemle uyumlanma" anlamını içermektedir.

Arapça kelimeler olan ve ortak RK kökünden olan "Rukiy" ( Yükseliş ) ve "Rukad / Rukud" ( Uyku / Uykular ) kelimeleri arasında da konu bağlamında ilinti olduğu ayetlerde de görülmektedir. 

"Rukiy" ( Yükseliş ) kelimesi "Rak" ( Yükselmek ) kökünden olup, bu kök damıtma ( yükseltgenme ) yöntemiyle elde edilen bir içki ismi olan "Rakiy" ( Yükseltilmiş olan; Damıtılmış olan ) kelimesinde de yer almaktadır.

İsra suresinin aşağıdaki ayetindeki "Rak" fiili ( "Terka" olarak ikinci tekil şahıs hali ) ve "Rukiy" kelimesi, habercinin, frekans yükselmesi vasıtasıyla halden hale geçişini ve üst kozmik planlardan bilgi almasını tanımlamaktadır. "Mi'rac" ( Merdiven, Yükseliş, Derecelenme ) olarak da anılan bu olay bir Astral Projeksiyon fenomenidir.

17/93 EV (1) YEKUNE (2) LEKE (3) BEYTUN (4) MİN (5) ZUHRUFİN (6) EV (7) TERKA (8) Fİ (9) EL (10) SEMA (11) min (12) kulli (13) meselin (14) fe (15) eba (16) ekseru (17) el (18) nasi (19) illa (20) kufura (21) ve (22) len (23) nu'mine (24) li (25) rukiyyi (26) ke (27) hatta (28) tunezzile (29) aley (30) na (31) kitaben (32) nakrau (33) h (34) kul (35) subhane (36) rabb (37) i (38) hel (39) kuntu (40) illa (41) beşera (42) rasula (43)

( VEYA SANA SÜSTEN, ALTINDAN EV OLSUN VEYA tüm misallerden GÖĞE YÜKSELESİN. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin YÜKSELİŞİNE inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

- Ayetin sure ve ayet numaralarının nümerolojik değerlerinin toplamı da, portal açılışı ve halden hale geçiş kavramlarının nümerik sembolü olan 11 sayısını vermektedir. ( 17 ... 1+7 = 8 ve 93 ... 9+3 = 12 ... 1+2 = 3 ......... 8+3 = 11 )

- Ayetin ilk cümlesindeki "terka fis sema" ( göğe yükselesin ) ifadesiyle biten kısıma kadar 11 kelime bulunması ve "Sema" ( Gök ) kelimesinin 11. kelime olması da dikkat çekmektedir.

Mesih İsa'nın göğe yükselişini tasvir eden bir resimde İsa'nın çevresinde 11 melek görülmektedir.

Bir mağarada, frekans yükselmesi vasıtasıyla trans haline geçirilen ve kendilerine kozmik bilgiler aktarılan Ashabı Kehf'ten ( Mağara Sahipleri ) bahsedilen Kehf suresinin aşağıdaki ayetinde mağaradakilerin, "görüldüklerinde uyanık sanılacaklarına rağmen uykuda olmalarından" yani "hipnotik trans" ( uykusal geçiş, uykusal yükseliş ) halinde olduklarından bahsesilmektedir.

18/18 Ve tahsebuhum eykazan ve hum RUKUDun ve nukallibuhum zatel yemini ve zateş şimali ve kelbuhum basitun ziraayhi bil vesiyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhum firaran ve le muli'te minhum ru'ba

( VE ONLARI UYANIK SANIRDIN DA ONLAR UYKUDAYDILAR. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

Kehf suresinin 18. sure olması ve 110 ayetten oluşması da 11 sayısıba işaret niteliğindedir. ( 1+8+1+1+0 = 11 ve 110 ayet ... 11 )

RK kökünden olan "Rukde" kelimesinin "Berzah alemi, A'raf, Dünya ve ahiret arası, Portal, Perde, İki yer arası geçit" anlamlarını temsil etmesi de konuyla uyum arzetmekte ve "Rukad" ( Uyku ) halinin üst plan realiteleriyle iletişim, etkileşim ve UYUM sağlayan bir portal / geçit olduğunu teyid etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder