29 Haziran 2017 Perşembe

Cennet mi? Cennetler mi? Paralel Evrenler mi?

“Cennet” kelimesi “Bahçe” anlamında kullanılmakta olup, kök anlam itibarıyla “örten, bürüyen, kaplayan” anlamına gelmektedir. Zira bahçe kelimesi de “bitkilerle örtülmüş” bir mekanı betimlemektedir. “Cin” ( Cin ), “Cünnet” ( Kalkan ), Ecinnet ( Cenin, Örtülmüş Olan ) gibi kelimeler de köklerinde “gizli, örten, örtülmüş”  anlamlarını taşımaktadırlar.
 
Allahü Teala ayetlerinde 7 gökten ve farklı sıfatlarla eşleştirilmiş 7 farklı “Cennet”ten bahsetmektedir. Anılan “Gökler” ile “Cennetler” arasında ilinti bulunmakta mıdır? Paralel Evrenler ve  farklı boyutta eş zamanlı tezahür fenomeni konuyla bağlantılı mıdır?
Kur’an’da "7" farklı “cennet” tanımlaması yer almaktadır. Bu tanımlamalar, ayet kodları ve Kur’an’daki tekrar adetleri aşağıda yer almaktadır.
Tanımlama - Ayet Kodları - Tekrar Adedi                              

1-      Cenneti Adn ( İkamet Cenneti )  - 9/72, 13/23, 16/31, 18/31, 19/61, 20/76, 35/33, 38/50, 40/8, 61/12, 98/8 - 11
2-      Cenneti Me’va  *( Mekan Cenneti ) – 53/15 - 1
3-      Cenneti Huld ( Ebediyet Cenneti ) - 25/15 - 1
4-      Cenneti Neım ( Nimet/Bolluk Cenneti ) - 5/65, 10/9, 22/56, 37/43 - 4
5-      Cenneti Aliyet ( Yüksek Cennet ) - 69/22, 88/10 - 2
6-      Cenneti Firdevs ( Bostan Cenneti ) - 18/107 - 1
7-   Cenneti Ğuraf ( Köşk Cenneti ) - 29/58 - 1

Allahü Teala'nın varlığını bildirdiği 7 gökler yukarıda anılan 7 cennet midir? 7 farklı cennet tanımının toplam tekrar adedinin 21 olması, "Cennet/Evren" kelimesiyle, kitaptaki tekrar adedi 21 olan "Ruh"  kelimesi arasındaki ilişkiyi ortaya koyar gibidir.

Ayetlerde geçen "Cennati tecri min tahtiel enhar" ( Altlarından NEHİRLER akan cennetler/bahçeler/GÖKLER/EVRENLER insanların dünya hayatındaki amellerine göre derecelendirilip yerleştirilecekleri cennetleri/evrenleri mi tanımlamaktadır? Cennetler paralel evrenler midir? Gökler arası frekans geçiş kapıları ( Star Gate ) daima SU ile temsil edilir. Ayetlerdeki "nehirler" kelimesi evrenler/gökler arasındaki su katmanlarını temsil eder gibidir. Zira "nehirlerin cennetlerin altında" yer aldığı bildirilmektedir.

Allah'ın arşının su üstünde yani en yüksek gökte, en üst evrende olduğu teşbihi yapılan Hud suresinin 11/7 kodlu ayeti hem içerik hem de ayet kodu itibarıyla 7 nümerolojisi açısından dikkat çekicidir.

Hud 11/7 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin ve kane arşühu alel mai li yeblüveküm eyyüküm ahsenü amela ve le in kulte inneküm meb'usune min ba'dil mevti le yekulennellezine keferu in haza illa sıhrun mübın ( Ve gökleri ve yeri altı günde yaratan O'dur. Hanginiz daha güzel iş yapacaksınız diye sınamak için arşı, tahtı su üstündedir. Eğer "Kesinlikle siz ölümün ardından dirileceksiniz." dersen, kesinlikle o inkarcılar "Kesinlikle bu apaçık sihirdir." diyeceklerdir. )

* Cennetül Mev’a ile ilgili aşağıdaki ayetler Conjunction / Deja Vu gibi fenomenlere ışık tutar gibidir. Ayrıca “Cennetül Me’va” ile “Sidratil Münteha” ( Son Varış Yeri Sidre ) kavramları eşleştirilmiştir. 

Necm 53/1 - Ven necmi iza heva (Ve yıldız aşağı indiğinde. )
.....…..
……...
Necm 53/7 - Ve hüve bil ufukıl a'la ( Ve o en yüksek ufuktadır. )
Necm 53/8 - Sümme dena fe tedella ( Sonra yaklaştı da sarktı. )
Necm 53/9 - Fe kane kabe kavseyni ev edna ( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. )
Necm 53/10 - Fe evha ila abdihi ma evha ( Böylece kuluna o vahyettiğini vahyetti. )
Necm 53/11 - Ma kezebel fuadu ma raa ( Kalp o gördüğünü yalanlamadı. )
Necm 53/12 - E fe tümarunehu ala ma yera ( O halde o gördükleri üzerine onunla uğraşacak mısınız? )
Necm 53/13 - Ve lekad raahu nezleten uhra  ( Ve onu başka sefer de inerken görmüştü. ) **
Necm 53/14 - Inde sidratil münteha ( En son varış noktası Sidre' nin indinde. )
Necm 53/15 - Indeha cennetül me'va ( Mekan bahçesi onun indindedir. )

** Aynı olay farklı bir boyutta tekrar mı veya eşzamanlı mı yaşanıyor?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder