1 Aralık 2017 Cuma

Bilenler ve Bilmeyenler

İnsanın ruhsal tekamül sürecindeki en temel faktör "Bilgi" seviyesindeki yükselmedir. Bir ruhun yüksek bilince ulaşabilmesi ve tekamül edebilmesi ancak ve ancak bilgi seviyesinin yükselmesi ile mümkün olabilir. Dolayısıyla, insanın Allah’tan dileyeceği en büyük nimet bilgi ve ilimdir.

Bu noktada, Allah yolunda insanlar arasındaki en temel farkın "Bilgi" seviyelerindeki farklılık olduğu ve insanların çoğunun da bilgiden yoksun olduğu Kur'an'ın muhtelif ayetlerinde defaatle bildirilmektedir.

39/9 - Em men hüve kanitün anael leyli saciden ve kaimen yahzerul ahırate ve yercu rahmete rabbih kul hel yestevillezıne ya'lemune vellezine la ya'lemun innema yetezekkeru ülül elbab ( O gecenin geç vakitlerinde yere kapanarak ve ayakta saygılı durup itaat eden, ahiretten çekinen, korkan ve Rab’binin rahmetini uman gibi midir? De ki: "Bilenlerle bilmeyenler eşit seviyede olur mu? Kesinlikle akıl sahipleri hatırlarlar." )

"Ekseran nasi la ya'lemun" ( İnsanların / onların çoğunluğu bilmezler. ) ifadesinin Kur'an'da "24" kere tekrarlanmakta olması Allahü Teala'nın bahşetmiş olduğu ilme haiz olmanın anlamsal derinliğini nümerolojik olarak da delillendirmektedir. ( 2+4 = "6" İlahi Mühür )

7/187 - Yes'eluneke anis saati eyyane mürsaha kul innema ılmüha ınde rabbi la yücellıha lil vaktiha illa hu sekulet fis semavati vel ard la te'tıküm illa bağteh yes'eluneke ke enneke hafiyyün anha kul innema ılmüha ındellahi ve lakinne EKSERAN NASİ LA YA'LEMUN ( Sana, "Vuku bulması, karar kılınması ne zaman?" diye saatini sual ediyorlar. De ki: "Onun ilmi kesinlikle Rab’bimin indindedir. Onu, O’nun haricinde vaktinde tecelli ettirecek yoktur. Göklerde ve yerde ağırdır. O size ancak ansızın gelecektir.” Kesinlikle sen onu gizleyenmişsin gibi sana sual ediyorlar. De ki: "Kesinlikle onun ilmi Allah' ın indindedir ve lakin İNSANLARIN ÇOĞU BİLMEZLER." )

16/38 - Ve aksemu billahi cehde eymanihim la yeb'asüllahü men yemut bela va'den aleyhi hakkan ve lakinne EKSERAN NASİ LA YA'LEMUN ( Ve "Allah ölen kimseyi diriltmez." diye Allah’a  kuvvetli yeminleri ile yemin ettiler. Bilakis onun üzerine gerçekten vaaddir. Lakin İNSANLARIN ÇOĞU BİLMEZLER. )

30/6 - Va'dellah la yuhlifüllahü va'dehu ve lakinne EKSERAN NASİ LA YA'LEMUN ( Ve Allah' ın vaadidir. Allah vaadine ihtilaf etmez. İNSANLARIN ÇOĞU BİLMEZLER. )

.......
.......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder