3 Aralık 2017 Pazar

Aileler

Kur'an ayetlerinde "Ehl" ( Aile ) kavramı, inananların oluşturduğu topluluk olarak tanımlanmaktadır. Madde alemi olan dünya hayatında insanların, aralarındaki soy bağlarına istinaden tanımladıkları "aile" kavramının ruh aleminde herhangi bir hükmü olamayacağı, sadece inanan temiz kulların aralarında bir "aile" oluşturabileceği belirtilmektedir.

49/10 - İnnemel MÜ'MİNUNE IHVETÜN fe aslihu beyne ehaveyküm vettekullahe lealleküm türhamun ( Kesinlikle İNANANLAR KARDEŞTİRLER. O halde kardeşlerinizin aralarını iyileştirin. Allah' tan sakının. Umulur ki merhamet edilirsiniz. )

"İnananların kardeş olduklarını" bildiren 49/10 kodlu ayetteki "İkili Yedi" nümerolojisi de dikkat çekmektedir. ( 4+9+1+0 = 14 ... 2x7 veya 7+7 ). Sure numarası olan 49 'da bu noktada önem arzetmektedir. 7x7 = 49 )

84/7 - Femma men utiye kitabehu bi yeminihi ( O halde o kitabı sağından verilen, )
84/8 - Fe sevfe yuhasebu hısaben yesiren ( Artık yakında kolay hesapla hesap sorulur. )
84/9 - Ve YENKALİBU İLA EHLİHİ mesruren ( Ve sevinçli olarak AİLESİNE DÖNER. )

11/45 - Ve nada nuhun rabbehu fe kale rabbi innebnı min EHLI ve inne va'dekel hakku ve ente ahkemül hakimın ( Ve Nuh Rab’bine seslendi de "Rab’bim kesinlikle oğlum AİLEMDENDİ. Senin vaadin kesinlikle gerçektir. Sen hakimlerin en hakimisin." dedi. )
11/46 - Kale ya nuhu innehu LEYSE MİN EHLİK innehu amelün ğayru salihın fe la tes'elni ma leyse leke bihı ılm innı eızuke en tekune minel cahilın ( "Ey Nuh, KESİNLİKLE O SENİN AİLENDEN DEĞİLDİ. Kesinlikle o iyi olmayanı yaptı. O halde, o sana asla ilmi olmayanı bana sual etme. Kesinlikle ben seni cahillerden olursun diye öğütlerim." dedi. )

Nuh'un oğlu Allah'a isyan ettiği için Nuh'un ailesinden sayılmamaktadır.

36/47 - Ve iza kıle lehüm enfiku min ma razekakümüllahü kalellezine keferu lillezine amenu e nut'ımü men lev yeşaüllahü at'amehu in entüm illa fı dalalin mübın ( Ve onlara "Allah' ın o sizi rızıklandırdıklarından harcayın." denildiğinde, o inkar edenler o inananlara "Allah' ın şayet dilerse yedireceği kimseye biz mi yedireceğiz? Kesinlikle siz ancak apaçık sapıklık içindesiniz." derler. )
36/48 - Ve yekulune meta hazel va'dü in küntüm sadikın ( Ve "Eğer doğrular iseniz, ne zaman bu vaad?" derler. )
36/49 - Ma yenzurune illa sayhaten vahıdeten te'huzühüm ve hüm yehıssımun ( Onlar tartışıp hasımlaşırlarken, çekişirlerken onları yakalayan tek bir çığlık haricindekine bakmazlar.  )
36/50 - Fe la yestetıy'une tevsıyeten ve la ila EHLİHİM YARCİUN ( Artık emretmeye istidadları olmaz ve AİLELERİNE DÖNEMEZLER.  )

48/12 - Bel zanentüm en len YENKALİBER rasulü vel mü'minune ila EHLIHİM ebeden ve züyyine zalike fı kulubiküm ve zanentüm zannes sev' ve küntüm kavmen bura ( Bilakis resul ve inananlar ebediyen AİLELERİNE DÖNEMEZLER zannettiniz. Bu kalplerinizin içine süslü göründü ve kötü zanla zannettiniz. Helak olan kavim oldunuz. )

Ayetlerde, inanan kulların, öz ortamları olan ruh aleminde diğer inananlar ile bir aile oluşturacakları belirtilmektedir.

İncil ayetleri ise konuyu Haberci İsa'nın söylemiyle açıkça ortaya koymaktadır.

40 Matta 12/47 Birisi İsa'ya, "Bak, annenle kardeşlerin dışarıda duruyor, seninle görüşmek istiyorlar" dedi.
40 Matta 12/48 İsa, kendisiyle konuşana, "KİMDİR ANNEM, KİMDİR KARDEŞLERİM?" karşılığını verdi.
40 Matta 12/49 Eliyle ÖĞRENCİLERİNİ göstererek, "İŞTE ANNEM, İŞTE KARDEŞLERİM" dedi.
40 Matta 12/50 "GÖKLERDEKİ BABAMIN İSTEĞİNİ KİM YERİNE GETİRİRSE, KARDEŞİM, KIZKARDEŞİM VE ANNEM ODUR."





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder