9 Ocak 2021 Cumartesi

"Şey" kelimesi

"Şey" kelimesi Anlam içermediği düşünülen ve ilgili kelime hatırlanmadığında kullanıldığı bilinen "Şey" kelimesi esasen tüm yaratışı ve yaratılmışları tanımlayan ve batınen derin anlam içeren bir kelimedir. 

"Şey" ( Dilenmiş olan ) kelimesinin Arapça "Şae" ( Dilemek, İstemek ) kökünden gelmekte ve özünde "Dilenmiş, İstenmiş olan" anlamını barındırmakta olması kuvvetle muhtemeldir. Bu durum, yaratışın ve yaratma kudretinin ilahi "düşünce" ve "istek" frekanslarının bir sonucu olduğuna işaret etmektedir.

Şe* = Dilemek, İstemek

y = gibi olan

"Şey" kelimesinin çoğulu ise "Eşya" kelimesidir.

"Şey" kelimesi, yaratışın özünde "İstek" ve dolayısıyla "Düşünce" olgularının bulunduğuna da işaret etmektedir.

"Şey" kelimesi Kur'an'da 285 kere tekrarlanmaktadır. 285 sayısının nümerolojik değerinin 6 olması ( 2+8+5 = 15 ... 1+5 = 6 ) ayetlerde zikredilen "Göklerin ve yerin ALTI günde yaratılması" ifadesiyle uyum arzetmektedir.

"Şey" kelimesi Kur'an'da ilk kez geçtiği 2/20 kodlu ayette "Şa / Şe" ( Dilemek) fiiliyle birlikte yer almaktadır.

2/20 - Yekadül berku yahtafü ebsarahüm küllema edae lehüm meşev fıhi ve iza azleme aleyhim kamu ve lev ŞAellahü le zehebe bi sem'ıhim ve ebsarihim innellahe ala külli ŞEY'in kadir

( Şimşek gözlerini kapıverecek gibi oldu. Onlara her çaktığında, onun içinde yürürler, üzerlerine karanlıklar verdiğinde ayakta dururlar. Şayet Allah DİLERSE kulaklarını gözlerini giderir. Kesinlikle Allah herŞEYe gücü yetendir. )

Ayetin son cümlesi olan "İnnellahe ala külli ŞEYin kâdir" ( Allah her ŞEYe gücü yetendir. ) cümlesinin 6 kelimeden oluşması da "yaratılışın kodu" olan 6 sayısı açısından dikkat çekmektedir.

( İnne (1) allahe (2) ala (3) külli (4) ŞEYin (5) kâdir (6) )

Yaratılış mekanizmasının tanımlandığı Nahl suresinin 40. ayetinde de "Şey" kelimesi "İrad" ( İstemek ) kelimesiyle birlikte yer almaktadır.

16/40 - İnnema kavlüna li ŞEY'in iza ERADANAhü en nekule lehu kün fe yekun

( Kesinlikle bir ŞEY için sözümüz, onu İSTEDİĞİMİZDE, ona "Ol." dememizdir. Böylece o olur. )

"Dilemek, İstemek" için ise öncelikle "Düşünmek" gerekir. "Dilemek" ve "Düşünmek" kelimeleriyle ilintili olan "Şey" kelimesinin İngilizce'deki karşılığı olan "Thing" kelimesinin "Think" ( Düşünmek ) kelimesiyle olan fonetik benzerliği de bu minvalde önem arzetmektedir.

Müşrik küreselcilerin dünyadaki tüm olguları ( İnsan dahil ) internet ortamında dijital kodlar vasıtasıyla birbirlerine ve nihayetinde merkezi yapay zekâya "bağlama" projesine IOT ( Internet of THINGS / ŞEYlerin İnterneti ) ismini vermelerinin ardında da, her projelerinde olduğu gibi yine Kur'an ilmi, Kur'an kelimeleri bulunmaktadır.



Oysa gerçek "Rabıta" ( Bağlanma ), insanların kalben ( ruhen ) birbirlerine ve nihayetinde de Allah'a bağlanarak tesis edecekleri rabıtadır. Ancak küreselciler dijital platformu bir "sanal rabıta" ve şirk ortamı olarak kullanmayı, insanları Allah bilincinden uzaklaştırıp onları yapay zekânın robotları* haline getirmeyi planlamaktadırlar.

* Evvelki bölümlerde zikredildiği üzere merkezi bir bilgisayara bağlı olarak sevk ve idare edilen cihazı tanımlayan "Robot" kelimesinin köku "Rabt" ( Baglanma ) kelimesidir. ( Robot = Rabıt = Baglanmış olan )

İlki 1982 yılında vizyona giren ve "alien / yaratık" konulu olan filme "Thing" isminin verilmiş olması da konuyla ilintilidir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder