5 Ocak 2021 Salı

İnanç Geni

"ABD Ulusal Kanser Enstitüsü‘nde görevli olan Dean Hamer insandaki 35 bin genden hangisinin "inancı etkilediğini" bulmaya çalıştı. Yıllar süren araştırmanın ardından, "MONOAMİN" enzimlerinin salgılanmasını kontrol eden 9 gen üzerinde yoğunlaştı. Bilinci ve inancı yönlendiren genler Amerikalı bilimadamı, 9 genin "en baskın" olanını bulduğunda ise, araştırmasının sonuna geldi. Hamer, VMAT2* geninin inanç kavramını yönlendirdiğini açıklayarak bu gene, "İNANÇ GENİ" adını verdi. Hamer‘e göre, MONOAMİN enzimleri, insanın "bilinç, algılama ve hafıza" gibi duyularını yönlendiriyor. ..... "İnsan hep daha fazla yaşamak ister. Bu nedenle insanoğlundaki iyi genetik özellikler, (doğal seleksiyon yöntemiyle) sonraki nesillere aktarılır. İnanç Geni de iyi bir genetik özellik. Çünkü kendisini koruyan yüce bir varlığa inanan kişiler, hayata daha olumlu bakıyor ve daha uzun yaşıyor. İnsana daha uzun yaşama imkanı verdiği için ‘iyi‘ olarak algılanan bu genetik özellik, nesilden nesile geçti ve zaman içinde inanç kavramı yerleşti. Genin diğer genlerle etkileşimi ve ne kadar baskın olduğu, inancın gücünü belirledi. Yani, bu gen tam çalışmıyorsa kişinin inancı zayıf oluyor. Tersine güçlüyse insanın inancı o ölçüde güçleniyor."

Basından 19.10.2004

* VMAT2 = Vesicular Monoamine Transporter 2






"Ruhun" ve Ruhsal bir olgu olan "İman"ın kaba madde planındaki maddesel projeksiyonun ( yansımasının , tezahürünün ) "DNA" yani "Genler" olduğuna dikkat çeken yukarıdaki basın haberi, evvelki bölümlerde incelenen "İmmünite ve İman" ilişkisini ve "Ruh ve DNA" ilişkisini de destekler niteliktedir.

Haberde yer alan ve enzimlerin ismi olarak belirtilen "Monoamin" kelimesi, "Mono" ( Tek ) ve "Amin" ( İman etmek ) kelimelerinden oluşmakta ve batınen "Tek İman, Tek Olana İman" anlamlarını yansıtmaktadır. Ayrıca madde bedenin yapı taşlarına verilen isim olan "Aminoacid" kelimesinde de "Amin" kökünün yer alması varlıkların kaynak kodlarının "İman / İnanç" olduğunu ispat eder niteliktedir.

Nuh suresinin 27. ayetinde "İnkarcı"lığın genetik bir kod olduğu dolaylı olarak bildirilmekte gibidir. Zira ayette "inkarcı doğurmak" kavramı yer almaktadır.

71/27 İnneke in tezerhum yudillu ibadeke ve la yelidu illa faciren keffaren

( Kesinlikle sen onları bırakırsan, kullarını saptırırlar ve inkar eden günahkar haricindekini doğurmazlar. )

Atatürk'ün "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur." söylemi de yine "genetik koda" işaret etmekte gibidir. Bu söylem inançlı, iyi ve doğru insanların genetik kodlarının inkarcı, kötü ve günahkar insanlara göre farklılık arzettiğine işaret etmekte gibidir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/12/immun-sistemi-cokerterek-iman-yoketmek.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/08/iman-immunite-vesilesidir.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/12/spirit-ve-spiral-ruh-ve-dna.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder