1 Ocak 2021 Cuma

Semum ateşi, Ateş azabı, İkili Yedi ve 9/11

Kur'an'da sıkça tekrarlanan "Azaben nar" ( Ateş azabı ) ifadesi maddi ve manevi açıdan çok geniş bir anlam kapsamına sahiptir. Temel olarak bu kavram "Nefsin, düşük frekanslı icraatlarından dolayı düşük frekans ile karşılıklandırılması" olarak tanımlanabilmektedir. Düşük frekansın varlıklar üzerindeki maddi ve manevi etkisi acı, ıstırab ve yoksunluk duyguları olarak tezahür etmektedir.

Kur'an'da inanan ve iyilikler yapanların döngü sonundaki "ateş azabından" korunacakları diğerlerinin ise bu "ateş azabını" hissedecekleri bildirilmektedir. 

8/14 - Zaliküm fe ZUKUHÜ ve enne lil kafirıne AZABEN NAR ( İşte size budur. O halde onu TADIN. Kesinlikle inkarcılar için ATEŞ AZABI vardır. )

Hicr suresinin 27. ve Tur suresinin 27. ayetlerinde yer alan "Naris semum" ( İçe işleyen zehirli ateş ) ve "Azabes semum" ( İçe işleyen zehir azabı ) kavramları cinleri ve cinler kanalıyla tezahür edecek acı ve ıstırap frekansını tanımlamaktadır. "Semum" kelimesi "Sam Yeli" anlamına gelmekte olup, çölde oluşan bu rüzgarın "içe işleyerek kavurma" özelliği bulunmaktadır. ( "Semum" kelimesinin İngilizcesi "Simoom", Fransızcası "Simoun" ve Almancası "Samum" kelimeleridir. )

15/27 Ve (1) el (2) CANNE (3) halakna (4) hü (5) min (6) kablü (7) min (8) NARİ (9) es (10) SEMUM (11) *

( Ve CİN, onu önceden, İÇE İŞLEYEN ZEHİRLİ ATEŞTEN yarattık. )

52/27 Fe (1) menne (2) allahü (3) aley (4) na (5) ve (6) veka (7) na (8) AZABE (9) es (10) SEMUM (11) * 

( Böylece Allah üzerimize nimet verdi ve bizi İÇE İŞLEYEN ZEHİRLİ ATEŞ AZABINDAN KORUDU. )

"Semum" kelimesi Kur'an'da sadece Hicr ve Tur surelerinin 27. ayetlerinde yer almaktadır. 27 sayısı hem "İkili Yedi" ( 2 ve 7 ) hem de "9" sayısı ( 2+7 = 9 ) sayısı açısından dikkat çekmektedir. Ayrıca Cinn suresinin numarasının 72 olması ve Kur'an'daki ilk "Cinn" kelimesinin En'am suresinin 6/100 ( 6+1+0+0 = "7" ) kodlu ayetinde 7. kelime olarak geçmesi yine "İkili Yedi" kavramına ve "9" sayısına işaret etmekte gibidir. 

6/100 Ve (1) cealu (2) li (3) allahi (4) şürakae (5) el (6) CİNNE (7) ve (8) haleka (9) hüm (10) ve (11) haraku (12) lehu (13) benıne (14) ve (15) benatin (16) bi (17) ğayri (18) ılm (19) sübhane (20) hu (21) ve (22) teala (23) an (24) ma (25) yesıfun (26) 

( Ve Allah için cinleri ortaklar kıldılar. Halbuki onları yarattı. İlimsizce O’na oğullar, kızlar uydurdular. O yücedir ve o vasfettiklerinin üzerindedir. )

En dikkat çekici durum ise yukarıdaki 15/27 ve 52/27 kodlu ayetlerde geçen "Semum" kelimesinin, her iki ayette de "11." ve son kelime olmasıdır. Bu ayetlerde yer alan "Naris semum" ( Semum ateşi ) ve "Azabes semum" ( Semum azabı ) kavramlarındaki "Nar - Semum" ve "Azab - Semum" kelimelerinin sıra numaraları "9" ve "11" olmaktadır. Ayrıca her iki ayetin numarasının ( 27 ) nümerolojik değeri de "9" ( 2+7 = 9 ) olup bu ayetlerdeki "Semum" kelimesi "11." kelimedir. Tüm bu durumlar 9/11 ritüeline ve halden hale geçişin sembolü 11 sayısına işaret etmektedir. 

Ayetlerdeki "Semum" kelimesine ilişkin "İçe işleyerek kavuran, zarar veren ateş" ve "Ateş azabı" tanımlamaları gündemde olan "coronavirus"'e ve "aşılama operasyonuna" işaret ediyor olabilir mi?

Ayrıca bkz.








 

Çölde oluşan Sam Yeli ( Semum )

Enbiya suresinin 69. ayetinde ise inanan ve iyilik yapanların her türlü olumsuzluk durumunda koruma altında olacakları Hz. İbrahim'in misali vasıtasıyla bildirilmektedir.

21/69 - Kulna ya NARU kunı BERDEN ve selamen ala ibrahım ( "Ey ATEŞ , İbrahim' e SOĞUK ve güvenli ol." dedik. )

Ayette düşük frekanslı kötü bir olgunun Allahü Teala'nın rızası doğrultusunda yüksek frekanslı, iyi ve faydalı bir olguya dönüşebildiğine dikkat çekilmektedir.

Ayrıca bkz. "La Tehaf, La Tahzen" ( Korkmayın, hüzünlenmeyin ) başlıklı bölüm. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder