27 Şubat 2017 Pazartesi

Düşünen yok mu?

Kamer 54/15 - Ve lekad teraknaha ayeten fe hel min müddekir ( Ve onu ayet olarak bıraktık. O halde düşünen yok mu? )
Kamer 54/17 - Ve lekad yessernal kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )
Kamer 54/22 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )
Kamer 54/32 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min muddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )
Kamer 54/40 - Ve lekad yessernel kur'ane liz zikri fe hel min müddekir ( Ve Kur'an' ı hatırlama için kolaylaştırdık. O halde düşünen yok mu? )
Kamer 54/51 - Ve lekad ehlekna eşyaaküm fe hel min müddekir ( Ve benzer topluluklarınızı helak ettik. O halde düşünen yok mu? )

Allahü Teala, insanın gerçeği bulabilmesi ve Kur'an'ı anlayabilmesi için düşünmesi gerektiğini ayetlerinde sıklıkla beyan etmektedir. Bu ayet setlerinden biri de Kamer suresinde yer almaktadır. 6 nümerolojisine göre takdir edilmiş olan ayetlerde, Kur'an'ın, insanın anlayabilmesi için Allahü Teala tarafından kolaylaştırıldığı ve Kur'an'ın çok düşünülerek okunması gerektiği vurgulanmaktadır. 
 
Kamer suresinin ilgili ayetlerinde yer alan "Müddekir" ( Düşünen ) kelimesi Kur'an'da 6 kere tekrarlanmaktadır.

Ayet kodları incelendiğinde ise "Müddekir" kelimesinin ilk kez geçtiği 54/15 kodlu ayet ile son kez geçtiği 54/51 kodlu ayetlerin ayet numaralarının nümerolojik değeri 6 rakamına eşit olmaktadır.

15... 1+5 =  6
51 ... 5+1 = 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder