4 Şubat 2017 Cumartesi

Mu ... Ma

Mu, Büyük Okyanus'ta yer aldığı ve 14 bin yıl once 64 Milyonluk nüfusu ile batarak yok olduğu ileri sürülen, hakkında birçok kişinin araştırma yaptığı bir kıtadır. Mustafa Kemal Atatürk' te Mu uygarlığına ilişkin araştırmalar yapmış ve Türk ırkının kökeninin Mu uygarlığına dayandığını ispatlamaya çalışmıştır.

Mu kelimesinin Arapça "Ma" ( Su ) kelimesi ile ilintisi olma ihtimali yüksektir. Zira, çok gelişmiş bir uygarlık olan Mu uygarlığının sular altında kalarak yok olduğu bilinmektedir. Öte yandan, "Ma" ( Su ) kelimesinin Kur'an'da 64 kere tekrarlanması * ile Mu uygarlığının nüfusunun 64 Milyon olması da ilginç bir bağlantının nümerolojik anahtarı olabilir.

*

64 sayısının nümerolojik değeri olan 10 sayısı ( 6+4 = 10 ilahi mühür sayısıdır. Zira 10 sayısının nümerolojik değeri de 1+0 = 1 olup Allah'ın birliğine, tekliğine işaret eder. Mu'ların tek tanrıya inandıkları ve O'nu "O" işareti ile sembolize ettikleri bilinir.

https://en.wikipedia.org/wiki/Naacal
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mu


"Mu" kökünden türemiş olan bazı Arapça ve Batı dili kelimeleri Mu uygarlığının insanlığın kökeni olduğuna ilişkin tezleri destekler niteliktedir.
Mum = Anne
Mummy = Mumya
Much = Çok ( Sayılamayan kavramlar için ) ( Su sayılamaz )
Human = İnsan ( Hu+Mu+An ... O Mu'lu ) ( Muan, İtalian gibi )
Mu? = Türkçe'deki -mu soru eki. Mu uygarlığının gizeminden esinlenerek oluşturulmuş soru eki mi?
Muasr = Çağdaş ( Mu+Asr ... Asr = Dönem ) ( Mısır kelimesinin kaynağı olabilir. )
Mouth = Ağız ( Almanca'da Mund )
Museum = Müze
Mülk = Hükümdarlık, malik olunan
Mutasyon = Dönüşüm, başkalaşım
Ayrıca Arapça'da kelimeleri sıfat yapabilmek için kelimelerin başına getirilen "Mu" eki de bu açıdan ilginçtir. ( Muhabbet, Mü'min, Mukıyt, Muzdarib, Musi vb. )

MAYA / MUYA halkının, MU kıtasında yaşanan felaketten kurtulan azınlık halk olduğu bilinmektedir. Bazı kaynaklardaki bilgilerde de, parapsişik yeteneklerde ( Medyumluk, Durugörü, Çift Bedenleme, Astral Çıkış, Telepati, Demateriyalizasyon ) üstün seviyede olan MU halkının ( MAYA ) “Teşevvüş” adı verilen “bir halden başka bir hale geçiş” aşamasından çıkamadığı ve bu süreçteki bir boyutta kalarak dünyevi ortamdan kaybolduğu ifade edilmektedir. Bu noktada “Teşevvüş” ( Halden hale geçiş ) kelimesi önem arzetmektedir. Zira, söz konusu geçiş sürecini madde aleminden ruhsal aleme geçiş olarak düşündüğümüzde bir “varlık tezahürü değişikliği” gündeme gelmektedir. Türkçe’de “Maya / Mayalanmak” kelimesi bir ürünün belirli bir süre içinde farklı biri ürüne dönüşmesini ifade etmektedir. Dolayısıyla Türkçe’deki “Maya” kelimesinin kökeni, halden hale geçiş yeteneğine vakıf kılınmış “Maya” halkının ismine dayanıyor olabilir. ( Örnek: 70’li yıllarda çekilmiş olan “Space 1999” isimli filmdeki karakterlerden biri “şekil değiştirme” özelliğine sahip olan “Maya” isimli, kadın görünümlü bir yaşam formu idi. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder