10 Şubat 2017 Cuma

Şi'ra ( Sirius ... Tiras ... Türk )

Necm 53/48 - Ve ennehu hüve ağna ve akna

( Ve kesinlikle O, gani kılan da kanaat ettiren de O'dur. )

Necm 53/49 - Ve ennehu hüve rabbuş şi'ra

( Ve kesinlikle O, O Şira' nın da Rabb' idir. )

Necm suresinde geçen Şira kelimesi Sirius olarak bilinen yıldızı ifade etmektedir. Sirius yıldızı, gökteki şekli itibarıyla Canis Major ( Büyük Köpek ) olarak da anılmaktadır. Sirius kelimesinin, Haberci Nuh'un üçüncü oğlu olan Yafes'in yedinci oğlu Tiras yani Türk ile olan fonetik benzerliği dikkat çekicidir. ( Fonetik yapıda "T" harfi "S" olarak da telaffuz edilmektedir. Örnek : Yafet veya Yafes )


Canis Majoris ( Büyük Köpek ) 7 Yıldızlı


Canis Majoris ( Büyük Köpek ) 8 Yıldızlı

18/22 kodlu ayetteki "Saminühüm kelbühüm" ( Sekizincileri köpekleridir ) ifafesini içeren ayetin ilk cümlesi 26 ( 2+6 = "8" ) kelimeden oluşmaktadır.

18/22 - Se (1) yekulune (2) selasetün (3) rabiu (4) hüm (5) kelbü (6) hüm (7) ve (8) yekulune (9) hamsetün (10) sadisü (11) hüm (12) kelbü (13) hüm (14) racmen (15) bi (16) el (17) ğayb (18) ve (19) yekulune (20) SEB’ATÜN (21) ve (22) SAMİNÜ (23) hüm (24) kelbü (25) hüm (26) kul rabbi a'lemü bi ıddetihim ma ya'lemühüm illa kalılün fe la tümari fıhim illa miraen zahiran ve la testefti fıhim minhüm ehada

( Üçtürler dördüncüleri köpekleridir. diyecekler. "Beştirler altıncıları köpekleridir." diyecekler. Gayba tahmin yürüterek. "YEDİDİRLER ve SEKİZİNCİLERİ KÖPEKLERİDİR." derler. De ki: "Onların adetlerini Rab’bim bilir." Onları azın haricindekiler bilmezler. O halde açıkça görünenlerin haricinde onlar hakkında tartışma. Onlardan hiçbirine de onlar hakkında soru sorma. )

Arapça'da "Şeraa" kelimesi "Yol" anlamına gelmekte olup, Şura suresinin 42/13 kodlu ayetinde geçmektedir.

Şura 42/13 - Şeraa leküm mined dıni ma vessa bihı nuhan vellezi evhayna ileyke ve ma vessayna bihı ibrahıme ve musa ve ıysa en ekımüd dıne ve la teteferraku fıh kebüra alel müşrikıne ma ted'uhüm ileyh allahü yectebı ileyhi men yeşaü ve yehdı ileyhi men yünıb

( Dini ayakta tutasınız ve onun hakkında ayrışıp gruplaşmayasınız diye o Nuh' a emrettiklerini, o sana vahyettiklerimizi, o İbrahim' e, Musa' ya, ve İsa' ya emrettiklerimizi size dinden yol yaptı. O onları çağırdığın, ortak koşanlara büyük geldi. Allah dilediği kimseyi kendine seçer. Pişman olup gerçeğe yönelen kimseyi kendine yönlendirir. )

Şeraa ( Yol ), Şira ( Sirius ) ve Tiras * ( Türk ) kelimelerinin fonetik benzerlikleri, ortak bir anlam ve mesaj içerme açısından dikkat çekici görünmektedir. Zira, Ergenekon'da ( Ergene ( Geçit ) + Kon ( Yer ) = Ergenekon ( Geçit Yeri ) çıkmaza girmiş olan TÜRk'lere bir kurtun yol gösterdiği hikayesi bilinmektedir. TÜRk boyları ortak bir inanış olarak dişi kurttan TÜRediklerine inanırlar. ( Göktürklerin türeyiş efsanesine göre ataları olan kişi henüz bir çocukken düşmanları tarafından ailesi öldürüldükten sonra bir bataklığa atılır ve burada dişi bir kurt tarafından bulunup emzirilir. Daha sonra da onunla evlenir. Doğan on çocuk, Göktürklerin on boyunu oluşturur. )


* "Tiras" kelimesinin başındaki "T" harfi bazı dillerde "S" olarak telafuz edilmektedir. ( Yafet ve Yafes'te olduğu gibi ) Örneğin bir nota olan "Ti" Türkçe'de "Si" olarak telafuz edilmektedir. Bu çerçevede, Tiras kelimesinin Siras olarak ( Sirius'a benzer şekilde ) telafuzu mümkündür. ( "Siras" ... "Sirus" ... "Sirs"** ) Haberci Nuh'un üç oğlundan ( Ham, Sam, Yafet ) biri olan Yafet 'in 7. oğlunun isminin Tiras olması, Haberci olarak bilinen karakterlerin esas itibarıyla astral bedene sahip veya bedensiz Vazifeli Varlıklar oldukları ve astral varlıklarının ( üst boyutlardaki süptil madde hali ) dünyadaki maddesel tezahürü ( bedenlenme ) vesilesiyle insanların onları algılayabildikleri durumu ortaya çıkmaktadır. ( Yafet'in 7 oğlunun isimleri şöyledir. Gomer, Magog, Madai, Javan, Tubal, Meshech, Tiras. )

** İngilizce ve Fransızca'da "Source" kelimesi "Surs / Sors" olarak telafuz edilir ve "Öz, Asıl, Kaynak" anlamına gelir. Kelimedeki temel harfler S, R ve S harfleridir. Astral ( yıldızsal ) varlıklar olan Vazifeli Varlıklar ( Haberciler, Melekler ) yıldızların kaba madde alemindeki projeksiyonları mıdırlar?

Ayrıca İngilizce, Fransızca ve Almanca'da "Ciddi" ( Cidden = Gerçekten ) anlamına gelen "Serious", "Sérieux" ve "Seriös" kelimeleri de "Sirius" kelimesiyle fonetik uyum arzetmektedirler. Bu uyum yarı süptil plan olan Sirius'un "gerçeklik boyutu", kaba madde plani olan dünyanın ise bir ilüzyon ve aldatmaca boyutu olduğunu ispatlar niteliktedir.

Kökünde "Sir / Şir" olan "Şiryân"* ( Atardamar ), "Şıra / Şira / Asîr / Esîr" ( Üzüm suyu ), "Şırınga" ( "Syringe" ( Ing. ) ), Şurb", "Şerâb", "Syrup" ( İng. ), "Sirop" ( Fra. ), "Sirup" ( Alm. ) ( İçki, İçiş, Şurup, Şarap ) kelimeleri de yarı süptil madde yani sıvı ile ilgili anlamlar içermektedirler. Sirius yarı süptil madde planıdır. "Şu'ûr" ( Bilinç, Bilgi ) kelimesi de "Suyun kozmik bilgi deposu" olması bağlamında ilginç bir uyum arzetmektedir.

* "Şiryân" ( Atardamar ) kelimesi "Şir" ve "yân" ( gibi olan ) kelimelerinden oluşmakta olup, "Sirian" ( Siriuslu ) kelimesine benzemektedir. İçinden kan adı verilen hayat suyunun geçtiği atardamarın ( Şiryân ) yaşam kaynağı olduğu dikkate alındığında insanın özü, kaynağı olan "Sirius" ilintisi de açığa çıkmaktadır.

Bazı sorular;

Anılan kurt, Sirius yıldızının köpek şeklindeki görünümünü mü simgelemektedir?

Türkler, Ergenekondan Sirius yıldızının yardımıyla mı çıkabilmişlerdir?

Türk kelimesi Sirius kelimesinden mi gelmektedir?

Türk soyu Sirius'tan mı gelmiştir? Türklerin kökeni Sirius'a mı dayanmaktadır?

Nahl suresinin 16. ayetinde "yıldızlarla yön bulma, yönlenme" kavramı vurgulanmaktadır.

Nahl 16/16 - Ve (1) alamat (2) ve (3) bi (4) en (5) necmi (6) hüm (7) yehtedun (8)

( Ve alametler. Onlar yıldızla yönlenirler. )

Tarihte "16" adet Türk devleti bulunması 16/16 kodlu ayet ile anlamsal ve sayısal uyum sergilemektedir. Ayette "8" kelime olması, yönlendirme sağlayan yıldızın Sirius olması ihtimalini kuvvetlendirmektedir. Ayet kodunu oluşturan 16 ve 16 sayıları "İkili Yedi" tezahürü açısından dikkat çekmektedir. ( 1+6 = 7 ve "+6 = 7 )

Türk kelimesiyle aynı köke sahip Arapça'da ve Batı dillerinde yer alan bazı kelimeler aşağıda yer almaktadır.

Dur / Door / Tür, Tor = Yüksek engel, Engel, durdurma
Tür / Türemek = Bir kökten yükselmek ( Türk = Türemiş olan, Yükselmiş olan )
Tur / Tour / Tower = Dağ, kule, ( Kur'an'daki sure adı )

Türs / Tiras = Kalkan / Kalkanlar
Tarık = Sabah Yıldızı
Tork = Kuvvet, güç
Terk = Ayrılma, başka bir yere geçme
Tarık = Sabah Yıldızı
Tarkan = Tarık+an ( Yıldızdan gelen ) ( Örnek: İtalya + an = İtalyan )
Terakki = İlerleme
Terrace = Teras ( Dışarıda olan, çıkmış olan )
Serious = Ciddi, düzenli
Sırat = Yol
Thorium = Toryum ( Türkiye'de zengin yatakları bulunan önemli element )

Konuya ilişkin 7 ve 8 nümerolojisi de dikkat çekicidir.

- Sirius ( Büyük Köpek ) takım yıldızının bazı figürlerde 7 yıldızdan bazı figürlerde ise 8 yıldızdan oluştuğu görülür. ( Bkz. üstteki figürler )
- Sirius yıldızının uzaklığı 8,6 ışık yılıdır. 8+6 = 14 ... 2x7 ( İkili Yedi )
- Sirius yıldızının aydınlatma gücü Güneş'in 25 katıdır. 2+5=7
- Sirius Mısır göklerinde 70 günde bir görünmektedir.
- Toryum elementi elementler periyodik tablosunda 7. periyodda konumlanmıştır.
- Toryum'un atom ağırlığı 232'dir. ( 2+32=7)
- Tur suresi 52. suredir. ( 2+5=7)
- Tur suresi 49 ayetten oluşur. 7x7=49 ( İkili Yedi )
- Tur suresinin 49. ayetinde "Nucum" ( Yıldızlar ) kelimesi geçmektedir.
- 52 numaralı Tur suresinden sonra gelen 53. sure Necm ( Yıldız ) suresidir. Bu surede Şi'ra ( Sirius ) kelimesi 49. ayette geçer. ( 7x7=49 ( İkili Yedi ) ( Tur ve Necm surelerinin ard arda olması da dikkat çekicidir. ) )
- Necm suresinin numarası 53 olup bu sayının nümerolojik değeri "8" olmaktadır. ( 5+3 = 8 )

- 53/48 kodlu ayette, “Gani kılan” ve “Kanaat ettiren” ifadeleriyle aktif olan Sirius A ve Beyaz Cüce’ye dönüşmüş ve pasif olan Sirius B’den de bahseden ayet ikilisinin her birinde 7 kelime bulunmaktadır. Necm 53/48 - Ve (1) enne (2) hu (3) hüve (4) ağna (5) ve (6) akna (7) ( Ve kesinlikle O, gani kılan da kanaat ettiren de O'dur. )

Necm 53/49 Ve (1) enne (2) hu (3) hüve (4) rabbu (5) eş (6) şi'ra (7) ( Ve kesinlikle O, O Şira'nın da Rabb'idir. )

İki ayetin kodlarını oluşturan rakamların toplamı da 7 nümerolojisini içermektedir.

4+8+4+9 = 25 … 2+5 = 7

- Şi'ra kelimesinin geçtiği bu ayette 7 kelime bulunmakta olup, Şi'ra kelimesi 7. kelimedir. - "Türkiye" kelimesi 7 harften oluşmaktadır.

- "Atatürk" kelimesi 7 harften oluşmaktadır. - "Mustafa" ( Seçilmiş olan ) kelimesi 7 harften oluşmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder