31 Ocak 2017 Salı

İblis

Kur'an'da cin kabilesinin / soyunun liderinin ismi olarak geçen İblis kelimesinin anlamı "Ümit Yitiriten"'dir. İblis, saptırdığı cinleri ve insanları kendisine kulluk etmek konusunda hipnotize etmekte ve onların "Allah'tan ümitlerini kesmelerine" ve "Müblis" ( Ümitsiz / Ümidini Yitirmiş ) olmalarına sebep olmaktadır. Bu sebeple, birçok cin ve insan akılsız, mantıksız ve öz kontrolsüz bir şekilde, en büyük suç olan şirk koşma ( ortak koşma ) eylem ve tutumunu gerçekleştirerek İblis'e kulluk etmekte ve insanlığa büyük zarar vermektedirler.
 
Satanist müşriklerin okült sembolizminde 11 sayısı, ( haşa ) ilahi mühür rakamı 10 olan Allahü Teala'nın üzerinde ( haşa ) olmayı temsil etmektedir. İlginçtirki Kur'an, bu satanik okült nümerolojiyi bize haber vermektedir. İblis kelimesi Kur'an'da 11 kere geçmektedir.
 

"Müblis" ( Ümidini Yitirmiş ) kelimesi ise aşağıdaki ayetlerde geçmektedir.
 
En'am 6/44 - Fe lemma nesu ma zükkiru bihı fetahna aleyhim ebvabe külli şey' hatta iza ferihu bima utu ehaznahüm bağteten fe iza hüm müblisun ( O hatırlatılanları unuttuklarında, onlara herşeyin kapısını açtık. Nihayet o verilenlerden dolayı ferahlayıp sevindiklerinde onları ansızın yakaladık. Böylece o zaman onlar ümitsizler oldular. )
 
Mü'minun 23/77 - Hatta iza fetahna aleyhim baben za azabin şedıdin iza hüm fıhi müblisun ( Nihayet onlara azabı şiddetli kapı açtığımızda, o zaman onlar ona ümitsizler oldular. )
 
Rum 30/49 - Ve in kanu min kabli en yünezzele aleyhim min kablihı le müblisın ( Ve kesinlikle onlara indirilmesinden önce, ondan önce ümitsizler idiler. )
 
Zuhruf 43/75 - La yüfetteru anhüm ve hüm fıhi müblisun ( Onlardan hafifletilmez. Onlar onun içinde ümitsizlerdir. )
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder