25 Ocak 2017 Çarşamba

Mar

"Mar" kelimesi, Farsça'da "Yılan" * anlamına gelmektedir. Farsça, dil grupları açısından Arapça, İngilizce ve Hintçe ile birlikte 4. grupta yer almaktadır. Bu grupta, Ön-ek, iç-ek, son-ek kavramları bulunmaktadır. Bazılarında ünsüzler değişmez, ünlüler değiştirilerek yeni kelimeler yapılır. Yani kökler ünsüzlerden ibarettir. ( Dil ailesi olarak Arapça Hami-Sami Dilleri, Farsça ise Hint-Avrupa Dilleri ailesindendir. )

MAR kelimesi ayrıca "Başkan / Yüce / İlah" anlamlarını da içerir.

Şah-ı MARan'ın ( Şahmaran / Yılanlar Şahı ) MAR ( Yılan / Yüce olan / İlah / Başkan ) + DİN ( Din )

MARDİN = Yılanın* Dini

Yılan, negatif enerjinin sembolü olsa da kadim medeniyetler de farklı anlam yüklenerek yaratıcının, yaratılışın sembolü olarak kullanılmış ve ilahlaştırılmıştır.

MARi ( Fran. ) = Koca
MAyoR ( İng. )
MAIRE ( Fra. ) = Belediye Başkanı
MAjoR ( İng. ) = Binbaşı
MARic ( Ara. ) = Alev ( Yılan ve Ateş ilişkisi )
MER ( Ara. ) = Erkek

İncil'de geçen MARANATA ifadesi Mar ( Başkan ) Na ( Bizim ) Eta ( Geldi ) ... "Başkanımız geldi." anlamını içerir.

46 1 Corinthians 16-22 Rab'bi sevmeyene lanet olsun. MARANATA!

* Türkçe'deki "Yılan" kelimesinin "Yılmak" ( Vazgeçmek, Terketmek, Ayrılmak ) fiilinden türemiş olması muhtemel olduğu gibi “Yalan” kelimesiyle de bağlantısı oldupu düşünülebilir. Zira Yılan ile sembolize edilen sürüngen şeytan Allah'a isyan etmek suretiyle O'nun yolunu terketmiş, O'nun yolundan yılmış,vazgeçmiştir. İngilizce ve Fransızca'da yılan anlamına gelen"Serpent" kelimesi de "Serper" kökünden yani "Ayrılmak" kökünden türemiştir. Türkçedeki "Serpmek" kelimesi de aynı kökten olup, "ayırarak dağıtmak" anlamına gelmektedir. Ayrıca "Ayırmak" anlamına gelen Fransızca'daki "Separer" ve İngilizce'deki "Separate" kelimeleri de "Serp" kökünden gelmektedir. Bu noktada "September" kelimesiyle ifade edilen Eylül ayının 9. ay olması da satanik 9 nümerolojisi açısından dikkat çekicidir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Dil_aileleri

"Mar" kelimesini içeren kelimeler incelendiğinde "Yılan" ile ilgili ilginç bir durum ortaya çıkmaktadır.

1- ŞAHMARAN ( Şah-ı Maran ) ( Yılanlar Şahı )

Şahmaran Türkiye'nin doğu bölgesine ait folklorik kültüre ait mistik pagan bir semboldür. Yılanların Şahı olarak nitelendirilen Şahmaran, özünde şeytanın bir sembolizasyonudur.


Türkiye'nin Tarsus ilindeki Şahmaran heykeli. 


2- MARAD ( Hastalık )

Hastalıkların tedavisini konu alan bilim dalı olan Tıbbın sembolü de Mar'dır ( Yılan ). Yılan figürü, şeytanın insan DNA'si üzerindeki olumsuz etkisini ve sebep olduğu hastalıkları sembolize etmektedir. "Marid" kelimesi "Mar" kökü ve "id" ekinden oluşmaktadır. "İd" eki "Şedid" kelimesinde olduğu gibi "Şed" kök kelimesinin sonuna gelerek "Şed+li" yani "Şiddet+li" anlamını vermektedir. Aynı şekilde "Marid" ( İnatçı, Sorunlu ) / “Merad” / “Marad” / “Maraz” ( Sorun, Sıkıntı, Hastalık ) kelimesi de "Mar"+"Lı" yani "İnatlı, Kibirli Azgın" anlamlarını taşımaktadır. "Marid" kelimesi "Mariz" ( Mars ) olarak da telafuz ve imla edilmekte olup, "Hastalık, Sorun, Vukuat" anlamlarını taşımaktadır. ( Arapça D harfi Z olarak da telafuz ve imla edilmektedir. Örnek : Hazır = Hadır, Razı = Radı ) Bu nedenle hastalığın ve tıbbın sembolü "Yılan"dır. ( Fransızcadaki “Malade” ( Hasta ) kelimesindeki “Mal” ( Kötü ) kökünün özü de “Mar” olup, “Malade” kelimesi ile “Marad” kelimesi aynı kelimelerdir.


3- MARMARA

Türkiye'nin Kuzeybatısında yer alan coğrafi bölgeye verilen isimdir. İsimde iki kere "Mar" kelimesinin geçmesinin sebebi bölgenin iki boğazı yani Çanakkale ve İstanbul Boğazlarını içermesidir. Fiziki formları itibarıyla yılan olarak sembolize edilmiş iki boğaz nedeniyle bölgeye MARMARA ismi verilmiş olduğu anlaşılmaktadır.


4- MARMARİS 

Marmaris, Muğla iline bağlı bir beldedir. Marmaris'in Piri Reis tarafından çizilmiş haritası;



ve Marmaris'in siyasi haritadaki sınırları itibarıyla bugünkü şekli açıkça yılan / ejderha figürünü andırmaktadır.



5- MARDİN

Türkiye'deki Mardin ili Şahmaran efsanesinin geçtiği il olarak bilinir. İlin ismi incelendiğinde Mar ( Yılan ) + Din ( Din ) ... "Yılan Dini" anlamı çıkmaktadır.

Hindistan'daki uluslararası uçurtma festivalinde Mardin'i temsil eden Şahmaran formundaki uçurtma.

  
6- MARS

Güneş sistemindeki 4. gezegene verilen Mars ismi de okült anlamda yılanı temsil etmektedir. Mars'lıların Dünyayı istilasını konu alan filmlerde Marslıların sürüngen olarak tasvir edilmesi, uzay araçları kanalıyla çekildiği belirtilen Mars fotolarında yılan figürlerinin yer alması ve Mars gezegenindeki ortamı incelemek amacıyla NASA'nın "yılan" formundaki robotları ( Snake Robots ) dizayn etmesi dikkat çekicidir.

Marslı sladırısını konu alan filmden;


NASA'nın yayımladığı iddia edilen fotodaki yılan figürü;


Mars'ı araştırmak için gönderilmesi planlanan Snake Robots ( Yılan Robotlar ) ( Neden yılan ? )



7- MISIR - MISR - MIRS - MARS

Pagan kültüre sahip Mısır ülkesinin Kızıldeniz'in hemen yanında olması ve Kızıldeniz'in formunun yılana benzemesi de ilginç bir durum teşkil etmektedir.


Son dönemde basına yansıyan Mars ve Mısır fotosu karşılaştırması ( Foto düzmece de olsa Mars ile Mısır kelimelerinin yanyana getirilmesi başlı başına ilginç bir husustur. )



8- MAROC

Akdenizde Cebelitarık Boğazı'na cephesini vermiş olan ülkenin isminin Maroc olması da, boğazın yılan ile sembolize edilmesine bir başka örnek teşkil etmektedir.


9- SUMAR

Spiral şeklindeki çift yılan sembolünün ilk kullanıldığı uygarlığın Sümer uygarlığı olması dikkat çekicidir. Zira Sumer / Sumar kelimesi "Su" ve "Mar" kelimelerinden oluşmaktadır.

Su = Kötü / Kötülük
Mar = Yılan
Sumar = Kötü Yılan / Yılanın Kötülüğü 


10- MARSIK

Marsık kelimesi "Kararmış, kara, yanık tenli, kara suratlı" anlamına gelmekte olup, "siyah" renk satanizmin temel rengi olup, yılan olarak tasvir edilen şeytanın karanlığını ve kötülüğünü sembolize etmektedir. Filmlerde kötü ruhlar hep siyah siluetlerle betimlenir.

11- MARKA

İşaret anlamına gelen Marka kelimesinin temelinde de yılanın ısırarak işaretlemesi ve takibi sembolizasyonu olması kuvvetle muhtemeldir. 

12- MARGIN - MARJİN

Marjin kelimesi "Sınır, Kenar, Hat"anlamına gelmekte ve esas itibarıyla yılan formunda bir şekli tanımlamaktadır. "Mar" kelimesinin "Jin / Cin" kelimesi ile yanyana kullanılmasında da okült ezoterik bir anlam bulunmakta olabilir. Marjin aynı zamanda satıştan elde edilen kar anlamına da gelmektedir. Allah'ın insana zaten bolca verdiği nimetlerin bazı insanlar tarafından gasp edilmek suretiyle insanlara para denen hipnotik unsur kanalıyla satılmasının satanik bir eylem olduğu düşünüldüğünde Marjin kelimesi anlam kazanmaktadır.

13- MARVEL ... MAR + VE + EL

Bir prodüksiyon şirketinin de adı olan Marvel kelimesi Arapça ve İbranice olarak "Mar Ve El" "Yılan ve Tanrı" anlamını sembolize etmektedir.

14- MARTIAL ARTS ( Uzakdoğu Dövüş Sanatı )

Uzakdoğu'nun pagan sembolü olan yılan / ejderha, Uzakdoğu dövüş sanatlarına da ismini vermiştir. Esas itibarıyla Martial Arts ( Yılan Sanatı ) anlamına gelmektedir. Dikkat edilecek olursa, Uzakdoğu dövüş sanatlarında yılan hareketine benzer kombinasyonlar mevcuttur.


15- MARTAVAL ( Yalan, Uydurma Söz, Palavra )  

"Martaval" kelimesi yalan, uydurma söz, palavra anlamına gelse de bu kelimenin kök analizi yapıldığında MAR ( Yılan ) ve TAV ( Isı, Sıcaklık ) / TAVL ( İsteme, Rıza Gösterme ) kelimeleri ortaya çıkmaktadır. Bir başka deyişle, "Martaval" kelimesi özünde "Yılanın Sıcaklığı" veya "Yılanın Tavlaması / İsteklendirmesi" anlamına gelmektedir.

16- MARDUK

"Marduk" Zekeriya Siccin isimli araştırmacı yazar tarafından gündeme getirilmiş olan, sürüngen ırkı barındıran Güneş Sistemi'ndeki 12. gezegendir. "Marduk", " Nibiru" olarak da adlandırılmaktadır. Sümerlerin Marduk'un varlığına inandıkları, rölyeflerde, fresklerde ve gravürlerde Marduk'u "Yılan" olarak resmettikleri görülmektedir.

MAR = Yılan ; DUK/DUKA = Yüksek Asalet ... MARDUK = YÜKSEK ASİL YILAN

Marduk veya Nibiru'nun okült ezoterik sembolü de yılandır.




17- MARRIAGE

İngilizce ve Fransızcadaki "Marriage" ( Evlilik ) kelimesi "MERlenme / Erkeklenme" anlamı yanısıra batini olarak "Yılanlama / Yılanlanma" yani "Yılan ile döllenme / Yılan ile ilişkiye girme" anlamını da içermektedir. "Will you marry me?" ( Benimle evlenir misin? ) cümlesi de esasen "Beni yılanlar mısın?" anlamını barındırmaktadır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder