2 Ocak 2017 Pazartesi

21

Kur'an'da, içinde Allah'ın yüce isminin de geçtiği şekilde "Allah'a inanmak" kavramının daima "Sonraki gün ( Ahiret )" kelimesi ile birlikte "Allah'a ve sonraki güne inanmak" olarak yer aldığı görülmektedir. Bir anlamda "ahiret inancı olmadan Allah inancının tam olamayacağına" işaret edilmekte olduğu izlenimi oluşmaktadır.
Örnek:

Bakara 2/8 - Ve minen nasi men yekulu amenna billahi ve bil yevmil ahıri ve ma hüm bi mü’minin

( Ve insanlardan kimileri Allah’a ve sonraki güne inandık derler de aslında onlar inananlar değillerdir. )

Bakara 2/62 - İnnellezine amenu vellezine hadu ven nesara ves sabiıne min amene billahi vel yevmil ahıri ve amile salihan fe lehüm ecruhüm ınde rabbihim ve la havfün aleyhim ve la hüm yahzenun

Allah’a ve sonraki güne inananlardan ve iyilikler yapanlardan olan o inanan Yahudilere, Nasıralılara ve yıldıza tapan Sabiilere, artık onlara Rabb' lerinin indinde kesinlikle ödülleri vardır. Onlara korku yoktur. Onlar hüzünlenmezler. )

"Allah'a ve sonraki güne inanmak" ifadesi Kur'an'da 21 kere tekrarlanmaktadır.

Ahiret süreci açısından anlamlı olan ve Kur'an'da 21 kere tekrarlanan aşağıdaki kök kelimeler ile "Allah'a ve sonraki güne inanmak" kavramı arasında anlamsal ve nümerolojik bir ilişki olabilir.

Tevbe
Kabul
Ruh
Nasip
Dereceler
Gizli
Halis
Genişletmek / yaymak
Bina etmek

21 sayısı “Ruh” kelimesinin Kur’an’daki frekansı olup, 3 ve 7 rakamlarının çarpımı sonucunda elde edilmektedir. 3 ve 7 rakamlarının toplamı ise 3+7 = 10 ilahi mühür sayısını vermektedir. Ayrıca 37 x 73 işleminin sonucu 2701 olup, bu sayı Allah kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedine eşittir. 2701 sayısının nümerolojik toplamı ise yine 10 sayısını vermektedir. ( 2+7+0+1 = 10 ) Dolayısıyla 21 sayısının 3 ve 7 rakamları ile ilişkisi ilahi mühür nümerolojisi açısından önem taşımaktadır.

“Ruh ilmi”nden bahsedilen yegane ayetin kodu 17/85 olup, ayetin kodundaki rakamların toplamı da 21 sayısını vermektedir. ( 1+7+8+5 = 21 ) Ayrıca bu ayet 21 kelimeden oluşmaktadır.

17/85 Ve (1) yes'elune (2) ke (3) an (4) er (5) ruh (6) kul (7) er (8) ruhu (9) min (10) emri (11) rabb (12) i (13) ve (14) ma (15) utitum (16) min (17) el (18) ilmi (19) illa (20) kalila (21) 

( Ve sana ruhtan sual ediyorlar. De ki: "Ruh, Rab’bimin işlerindendir. İlminden size azıcık haricinde verilmemiştir." )

Bakara suresinin 2/296 kodlu ayetinde, Allahü Teala'nın 3 ve 7 rakamlarını ayırmak suretiyle vurgulama yaptığı ve bu rakamların birleşmesi ile 10 sayısına ulaşıldığına işaret ettiği  görülmektedir.

Bakara 2/196 - Ve etimmül hacce vel umrate lillah fe in uhsırtüm fe mesteysera minel hedy ve la tahliku ruuseküm hatta yebluğal hedyü mehılleh fe men kane minküm merıdan ev bihı ezen min ra'sihı fe fidyetün min sıyamin ev sadekatin ev nüsük fe iza emintüm fe men temettea bil umrati ilel hacci fe mesteysera minel hedy fe men lem yecid fe sıyamü selaseti eyyamin fil hacci ve seb'atin iza raca'tüm tilke aşeratün kamileh zalike li men lem yekün ehlühu hadıril mescidil haram vettekullahe va'lemu ennellahe şedıdül ıkab

( Ve haccı ve umreyi Allah için tamamlayın. Eğer zorluğa düşüp hasret bırakılırsanız, hediyeden gönderin. Hediye yerine ulaşana kadar başlarınızı traş etmeyin. Sizlerden kim hasta olursa veya ona başından eziyet olursa, oruçtan, sadakadan veya ibadetten fidye verin. Emin olduğunuzda, umre ve hacca kadar kim faydalanırsa hediyeden gönderin. Kim bulamazsa, hac içinde üç ve döndüklerinde de yedi gün oruç tutsun. Bunlar ona tamamlanırlar. Bunlar, o aileleri, aşireti Mescid-i Haram’ da oturmayanlar içindir. Allah’ tan sakının ve bilin ki kesinlikle Allah’ ın azabı şiddetlidir. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder