22 Ocak 2017 Pazar

Kitaba tabi olun..

Allahü Teala, indirmiş olduğu Kur'an'ın ve ondan önceki kitapların yegane ilim ve yönlendirme kaynağı olduklarını, Kur'an'ın insan tarafından anlaşılabilmesi için özellikle kolaylaştırılmış olduğunu, kitaptan başka bir kaynağın, kişinin veya kişilerin ana yönlendirme kaynağı olarak addedilmemesi ve sadece kitaba tabi olunması gerektiğinivurgulamaktadır.

Ayetlerde ayrıca, Haberci Musa, Haberci İsa ve Haberci Muhammed dışındaki habercilere de ( Davud, Süleyman ) kitap verildiği belirtilmektedir. Bu durum her haberciye bir kitap verilmiş olması ihtimalini güçlendirmektedir. 
 
En'am 6/155 - Ve haza kitabün enzelnahü mübarakün fettebiuhü vetteku lealleküm türhamun ( Ve bu da indirdiğimiz bereketli kitaptır. Ona tabi olun ve sakının. Umulur ki merhamet edilirsiniz. )

Necm 53/2 - Ma dalle sahıbuküm ve ma ğava ( Arkadaşınız sapmadı ve azmadı. )
Necm 53/3 - Ve ma yentıku anil heva ( Ve hevesinden konuşmaz. )
Necm 53/4 - İn huve illa vahyun yuha ( Kesinlikle o ancak vahyedilmiş vahiydir. )

En'am 6/50 - Kul la ekulü leküm ındı hazainüllahi ve la a'lemül ğaybe ve la ekulü leküm innı melek in ettebiu illa ma yuha ileyy kul hel yestevil a'ma vel besır e fe la tetefekkerun ( Size Allah' ın hazineleri benim indimdedir." demiyorum. Gaybı da bilmiyorum. Size, kesinlikle ben meleğim de demiyorum. Kesinlikle ben ancak o vahyedilene tabi oluyorum." de. "Kör ile gören eşit seviyede midir? Fikretmez misiniz?" de. )

Al'i İmran 3/80 - Ve la ye'müraküm en tettehızül melaikete ve nebiyyıne erbaba e ye'müruküm bil küfri ba'de iz entüm müslimun Ve size, melekleri ve habercileri Rabler edinmeyi emretmez. Teslim olanlar olmanızdan sonra, size inkarı mı emreder? )

Maide 5/43 - Ve keyfe yühakkimuneke ve ındehümüt tevratü fıha hukmüllahi sümme yetevellevne min ba'di zalik ve ma ülaike bil mü'minın ( Ve içinde Allah' ın hükmü bulunan Tevrat yanlarındayken seni nasıl hakem yaparlar da sonra, bunun ardından yüz çevirirler? Ve onlar inananlar değillerdir. )
 
Fatir 35/31 - Vellezi evhayna ileyke minel kitabi hüvel hakku müsaddikan li ma beyne yedeyh innellahe bi ıbadihı le habırun besır ( Ve sana o kitaptan vahyettiğimiz, ondan öncekileri doğrulayıcı olarak gerçektir. Kesinlikle Allah kullarından haberdardır görendir. )

Neml 27/28 - İzheb bi kitabı haza fe elkıh ileyhim sümme tevelle anhüm fenzur maza yarciun (
Bu kitap ile git de onu onlara atıp bırak. Sonra onlara yüz çevir de neye dönerler bak. )
Neml 27/29 - Kalet ya eyyühel meleü innı ülkıye ileyye kitabün kerım ( "Ey ileri gelenler kesinlikle bana faydalı yüce kitap atılıp bırakıldı." dedi. )
Neml 27/30 - İnnehu min süleymane ve innehu bismillahirrahmanirrahım Kesinlikle o Süleyman’ dandır. Kesinlikle o şefkatli merhametli Allah' ın ismi iledir. )
 
Nisa 4/163 - İnna evhayna ileyke kema evhayna ila nuhın ven nebiyyıne min ba'dih ve evhayna ila ibrahıme ve ismaıyle ve ishaka ve ya'kube vel esbatı ve ıysa ve eyyube ve yunüse ve harune ve süleyman ve ateyna davude zebura ( Kesinlikle biz, Nuh'a ve ondan sonra gelen habercilere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyub'a , Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettik. Davud'a da Zebur'u verdik. )

Maide 5/46 - Ve kaffeyna ala asarihim bi ıysebni meryeme müsaddikan li ma beyne yedeyhi minet tevratı ve ateynahül incile fıhi hüden ve nurun ve müsaddikan li ma beyne yedeyhi minet tevratı ve hüden ve mev'ızaten lil müttekın ( Ve onların izleri üzerine, yanlarındaki Tevrat' ı doğrulayıcı olarak Meryemoğlu İsa'yı gönderdik. Ona içinde yönlendirme ve aydınlık olan ve ondan önce Tevrat' tan olanı doğrulayan ve sakınanlar için yönlendirme ve öğüt olan İncil' i verdik. )









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder