3 Ocak 2017 Salı

Bakışın geri dönmesi...

İbrahim 14/43 - Mühtııne mükniıy ruusihim la yerteddü ileyhim tarfühüm ve ef'idetühüm heva' ( Başlarını dikerek koşacaklar. Bakışları onlara dönmeyecek ve gönülleri boş, ıssız kalacak. )
 
Neml 27/40 - Kalellezi ındehu ılmün minel kitabi ene atıke bihı kable en yertedde ileyke tarfük fe lemma raahü müstekırran ındehu kale haza min fadli rabbi li yeblüvenı e eşküru em ekfür ve men şekera fe innema yeşküru li nefsih ve men kefera fe inne rabbi ğaniyyün kerım ( Kitaptan o ilmi indinde olan "Bakışının sana dönmesinden önce ben sana onu getiririm." dedi. Böylece onu indinde yerleşmiş olarak gördüğünde "Bu, şükür mü ederim, inkar mı ederim diye beni sınamak için Rabb' imin üstünlüğündendir, lütfundandır. Kim şükrederse, kesinlikle nefsi için şükreder. Kim inkar ederse, kesinlikle Rabb' im ganidir, faydalıdır yücedir." dedi. )
 
İnsan baktığı noktadaki ışığın gözüne geri yansıması sonucunda o noktayı görebilmektedir. Görme olgusu 14/43 ve 27/40 kodlu ayetlerde "Bakışın geri dönmesi" ifadesi ile açıkça tanımlanmıştır. Bu ifade "Bakıp da görmeme" olgusuna da bir açıklama niteliğindedir.
 
Kamera teknolojisi incelendiğinde aşağıdaki bilgiler ortaya çıkmaktadır.
 
- İnsan gözüne en yakın full frame kamera 43 mm normal fokal lens uzunluğuna sahip kameradır. APS-C özelliğe sahip kamerada ise bu ölçü 28 mm'dir.

http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/cameras-vs-human-eye.htm

http://photo.stackexchange.com/questions/34640/what-lens-focal-length-most-closely-resembles-the-perspective-of-the-human-eye
 
- İnsan gözü, nesneleri çözünürlük kapasitesi 52 megapiksel olan bir kamera seviyesinde çözümleyebilmektedir.
 
- "Tarf" ( Bakış ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod numarası 43'tür.
 
- "Tarf" ( Bakış ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod numarası ( 43 ) ile "Tarf" kelimesinin ayetteki sıra numarası * ( 9 ) toplandığında elde edilen 52 sayısı insan gözünün çözümleme kapasitesine eşittir.
 
* Mühtııne ( 1 ) mükniıy ( 2 ) ruusi ( 3 ) him ( 4 ) la ( 5 ) yerteddü ( 6 ) iley ( 7 ) him ( 8 ) tarfü ( 9 ) ..........
 
- "Tarf" ( Bakış ) kelimesinin Kur'an'da "Bakışların geri dönmesi" kavramı çerçevesinde geçtiği ikinci ve son ayet 27/40 kodlu ayettir. "Tarf" kelimesinin bu ayetteki sıra numarası 19'dur.
 
Kale ( 1 ) ellezi ( 2 ) ınde ( 3 ) hu ( 4 ) ılmün ( 5 ) min ( 6 ) el ( 7 ) kitabi ( 8 ) ene ( 9 ) atı ( 10 ) ke ( 11 ) bi ( 12 ) hı ( 13 ) kable ( 14 ) en ( 15 ) yertedde ( 16 ) iley ( 17 ) ke ( 18 ) tarfü ( 19 )  .......
 
-  "Bakışların geri dönmesi" kavramı için kullanılan "Tarf" kelimelerinin sıra numaraları toplamı 28'dir. ( Yukarıda bahsedilen insan görüşüne en uygun ölçüde olan APS-C özelliğe sahip 28 mm kamera )
 
Ayrıca "Bakışın geri dönme" hızının ışık hızına eşit olması gerektiği dikkate alındığında, 27/40 kodlu ayette, melikin tahtını getiren kitaptan ilim verilmiş olanın, bir ışınlama ( teleportasyon ) gerçekleştirdiği ortaya çıkmaktadır.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder