22 Nisan 2022 Cuma

Davut Yıldızı'ndaki nümeroloji

Davut Yıldızı veya Süleyman'ın Mühürü olarak bilinen figür, tepe noktaları zıt yönlere bakan, içiçe geçmiş iki üçgenden oluşan bir şekil ve kadim bir semboldür.

Yahudi bayrağında da yer alan bu şekil ezoterik anlamda "düaliteyi" ve "boyutlar arası geçişi / etkileşimi" sembolize etmektedir. Üçgen, sofistike okült cemiyetlerin büyük önem verdikleri semboller arasında yer almaktadır.

Davut Yıldızı sayısal olarak incelendiğinde;

- Şekilde 2 adet büyük üçgenin ters yönlü birleşiminden oluşan 6 adet küçük üçgen ve bu üçgenlerin taban kenarlarının oluşturduğu 1 adet altıgen olmak üzere toplam 7 adet geometrik şekil bulunmaktadır.

- Şekildeki üçgenlerin toplam 18 kenarı bulunmaktadır.

- Bir üçgenin iç açıları toplamı 180 derece, bir altıgenin iç açıları toplamı ise 720 derecedir. Davut Yıldızı'nın iç açılarının toplamı ise (180x6)+720 = 1800 derece olmaktadır.

Kur'an'da "Üçgen" anlamını da temsil eden "Selâsi şuabin" ( Üç Çatal ) ifadesinin tek yer aldığı ayet olan Mürselâd suresinin 77/30 kodlu ayeti yukarıdaki veriler ışığında incelendiğinde sayısal bir ilinti, ilahi kozmik bir bir yönlendirme sezilmektedir.

77/30 İntaliku (1) ila (2) zillin (3) ziy (4) selasi (5) şu'abin (6)

( Üç çatallı gölgeye gidin. )

- Sure numarası olan 77 sayısı düalitenin ve döngünün Kur'an'daki ifadesi olan "Seb'an minel mesani" ( İkililerden yedi / İkili yedi ) ifadesinin bir tezahürüdür. Bu sayının, ayetin başında sure numarası olarak yer alması "ikili / düal" bir olguya ( üçgen ) işaret gibidir. Davut Yıldızı sembolündeki iki üçgen düaliteyi simgelemekte olup, ayrıca sembolde toplam 7 şekil bulunmaktadır. ( 6 üçgen, 1 altıgen )

- Ayetin numarası olan 30 sayısının nümerolojik değeri olan 3 sayısı üçgene işaret etmekte,  ayetteki kelime adedi olan 6 sayısı ise 6 adet üçgene ve 1 adet altıgene işaret etmekte gibidir.

- Bir üçgenin iç açılarının toplamı 180 derece olup, ayetin numarası ( 30 ) ile ayetteki kelime adedi ( 6 ) çarpıldığında 180 sayısı elde edilmektedir. Ayrıca Davut Yıldızı'nın iç açıları toplamı 1800 derecedir. ( 18 sayısı 6+6+6 işleminden de elde edilebilmekte ve batinen 666 sayısını, nihai olarak da 9 sayısını simgelemektedir. )

Not: Kur'an ayetlerindeki tanımların ve ifadelerin çoklu anlamları içerdikleri daima hatırlanmalıdır. Zira mesela, "Selâsi şuabin" ( Üç Çatal ) ifadesi, uçları ayrık üç adet çubuktan oluşan "çatal" şeklini de temsil ediyor olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder