28 Nisan 2022 Perşembe

Sonsuz sembolü ve 8

"Sonsuz sembolü" cebirsel geometride "Lemniscate" ( Şeritle süslü ) veya "Sekiz Eğrisi" diye adlandırılan ve sonsuzluğu ifade etmek için kullanılan matematiksel bir semboldür. Bu sembol, Unicode'da U+221E, LaTeX'te ise \infty olarak kodlanmıştır. Sonsuz sembolünün ilk olarak 1655 yılında John Wallis tarafından kullanıldığı ancak kökeninin antik Yunan'a dayandığı bildirilmektedir.

Sonsuz sembolünün kökeninin antik Mısır döneminde "Uraeus" olarak anılan ve sonsuz döngüyü ifade eden sihirli yılana dayandığı bilgisi de mevcuttur. Kendi kuyruğunu yutar şekilde resmedilen "Uraeus" okült ezoterizmde "Ouroboros" ( Kuyruğunu yutan / yiyen ) olarak da anılmaktadır. ( "Ouro / Oura" ( Kuyruk ) ve "Boros" ( Yemek ) )


Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2018/12/seytan-dongusu-ksr-dongu-cin-dongusu-ve.html

Kur'an'da "Sonsuzluk" kavramı, "Ebedi, Sonsuz" anlamına gelen "Halid" ve "Ebed" kelimeleri dışında, "Sayılamazlık" anlamı ile de bildirilmektedir. Bu anlam, matematiksel ifadeler olan "in teuddu" ( eğer sayarsanız ) ve "la tuhsuha" ( onları sayamazsınız ) fiillerinin yer aldığı aşağıdaki ayetlerde zikredilmektedir.

14/34 Ve (1) ata (2) kum (3) min (4) kulli (5) ma (6) seeltumu (7) h (8) ve (9) in (10) TEUDDU (11) ni'mete (12) allahi (13) la (14) TUHSU (15) ha (16) inne (17) el (18) insane (19) le (20) zalumun (21) keffar (22) 

( Ve O’na her sual ettiğinizden size verdi. Eğer Allah' ın nimetini SAYARSANIZ onları SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle insan zalimdir, inkar edendir.  )

16/18 Ve in TEUDDU ni'metellahi la TUHSUha innellahe le ğafurun rahim 

( Ve eğer Allah' ın nimetini SAYARSANIZ, onları SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle Allah affedendir merhametlidir. )

- Allah'ın nimetlerinin sonsuz olduğunun bildirildiği yukarıdaki ilk ayet olan 14/34 kodlu ayette "Saymak" anlamı "Teuddu" ( Sayarsınız ) ve "La tuhsu" ( Sayamazsınız ) olarak fiil formundaki iki farklı kelime ile yer almaktadır. Bu kelimelerin ayetteki sıra numaralarının toplamının ( 11+15 = 26 ) nümerolojik değeri ( 2+6 = 8 ) "8" sayısını vermektedir.

- Yukarıdaki iki ayette de yer alan "Ve in teuddu ni'metellahi la tuhsuha" ( Ve eğer Allah' ın nimetini sayarsanız, onları sayamazsınız. ) cümlesi "8" kelimeden oluşmaktadır.

Ve (1) in (2) teuddu (3) ni'mete (4) allahi (5) la (6) tuhsu (7) ha (8) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder