17 Nisan 2018 Salı

İki Melek ve Ebediyet


İnsanın, ruhsal tekamül süreci içinde, cennet adı verilen yarı süptil alem deneyimi sonrasında ilahi sistemdeki kader mekanizmasının işleyişinde görev alacak varlıklara ( melekler gibi ) dönüşme durumunun olduğu A’raf suresinin 7/20 kodlu ayetinde bildirilmektedir. İnsanları saptırmak için kullandığı yegane yöntemi ilahi ilmi çarpıtmaya dayalı söylemler ve telkinler olan şeytanın, bu icraatı esnasında engelleyemeyeceği ve istemeyeceği bir şekilde inanan insanların bilgilenmelerini sağladığına ilişkin ipucu verilmektedir. Bu durum, tuzak kurarak insanları kendi yolundan saptırmaya çalışanlar için yüce Rab’bimizin tesis etmekte olduğu ilahi tuzağın bir tezahürü ve akıbetidir.

7/20 - Fe vesvese lehümeş şeytanü li yübdiye lehüma ma vuriye anhüma min sev'atihima ve kale ma nehaküma rabbüküma an hazihiş şecerati illa en tekuna MELEKEYNİ EV TEKUNA MİNEL HALİDIN ( Şeytan onların ayıplarından, çirkinliklerinden o onlara gizlenmişleri, örtülmüşleri onlara açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi. "Rab’biniz, ancak İKİ MELEK VEYA EBEDİLERDEN olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti." dedi. )

Bu ayette cinlerden olan şeytan, yaratılış sonrasında cennet ve ötesindeki sonsuz yaşam sürecine başlamış olan insana ve eşine, “ağaca yaklaşmaları” yani şeytanın kendi soy ağacı ile CİNsel ilişkiye girmeleri durumunda “melek” veya “ebedi” olacaklarını iddia ederken aslında bu kelime oyunlu aldatma cümlesinde istemeden de olsa gerçeği söylemek zorunda kalmaktadır. Zira Allahü Teala insana iki melek veya ebedilerden olabilmeleri için “O ağaca yaklaşmayın.” demiştir.

Kur’an’da Melek kelimesi "88" kere, Şeytan kelimesi de "88" kere tekrarlanır. Bu durum şeytanın gerçeğin ardına saklanarak yani gerçeği kullanarak aldatmasının bir ispatı niteliğindedir.

"88" sayısı, “Düalite” ( İkilik ), “Sonsuzluk / Sonsuz Döngü ve “Melek” kavramlarının nümerik ifadesidir. Zira 2 adet 8 aynı zamanda “İki Melek” ve “İki Sonsuzluk” kavramlarını sembolize etmektedir.

Yukarıdaki ayetin kodundaki ( 7/20 ) "İkili Yedi" tezahürü de yaratılıştaki düalite ve döngüyü sembolize etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder