14 Nisan 2018 Cumartesi

Tahayyül Hakikatı ( İmajinatif Realite )

Ruhsal gelişim sürecindeki bir aşama olan Madde Alemi veya Kaba Hidrojen Aleminde karşılaşılan ve huzursuzluk veren sorunlar İmajinatif Realite ( Tahayyül Gerçekliği ) ile aşılabililir. İnsan yüksek odaklanma ve konsantrasyon ile imajinasyon ( tahayyül ) yeteneğini ve becerisini geliştirdiğinde maddi olarak bulunduğu ortamın dışındaki üst ortam frekansını yakalayıp, farklı bir gerçeklik seviyesini deneyimleyebilir.

Huzursuzluk ve mutsuzluk kaynağı olan Maddi Alem realitesindeki sorunlar, "güzel ve iyi olguları tahayyül etmekle" oluşturulacak imajinatif realite sayesinde aşılıp huzur ve mutluluğa erişilebileceği gibi, mevcut durumda sorun addedilen olgulardan daha büyük sorunlar tahayyül etmekle oluşturulacak imajinatif realite ve buna bağlı olarak aktive edilecek mevcut duruma şükretme mekanizması sayesinde de huzur bulunabilir. 

En'am suresinin 6/46 kodlu ayetinde bu fenomene dikkat çekilmekte gibidir.

6/46 - Kul E RAEYTÜM İn ehazellahü sem'aküm ve ebsaraküm ve hateme ala kulubiküm men ilahün ğayrullahi ye'tıküm bih ünzur keyfe nüsarrifül ayati sümme hüm yasdifun ( De ki: "GÖRMEZ DÜŞÜNMEZ MİSİNİZ? Eğer Allah kulaklarınızı ve gözlerinizi alsa ve kalplerinize mühür vursa, Allah' tan başka onları size getirecek ilah kimdir?" Bak ayetleri nasıl sarfederiz. Sonra onlar yüz çevirirler. 

Ayetteki "E Raeytüm" ( Görmez düşünmez misiniz? ) ifadesi "Tahayyül Etmez misiniz?" anlamındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder