23 Nisan 2018 Pazartesi

23 Nisan 1921 ( Çocuk, Ruh ve Göksel Egemenlik )

40 Matta 18/3 "Size doğrusunu söyleyeyim, dönüştürülüp, KÜÇÜK ÇOCUKLAR gibi olmadıkça, GÖKLERİN EGEMENLİĞİ’ne asla giremezsiniz.”

40 Matthew 19 14 İsa, "Bırakın ÇOCUKLARI" dedi. "Bana gelmelerine engel olmayın! Çünkü GÖKLERİN EGEMENLİĞİ BÖYLELERİNİNDİR." 

RUHsal temizlik ve arınma, Cennete ( Yarı Süptil Alem ) geçebilmenin temel koşuludur. İncil’in Matta suresinin 18/3 kodlu ayetinde çocukların ruhsal yönden henüz kirlenmemiş oldukları dolaylı teşbih yoluyla vurgulanmakta ve inanan kulların ruhlarını temizlemelerinin Cennete ( GÖKLERİN EGEMENLİĞİ ) intikal için ön koşul olduğu bildirilmektedir.

Ayet kodunu ( 18/3 ) oluşturan rakamlar toplandığında ( 18+3 = 21 ) “21” sayısı elde edilmektedir ki bu sayı RUH kelimesinin Kur’an’daki tekrar adedi ve nümerolojik sembolüdür.

"23 Nisan", 1921'de çıkarılan 23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun ile, Türkiye'nin ilk ulusal bayramı olmuştur.” Daha sonra Atatürk bu bayramın ismini “Ulusal EGEMENLİK ve ÇOCUK Bayramı” olarak değiştirmiştir.

İlk Türk ulusal bayramının 19”21” tarihinde ilan edilmesi ve daha sonra bu bayramın “EGEMENLİK” ve “ÇOCUK” kavramlarıyla özdeşleştirilmesi ilahi kavramlar ve nümeroloji açısından dikkat çekmektedir. ( Öte yandan TBMM'nin kuruluş yılı 23.04.1920 olup, bu tarihin nümerolojik değeri de "21" sayısını vermektedir. 2+3+0+4+1+9+2+0 = "21" )

Ayrıca Atatürk’ün “İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.” sözü de İncil’in 18/3 kodlu ayetindeki “GÖKLERİN EGEMENLİĞİ” kavramı açısından önem arzetmektedir. ( İstikbal = Refah, Baht Açıklığı ... Cennet ortamı )

Müzemmil suresinin aşağıda yer alan 17. ayetinde ( 17 … 1+7 = 8 Yeni Döngü sembolü ) Ayağa Kalkış Günü’nde ( Yevmel Kıyameh ) / Ayrışım Günü ( Yevmel Fasl ) / Din Günü’nde / Yevmed Din ), üst alemlere erişme liyakatini kazanmış olanların son enkarnasyon safhasını arınmış, saflaşmış “çocuklar” olarak deneyimleyecekleri ve böylelikle göklerin kapılarından geçerek cennete ( Sevgi Planı ) girecekleri bildirilmektedir.

73/17 - Fe keyfe tettekune in kefertüm YEVMEN yec'alul VİLDANE ŞİBEN ( O halde, eğer inkar ederseniz ÇOCUKLARI AK SAÇLI İHTİYAR kılan o GÜNDEN nasıl sakınacaksınız? )


“Çocukların ak saçlı ihtiyar kılınması” ifadesindeki “ihtiyar” kelimesi idraki olgunluğa erişmişliği, “çocuk” kelimesi ise tazeliği, saflığı, arınmışlığı ve yeni başlangıcı sembolize etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder