26 Nisan 2018 Perşembe

Vesvese

"Vesvese" kelimesi "Kuruntulu Şüphe" anlamına gelmektedir. "Vesvese" etkisi bir varlığın doğru karar verebilmesini engelleyen bir olgu olup, şeytanın temel saptırma metodur. Vesvese yaratan bir söz veya cümle, içinde doğru bilgiyi içermekle birlikte, söylenişindeki kurgulama ve vurgulama vasıtasıyla muhatabını kararsızlığa ve şüpheye, bunun nihayetinde de yanlış karar vermeye sürüklemektedir.

Allah'ın ilminden başka bir ilmi olmayan, kendi ilmini oluşturma yeteneği de olmayan şeytan, ilahi ilmi söylemiyle saptırmak ve eğriltmek suretiyle varlıkları aldatmaktadır.

"Vesvese" kelimesi ilk kez A'raf suresinin 7/20 kodlu ayetinde geçmektedir. Ayet kodundaki "9" nümerolojisi ( 7+2+0 = "9" ) okült satanizmdeki nümeroloji açısından önemlidir. Zira "9" sayısı satanik nümerolojide ilahi mühür olan "6" sayısının tersini ifade etmektedir. Bir başka deyişle Allah'a itaatsizliği ve zıtlığı ( düalite ) sembolize etmektedir.

7/20 - Fe VESVESE lehümeş şeytanü li yübdiye lehüma ma vuriye anhüma min sev'atihima ve kale ma nehaküma rabbüküma an hazihiş şecerati illa en tekuna melekeyni ev tekuna minel halidın ( Şeytan onların ayıplarından, çirkinliklerinden o onlara gizlenmişleri, örtülmüşleri onlara açığa çıkarmak için onlara VESVESE verdi. "Rab’biniz, ancak iki melek veya ebedilerden olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti." dedi. )

Ayette görüleceği üzere şeytan esas itibarıyla "belirsiz bir cümle" kurmaktadır. Yani ;

a- Ağaca yaklaşılınca iki melek veya ebedilerden olunuyor diye mi Allah ağaca yaklaşmayı men etti? ( Yani Allah insanın melek gibi ve ebedi olmasını istemiyor mu ? )

b- Ağaca yaklaşılmaması iki melek veya ebedilerden olunabilme koşulu mu? 

Bu noktada, insan idrak etme, yorum yapma ve karar verme aşamasındadır. Ya Allahü Teala'nın telkini ve tesiri ile idrak zafiyeti gösterecek ve ağaca yaklaşmanın melek gibi veya ebedi olabilmek için gerekli olduğunu düşünecek ve bu şekilde Allah'a isyan edip şeytana uyacak, ya da yine Allahü Teala'nın telkini ve tesiri ile idrak mukavemeti gösterecek ve ağaca yaklaşmamanın melek gibi veya ebedi olabilmenin tek koşulu olduğunu kavrayabilecektir. 

"Vesvese" kelimesinin son kez geçtiği ayet ise Nas suresinin 114/5 kodlu ayetidir. 

114/5 - Ellezi YÜVESVİSÜ fi sudurin nas( O insanların göğüslerine VESVESE veren, )

Ayet kodundaki "11" nümerolojisi ( 1+1+4+5 = 11 ) yine okült satanizm nümerolojisi açısından önemlidir. Zira satanik nümerolojide "11" sayısı Allahü Teala'nın üzerinde ( haşa ) olmayı sembolize etmektedir.

"Vesvese" kelimesinin ilk kez ve son kez geçtiği ayetlerin kodlarının nümerolojik değerleri yanyana yazıldığında 9 ve 11 sayıları ortaya çıkmaktadır. "9/11" nümerolojisi satanizmin temel sembollerindendir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder