6 Nisan 2018 Cuma

Tutuklanan Zalimler

Döngü sonu yani hesap günü / kıyamet günü geldiğinde, İblis'in zihin kontrolü altında cinleri ilah edinen ve dünya hayatının aldatıcı menfaati ve maddesi için Allah'ı inkar ederek, insanları köleleştirmek ve sömürmek için kurdukları şeytani sistem ( Kapitalizm, Emperyalizm, Kariyerizm, Akademizm ) içinde hem kendilerine hem de diğerlerine zulmeden satanist kafirlerin durumu Sebe suresinin 31. ve 41. ayetlerinde bildirilmektedir.

34/31 - Ve kalellezine keferu len nü'mine bi hazel kur'ani ve la billezı beyne yedeyh ve lev tera iziz zalimune mevkufune ınde rabbihim yarciu ba'duhüm ila ba'dınil kavl yekulüllezınestud'ıfu lillezınestekberu lev la entüm lekünna mü'minın ( Ve o inkar edenler "Ne bu Kur'an' a ne de ondan öncekine inanmayız." dediler. Şayet zalimlerin tutuklandıklarında, Rab’lerinin indinde birbirlerine söz ederek dönmelerini görsen. O zayıf bırakılanlar o kibirlenenlere "Şayet sizler olmasaydınız inananlar olurduk." derler. )

"Tutuklanan zalimler" ile başlayan ayetin kod numarasının ( 34/31 ) nümerolojik değerinin "11" olması ve ayette 45 ( 4+5 = "9" ) kelime bulunması 9/11 nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir.

Zalimlerin temel sapma noktası Kur'an'a inanmamaları ona itibar etmemeleri dolayısıyla Allahü Teala'yı inkar etmeliridir.

34/32 - Kalellezinestekberu lillezınestud'ıfu e nahnü sadednaküm anil hüda ba'de iz caeküm bel küntüm mücrimın ( O kibirlenenler o zayıf bırakılanlara "Size gelmesinden sonra, yönlendirmeden sizi biz mi engelleyip döndürdük? Bilakis suçlular oldunuz." derler. )

Kendi suçlarını inkar etmkete ve suçu tuzak kurarak saptırdıklarına atmaktadırlar.

34/33 - Ve kalellezinestud'ıfu lillezinestekberu bel mekrul leyli ven nehari iz te'mürunena en nekfüra billahi ve nec'ale lehu endada ve eserrun nedamete lemma raevül azab ve cealnel ağlale fı a'nakıllezıne keferu hel yüczevne illa ma kanu ya'melun ( Ve o zayıf bırakılanlar o kibirlenenlere "Bilakis gece ve gündüz tuzaktı. Zamanında bize Allah' ı inkar etmemizi ve O’na eşler oluşturmamızı emrettiniz." derler. Azabı gördüklerinde pişmanlığı gizlediler. Boyunlarında kelepçeler prangalar kıldık. Sadece yapmış olduklarının karşılığını almıyorlar mı? )

Zalim satanistlerin tüm eylemlerinin, davranışlarının ve düşüncelerinin odak noktası, insanlara nasıl tuzak kurabilecekleri ve onları nasıl domine edebilecekleri unsurlarına dayanmaktadır. Zalimler kurdukları tuzaklarla övünürler. Sosyal ortamda bu durumu "İşi bilmek." olarak nitelendirirler.

34/34 - Ve ma erselna fı karyetin min nezırin illa kale mütrafuha inna bima ürsiltüm bihı kafirun ( Ve oradaki refah şımarıklarının "Kesinlikle biz o gönderilenleri inkar ederiz." dedikleri haricindeki ülkelere uyarıcıdan göndermedik. )

Allahü Teala'nın aldatıcı ve sınav olarak verdiği maddi imkanlar vesilesiyle insanları domine ve kontrol etmekte olanlar Kur'an'da "Mütrefih" ( Refah Şımarıkları ) olarak tanımlanmıştır.

34/35 - Ve kalu nahnü ekseru emvalen ve evladen ve ma nahnü bi müazzebın ( Ve "Biz mal olarak ve çocuklar olarak çokuz. Bize azap edilecek değildir." dediler. )

Maddi imkanlarının kendilerini koruduğunu ve koruyacağını zannederler.

34/36 - Kul inne rabbi yebsütur rizka li men yeşaü ve yakdiru ve lakinne ekseran nasi la ya’lemun ( De ki: "Kesinlikle Rab’bim rızkı dilediği kimseye genişletir ve daraltır. Lakin insanların çoğu bilmezler." )

34/37 - Ve ma emvalüküm ve la evladüküm billetı tükarribüküm ındena zülfa illa men amene ve amile salihan fe ülaike lehüm cezaüd dı'fi bima amilu ve hüm fil ğurufati aminun ( Ve mallarınız ve çocuklarınız sizi indimize yakınlık sağlayarak yaklaştıracak değildir. Ancak o inanmış olanlar ve iyilik yapmış olanlar, işte onlar, o yaptıklarının onlara kat kat karşılığı vardır. Onlar köşkler içinde güvendedirler. )

34/38 - Vellezine yes'avne fı ayatina müacizıne ülaike fil azabi muhdarun ( Ve o ayetlerimizi aciz kılmada yarışanlar, işte onlar azabın içinde hazırlananlardır. )

34/39 - Kul inne rabbi yebsütür rizka li men yeşaü min ıbadihı ve yakdiru leh ve ma enfaktüm min şey'in fe hüve yuhlifüh ve hüve hayrur razikın ( De ki: "Kesinlikle Rab’bim rızkı, kullarından dilediği kimseye genişletir ve ona daraltır kısar. Eşyadan ne harcarsanız, O onu ikame eder. O rızıklandıranların en hayırlısıdır." )

34/40 - Ve yevme yahşüruhüm cemıan sümme yekulü lil melaiketi e haülai iyyaküm kanu ya'büdun ( Ve o gün onların hepsini toplar. Sonra meleklere "Şunlar sadece size mi kulluk ediyorlardı?" der. )

34/41 - Kalu sübhaneke ente veliyyüna min dunihim bel kanu ya'büdunel cinn ekseruhüm bihim mü'minun ( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis cinlere kulluk etmekteydiler. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder