9 Kasım 2023 Perşembe

Eski yılan Leviathan

"Leviathan" ( Dönen, Saran, Sarmalayan ) denizin derinliklerinde yaşayan yılan & ejderha olarak tasvir edilen ve kaos ve kargaşa yaratmak suretiyle Tanrı'nın yarattıklarını yiyip yokeden şeytanın bir tezahürüdür.

Gnostik kozmolojiye göre dünya, Leviathan tarafından, kendi kuyruğunu ısıran ( Ouroboros ) ejderha biçimli bir archon ( cin ) şeklinde kapsüllenmiştir. Tüm evrende kötülüğü üreten Leviathan, Arhontlar ( cin yöneticiler ) tarafından yönetilen aşağı dünyayı Tanrı'nın krallığından ayırır. Ölümden sonra, bir ruh cennetin yedi küresinden geçmelidir. Eğer ruh başarılı olmazsa, dünyayı tutsak eden ve ruhu hayvani bir bedene geri döndüren Leviathan tarafından yutulacaktır.

"Leviathan" kelimesi, Tevrat'ın ve İncil'in aşağıdaki ayetlerinde geçmekte olup, "Eski yılan" ve "Ejderha" olarak da zikredilmektedir.

18-Job-41-1 “LEVIATHAN'ı çengelle çekebilir misin, dilini halatla bağlayabilir misin? 

19-Psalms-74-14  LEVIATHAN'ın başlarını ezdin, Çölde yaşayanlara onu yem ettin. 

19-Psalms-104-26 Orada gemiler dolaşır, İçinde oynaşsın diye yarattığın LEVIATHAN da orada. 

23-Isaiah-27-1 O gün RAB LEVIATHAN'ı, o kaçan yılanı, evet LEVIATHAN'ı, o kıvrıla kıvrıla giden YILANI, acımasız, kocaman, güçlü kılıcıyla cezalandıracak, denizdeki ejderhayı öldürecek. 

66-Revelations-12-9 BÜYÜK EJDERHA, İBLİS YA DA ŞEYTAN denen, bütün dünyayı saptıran o ESKİ YILAN melekleriyle birlikte yeryüzüne atıldı. 

66-Revelations-20-2 Melek EJDERHAYI, İBLİS YA DA ŞEYTAN denen o ESKİ YILANI yakalayıp bin yıl için bağladı. 

İsrail sahilindeki bir doğalgaz sahasına Leviathan isminin verilmiş olması dikkat çekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder